返回列表 發帖
d配音一時時
Gundam
**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]
Wonders 發表於 2015-5-7 14:19

數碼暴龍大戰高達 (直情可以延續上一季)
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

數碼暴龍大戰高達 (直情可以延續上一季)
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 14:21

pokemon越黎越似數碼暴龍
而數碼暴龍越黎越似Gundam

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]
我們的總和

pokemon越黎越似數碼暴龍
而數碼暴龍越黎越似Gundam

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide] ...
Wonders 發表於 2015-5-7 14:24

pokemon我都好耐無追, 而家d名又改得膠同埋劇情不斷重複
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]

pokemon我都好耐無追, 而家d名又改得膠同埋劇情不斷重複
**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide] ...
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 14:28

小智究竟仲要loop幾耐先做到小精靈大師
冇次win到決賽
我們的總和

小智究竟仲要loop幾耐先做到小精靈大師
冇次win到決賽
Wonders 發表於 2015-5-7 14:31

d人話咁先有教肓意義, 唔會咁容易就攞到冠軍

d人話咁先有教肓意義, 唔會咁容易就攞到冠軍
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 14:33

關都 -> 城都 -> 方緣 -> 神奧 -> 合眾 -> 卡洛斯
完啦好嘛
我們的總和

關都 -> 城都 -> 方緣 -> 神奧 -> 合眾 -> 卡洛斯  
完啦好嘛 ...
Wonders 發表於 2015-5-7 14:38

證明pokemon真係誇世代, 以前細個到而家細個都仲睇緊

證明pokemon真係誇世代, 以前細個到而家細個都仲睇緊
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 14:41

btw 好似話有大輔
我們的總和

btw 好似話有大輔
Wonders 發表於 2015-5-7 14:42

去做配角
  其實大輔都係煩膠一名, 千祈唔好搶走小光

去做配角
  其實大輔都係煩膠一名, 千祈唔好搶走小光
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 14:48

太一有返護目鏡
佢同小光ng襯
我們的總和

太一有返護目鏡
佢同小光ng襯
Wonders 發表於 2015-5-7 14:52

06集合歷代主角時, 兩個都有護目鏡

單戀ze ma, 欠在阿猛無表示 人地小光都講到出口

06集合歷代主角時, 兩個都有護目鏡

單戀ze ma, 欠在阿猛無表示 人地小光都講到出 ...
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 14:54

ng通只係青梅竹馬
我們的總和

ng通只係青梅竹馬
Wonders 發表於 2015-5-7 15:02

no way
  阿猛都無女朋友, 點解唔考慮下wor

況且經歷兩次冒險, 唔通都無感覺

no way
  阿猛都無女朋友, 點解唔考慮下wor

況且經歷兩次冒險, 唔通都無感覺 ...
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 15:06

01 Ep 51 嗰幕
我們的總和

01 Ep 51 嗰幕
Wonders 發表於 2015-5-7 15:12

其實由小光加人大隊, 阿猛已經決意要保護小光, 呢點02都可以睇得出
  最經典當然係進化做神聖天使獸個集(應該係52)

其次就係02小光突然消失個集(應該係13), 阿猛發曬狂咁搵小光, 而小光亦想阿猛黎救佢

由此其實兩人情根早種, 只係尚欠行動表示

值得一提, 二人數碼精靈其實都察覺到呢點, 再加上佢兩隻本身都係天使

其實由小光加人大隊, 阿猛已經決意要保護小光, 呢點02都可以睇得出
  最經典當然係進化做神聖天使獸 ...
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 15:20

呀 原來ng是ep 51
02 ep 13 阿猛一早知道有ng妥
我們的總和

呀 原來ng是ep 51
02 ep 13 阿猛一早知道有ng妥
Wonders 發表於 2015-5-7 15:30

亦都係咁, 所以佢超緊張
  當然另一原因好似係因為罵過佢, 不過其實都睇得出幾關心佢

一個18年如一日

一個16年長高左好多, 就黎連樣都變埋
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

一個18年如一日

一個16年長高左好多, 就黎連樣都變埋
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 21:10

ng識老嘅小智
我們的總和

ng識老嘅小智
Wonders 發表於 2015-5-7 21:11

佢真係青春常駐
  就連拍檔都唔進化

依家先睇番

你睇第一輯定第二輯
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實我都唔明
既然長門都復活曬咁多人
點解唔復活埋自來也

[嘩我遲左二十年]
睇FA啊,第一輯已經down唔翻
同埋近原著好似好d咁 ...
nicknicknick 發表於 2015-5-16 20:21

我覺得第一集個結局感人d不過第二集成個故事正d <3

我依家先知 原來鋼鍊個作者係女人泥

我依家先知 原來鋼鍊個作者係女人泥
屮SiU霖屮 發表於 2015-5-28 21:07

荒川牛

佢生左3個仔女啦
銀之匙
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

荒川牛

佢生左3個仔女啦
銀之匙
b01091018 發表於 2015-5-29 00:16

個名勁男人
誤會左成十幾年

推介:賭博默示錄

馬爾代夫係傲嬌寫國足海報個位仁兄中毒略深
week13

偶然開港台二台聽Teen 空海闊
日文榜居然上 LiSA 首シルシplug 遲人半年
week13

OMGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
OMGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

FINAL FANTASY 7 終於重制啦
OMGGGGGGGGGGG
即係終於要買PS4啦!!!!!!!!!!!!!!!!!
OMGGGGGGGGGGGGGGGGG

妖怪手錶梁榮忠傳教
week13

OMGGGGGGGG
iOS都上FF7 <33333333333333333333333
大出血啦

白原灝動畫都唔識多套
走去講UVERworld 自掘墳墓 tag歌一塌糊塗
week13

98年頭文字D 高橋涼介同啟介都幾yum
藤原拓海 茂木夏樹就
week13

行田德郎死得好慘邊個諗出炸彈恐襲呢d咁冇人性嘅事
week13

我要攻佔呢個po

http://news.gamme.com.tw/1351608
動漫紅髮女角排行榜
西瓜讀完話自己唔睇 笑出聲廿齣我都只係睇左9齣
week13

痴線XDDDD
我竟然無聊到走番去煲比利卡比利那那抱抱利那比比路多

MONSTER

三十年前 繪本
一男一女
身世之謎
母親失蹤
10月19號起 叱吒樂壇 雙節棍時段內播出
week13

SHOW BY ROCK

Sanrio 最新力作(?)
無口貓
二頭身
變大變細
拯救異世界
總結
定位好怪
歌又唔係話咁超班
week13

寄生獸第一集睇唔到土豆你審查d乜
b01091018 發表於 2015-3-29 20:38

Youtube 好似有
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

有冇人睇食戟之靈?
唱片尾曲嗰個人明明唱得好難聽
但帶住耳筒聽又好洗腦  

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

MONSTER

三十年前 繪本
一男一女
身世之謎
母親失蹤
10月19號起 叱吒樂壇 雙節棍時段內播出 ...
b01091018 發表於 2015-10-28 22:57

Monster 好好睇
嗰陣TVB 夜晚播我有追

趁推番個post上黎時, 宣傳下呢個縮左水嘅製作
數碼暴龍tri.劇場版第一部片頭5分鐘

Youtube 好似有
matthew1990 發表於 2015-11-1 23:14

講起寄生獸
madhouse畫寄生獸同monster 畫風幾似
week13

有冇人睇食戟之靈?
唱片尾曲嗰個人明明唱得好難聽
但帶住耳筒聽又好洗腦  

...
matthew1990 發表於 2015-11-1 23:15

係咪仲連載緊
我好想睇 但又吾想個個星期慢慢等
寧願睇住中華一番先

松來未可  開花結果

http://www.oricon.co.jp/news/2061682/full/
聲優松來未祐因肺炎於2015年10月27日逝世
年38歳
week13

講起寄生獸
madhouse畫寄生獸同monster 畫風幾似
b01091018 發表於 2015-11-2 10:06

我反而覺得 Monster 啲人像畫得夾雜左啲90年代初既歐美漫畫感覺,
鼻有點模糊的感覺,眼珠偏細同埋人像暗影運用得更多

係咪仲連載緊
我好想睇 但又吾想個個星期慢慢等
寧願睇住中華一番先 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-11-2 14:47

漫畫而家141集喇

動畫岩岩完左第一季
Ending2 首歌個旋律好bluesy 好洗腦

但歌詞真係好sheshe

漫畫而家141集喇

動畫岩岩完左第一季
Ending2 首歌個旋律好bluesy 好洗腦

但歌詞真係好shesh ...
matthew1990 發表於 2015-11-3 00:48

好怕睇D未完既漫畫
怕追到最緊張既時候冇得睇要慢慢等
之前火影都係做完先狂煲
可惜動畫仲有排先完

好怕睇D未完既漫畫
怕追到最緊張既時候冇得睇要慢慢等
之前火影都係做完先狂煲
可惜動畫仲有 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-11-3 02:13

我考完試 試過一日睇左80幾集到最尾
而家咪就係卡住左囉

火影動畫成撚日回顧好煩