返回列表 發帖
攪到好想煲番~

其實我覺得頭4集入面

第3集好特別好好睇
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-3 19:41

我以前每年一考完試就重新煲過

個人認為03後期有d悶
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

06係最大污點, 我諗都好難有更大嘅污點kum住佢
kevinlai1621 發表於 2015-3-3 19:41

大門大之後已經冇睇 反而me得閒會搵返01-04重溫
我們的總和

我以前每年一考完試就重新煲過

個人認為03後期有d悶
kevinlai1621 發表於 2015-3-3 19:44

我都會 考完試就搵套卡通重煲

隔離POST大講中學時期
我仲記得中一定中二個時
極度之迷鋼鍊
成日諗住愛德華嗄

隔離POST大講中學時期
我仲記得中一定中二個時
極度之迷鋼鍊
成日諗住愛德華嗄 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-3 23:37

美黛 <3333
我們的總和

美黛
Wonders 發表於 2015-3-3 23:38

OMG 講真佢真係好SEXY<3333333好正正子 佢把聲真係配得好入格
不過下場就慘D

OMG 講真佢真係好SEXY
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-3 23:40

揾唔到粵語配音版
當年首主題曲好正 不過比人片到hh
我們的總和

揾唔到粵語配音版
Wonders 發表於 2015-3-3 23:47

我之前有買過BOXSET 但已經唔知擺左去邊

我記得想當年因為依首歌特登去學日文
狂背首OP

揾唔到粵語配音版

呢首好正, 有一排唱k必點

我之前有買過BOXSET 但已經唔知擺左去邊

係 我記得想當年因為依首歌特登去學 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-3 23:49

聽得到就會大慨記得d發音, 睇得多日文又好似識幾句, 洗咩學wor

攪到突然好想重煲鋼鍊
雖然已經重煲左幾次

我都想翻睇鋼煉
鍾意吐血師傅
SAO呢d有緣先睇1分
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

有冇人有睇人類衰退之後?
低低能能搞搞笑笑又一集
又有啲意思咁

話說上年挑戰自己睇eva結果睇到想爆粗{:1 ...
nicknicknick 發表於 2015-3-4 07:59

eva真係超learn 心目中hate top 3
week16

一千零一集
Wonders 發表於 2015-3-3 17:52

搞咩出左三隻究極吸血魔獸出黎-__-?

揾唔到粵語配音版

有個壇有粵語配音版
等陣pm link 比你
nonkul

搞咩出左三隻究極吸血魔獸出黎-__-?
艾石仔 發表於 2015-3-4 08:57

d主角仲要好屈一兩下搞掂
我們的總和

有個壇有粵語配音版
等陣pm link 比你
SA弟林 發表於 2015-3-4 10:43

thx sasa 得閒重溫 sinnn
我們的總和

thx sasa 得閒重溫 sinnn
Wonders 發表於 2015-3-4 12:58

係要2003版定fa版
nonkul

Gundam 系列好似冇咩美會員講
話說上年暑假重溫左成套Gundam Seed 同 Destiny
我們的總和

我淨係鍾意多啦A夢
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

我淨係鍾意多啦A夢
John 發表於 2015-3-4 19:26

叮噹都走埋都無心再睇

其實之後會邊個配音--
實好唔慣叮噹把聲

其實之後會邊個配音--
實好唔慣叮噹把聲
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-5 00:34

好似話搵個盡量扮番保全叔把聲黎錄

當年大雄轉聲真係好唔慣, 直情將睇嘅意慾大大減低

自從廖碧兒唱主題曲就棄坑了
樓上幾層未免太捧埸
week16

當年大雄轉聲真係好唔慣, 直情將睇嘅意慾大大減低 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-5 10:23

但依家聽聽下都慣左最唔慣依家連小夫把聲到變埋= =

但依家聽聽下都慣左最唔慣依家連小夫把聲到變埋= =
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-5 15:39

講起配音, 唔知邊輯開始小智把聲都變埋, 轉配音員係真係好怪好難接受

kevinlai1621 發表於 2015-3-5 10:23

其實夜晚tvb有個廣告有個阿伯把聲勁似多啦A夢

果陣大雄變左女人聲 我唔開心左一排

果陣大雄變左女人聲 我唔開心左一排
mamakin 發表於 2015-3-5 16:46

我接受唔到lol

我接受唔到lol
kevinlai1621 發表於 2015-3-5 16:49

我寧願搵佢乸啲既男人都唔好直接用女仔聲
雖然之前配果個都係女人 但係把聲似男仔

講起配音, 唔知邊輯開始小智把聲都變埋, 轉配音員係真係好怪好難接受 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-5 16:30

以前個把聲好聽好多D配音真係深入民心

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150306/53504244
深受大人細路仔歡迎嘅動畫《反斗奇兵》(Toy Story)系列去年十一月傳來好消息,彼思(Pixar)動畫公司開綠燈拍第四集,並且會由創作主腦尊賴斯達(John Lasseter)再操刀做導演。彼思主席Jim Morris日前透露新一集的故事大鋼,原來唔會承接第三集嘅故事,而係反傳統嘅玩具愛情喜劇!

《反斗4》定於2017年6月上映,Jim話:「這不會是《反斗奇兵3》故事結尾的後續,會是一套愛情喜劇,內容不會注重玩具角色與小朋友的互動。我認為這會是一齣很好的電影。」Jim亦表示第三集為電影嘅三部曲完結得好美妙,佢認為呢集唔係三部曲一部份,會係一個獨立故事,因此唔知道會否有續集。

其實《反斗奇兵》頭三集已埋伏咗幾條愛情線,雖然喺《反斗奇兵》世界中嘅電視上,胡迪係同翠絲一對,但喺現實中胡迪係情歸牧羊女寶貝,而翠絲就冧巴斯光年。

第一集當巴斯光年搶咗胡迪嘅風頭後,牧羊女寶貝依然對胡迪不離不棄,又不時同佢調情。可是第三集牧羊女寶貝已失蹤,未有仔細交代她的向去,相信佢係被主人安迪賣掉或弄失,未知第四集會否有胡迪同佢重逢嘅情節。

至於巴斯光年在第三集,佢嘅程式意外地被轉到西班牙模式,佢表現熱情嘅一面同翠絲跳舞及表白。再加上芭比同阿Ken呢對肉麻情侶,相信第四集會好熱鬧。

唔知大家點睇呢

深受大人細路仔歡迎嘅動畫《反斗奇兵》(Toy Story)系列去年十一月傳來好消息,彼思(Pixar)動畫公司開 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-6 20:20

雖然續集99%都比唔上原作,但呢個系列既續集的確係奇葩 好期待

雖然續集99%都比唔上原作,但呢個系列既續集的確係奇葩 好期待
nicholashin 發表於 2015-3-6 20:34

toy story 隻碟真係煲到爛

個人最鍾意toy story2

見你地講開數碼暴龍..
提提大家..2015年4月日本將會播放數碼暴龍02既續集
(劇情話相隔3年,但現實已經相隔14年)

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

Digimon合體仲唔知衰
又攞班老鬼壓鎮,放手啦好冇
week16

Digimon合體仲唔知衰
又攞班老鬼壓鎮,放手啦好冇
b01091018 發表於 2015-3-8 09:58

合體係完全失敗, 如果用番01原班人馬我受, 正如之前有一講過, 加番d中學生愛情情節仲好

合體真係seven到唔敢睇<33333
講衰 大門大一拳打死數碼獸就好應該知衰啦

其實數碼暴龍02嗰四個主角有冇機客串 有阿猛同小光冇佢地好似好怪
我們的總和

其實數碼暴龍02嗰四個主角有冇機客串 有阿猛同小光冇佢地好似好怪 ...
Wonders 發表於 2015-3-9 15:55

網上流傳嘅片尾曲 i wish (即01ed1個首) 有埋佢四個, 不過官方一直都無特別提過佢地

網上流傳嘅片尾曲 i wish (即01ed1個首) 有埋佢四個, 不過官方一直都無特別提過佢地 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-9 16:01

路人甲乙丙丁 btw me 奇袋大和同阿空 sweet sweet 嘎
我們的總和

路人甲乙丙丁 btw me 奇袋大和同阿空 sweet sweet 嘎
Wonders 發表於 2015-3-9 16:02

我期待阿猛同小光多d

講真佢兩個係01,02時伏筆較多d, 不過始終仲係小學生, 唔敢寫到出曬面

至於大和同阿空, 我就覺得跳得太快lol

我期待阿猛同小光多d

講真佢兩個係01,02時伏筆較多d, 不過始終仲係小學生, 唔敢寫到出 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-9 16:10

太一今輯拍拖未 上次比大和搶先
我們的總和

太一今輯拍拖未 上次比大和搶先
Wonders 發表於 2015-3-9 16:15

但係仲有邊個女角

但係仲有邊個女角
kevinlai1621 發表於 2015-3-9 16:18

美美 極品公主病
我們的總和

美美 極品公主病
Wonders 發表於 2015-3-9 16:20

美美係都同光子郎啦, 佢地d對手戲多d wor
  會唔會最後太一同光子郎變hehe

kevinlai1621 發表於 2015-3-9 16:21

姊弟戀 唔知今輯有冇六翅獸呢 定又係吸血魔獸
我們的總和

姊弟戀 唔知今輯有冇六翅獸呢 定又係吸血魔獸
Wonders 發表於 2015-3-9 16:23

佢兩個同年
   期待佢出埋未出過個7大魔王多d, 但上次02又搵番吸血魔獸唔知仲咩lol

會唔會最後太一同光子郎變hehe ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-9 16:21

係都太一同大和啦<3

佢兩個同年
   期待佢出埋未出過個7大魔王多d, 但上次02又搵番吸血魔獸唔知仲咩lol ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-9 16:26

今次要出埋其他究極體呀 等左咁耐
我們的總和