返回列表 發帖
我係學校考每科都會拎部cal出黎以備不時之需
結果有次考中文作文有人問我 你拎部cal出黎計自己 ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-3 23:13

比帶嫁咩

好j到暈 成班第一次做個陣聽到佢把聲喺到笑
真心 之後有人上網search係邊個配音 搵到個配音員話多謝大家咁 ...
hehemamama 發表於 2015-3-3 23:14

佢真人我記得好似好令仔

多口講多句
考完就真係千其千其唔好再諗
同埋死都唔好信你d fd d事後comment
我記得考完中文作文以為自己離 ...
nicknicknick 發表於 2015-3-3 23:15

_ 我個班FD ON_到SAVE低D MC ANS 周圍係咁對痴MAGUN

想當年考完一份 就忍住唔去小卒
但次次都頂唔順 走去CHECK ANS

咦乜同一年架咩 =3=
kwanie 發表於 2015-3-3 23:18

唔講唔知

滕若飛連續出現過2年架

me係第2年
ed8671ed 發表於 2015-3-3 23:25

我只係記得我係09考CE尾2個隔

我記得想當年CE作文係樓梯與升降機

出卷D人係咪亂咁出
有冇電單車與肥蘭
艾石仔 發表於 2015-3-3 23:30

其實我依題唔知點解係中學已經作過
中學成日撞中D 題目

呢度有冇人讀緊中史
HOTMAN 發表於 2015-3-3 23:43

追POST啦

我當年都係寫佢.....果陣硬係覺佢好正好靚仔既書生黎, J死好多謝佢
CE中文唯一一份卷有5*{ ...
Kyle_ 發表於 2015-3-5 16:15

我都係 因為佢把聲特登揀佢<33333
以前佢好似好令仔
但依家再CHECK番肥左好多
幻想破滅

話說最近搵工要英文5*,就係當年炒左份writing,D 星星就咁灰飛煙滅
RVHOCPC 發表於 2015-3-7 22:28

考IELTS咯

公元前34年中文說話公開試題目
以下都是挑逗情人的有效祖合,試就它們的成效排優次 並達成共識。
加大力度+ ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-8 22:23

仲要大開色戒嗄

我老師就係好廢o個d 「卷」、「券」都分錯
今年mock先第一次要做共識題  ...
nicholashin 發表於 2015-3-9 12:26

讀音都唔同啦

我想問依家係考左oral先定係做左卷先

3月 中文oral
3月尾到5月頭 卷
5月英文oral
jose 發表於 2015-3-9 19:20

即係就泥開始考
大家加油嗄

btw 依家仲使唔使錄住黎考

multimedia
原本我之前一屆有DB & MM
但DSE成績DB冇MM咁好 所以到我呢年學校只係開左MM{:1_9: ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-12 19:47

multimedia 係咪教photoshop個d

請勿OT

其實sba 係睇你同老師關係, 如果佢手鬆就係幫你拉高d分
  當年我個班同英文老師反面, 結果大部份人被 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-17 21:51

但SBA個分會再同出面個分調.__.如果相差太多
你個老師都唔會好過

老師唔會有事, 有事個個係自己, 因為出面大多數都會調低, 所以俾高d一定有著數 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-18 12:58

咁當然你自己都有事.__.
但如果你成班個分都太大分別
即係個呀sir判斷有問題
hkeaa係要佢寫report的

同埋sba個分係睇你出面份卷泥再調
所以你講既情況 如果你出面份卷好既
甚至會向上調tim我之前份phy sba都係咁~
個呀sir一早講到明會好tight
但係年年交番泥既report都話冇乜點調過我地班d分:D

「曾子殺豬」、「孟母三遷」,哪個故事對現今父母培育子女更有啟發性?
要拎齊欣的母親泥講嗄<3333

我想問依家oral使唔使朗讀

原來聽日第一科LOL

大家要加油呀!!!!!
今晚最緊要既係早D訓聽朝早D起身^^
聽日記住唔好比太大壓力自己 平常心面對就得嫁啦
最緊要考之前記得記得去廁所XDDDD
廢事考考下曬時間啦^^
加油呀大家<33333!!!!!!!!!!!!!!!

reading易對我黎講絕對係不利
難先好 難到個個題題都唔識答就最好
利申: 歸寫左歸宿回去 ...
jose 發表於 2015-3-30 13:44

我都覺
難先好 個個都識真係反而勁難高分

最怕作第一題依D咁有創意但其實又限死曬你既題目LOL
重點係冇手提電話 同埋個故仔要同平時生活好唔同
仲有最後要留番段泥學哈母太朗個主人咁講番自己有咩經歷同體會
加上我依D平時都唔寫開日記既人
跟本唔知究竟點落筆好 又唔清楚個語境意識
一味我我我我我我有胸部IS SO STRANGE
我寧願揀第二題

點知  不過佢果條係壞機而唔係無帶
(有人陰謀論話係想乘機捉哂班死背範文既人出黎, 我唔知篇文係點 ...
jose 發表於 2015-3-30 17:38

背文個d應該冇嫁啦
我記得之前都好似試過

其實今屆比以往少左好多解錯題既機會
閱讀都易左?
個人黎講唔太鍾意, 因為我通常會錯埋啲濕9野 難 ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-30 18:58

岩岩睇新聞 好似話d對比題目幾難波

「3月28日(六) 晴」

反而我諗緊有冇人會寫 落雨冇帶電話冇帶遮

其實係咪首先要講下而家學習生活係點先
再講好多個pt 冇朋友會點 有朋友會點樣切磋解離到

不過幾難下{: ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-30 19:25

要古今相比
其實第三題識寫真係可以吹到好多野出黎
不過我唔係文科人~
見到已經怕怕^^

考評局抄我啲題目類型噶
嬲到

都係第一條最保險
bagfgfcde 發表於 2015-3-30 19:29

大路題目<3 易pass難高分<3

問下啲野先
如果第一條寫自己平時塞住隻耳聽歌 而家冇得塞住 反而對自己既社區同四周既人事有更多了解
有冇 ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-30 19:33

我覺得你前面寫平時會低頭玩手提電話 依家冇得玩
兩者雖然講既內容差唔多 但會好似比較貼題d lol
但係應該有一半人都係咁作

其實點解佢會比人封殺
係咪有段故
-Prince- 發表於 2015-3-30 19:44

話說你考個個年代有補習天王未

eaa 真係好lun_ _ 乜野叫陳再修
我就唔寫呢個既
jose 發表於 2015-3-31 15:01

好唔老黎呀依個

雖然唔係應屆考生
但我想講

dy/dx 真係好煩
又唔係難 但總要人計幾次先計到答案 ...
bagfgfcde 發表於 2015-4-5 23:27

D點都易過IN既

我老師不斷強調上到大學其實都要學翻calculus之類既野 而家讀定係好事
你係唔係將MI睇做M1? MI = Mathemat ...
nicholashin 發表於 2015-4-29 22:35

提起MI就把鬼火
FORM4 FORM5 FORM6 FORM7 ASSO 到依家DEGREE都有PART係教MI
慘就慘在次次都只係加小小野
一早教Q曬佢算舊數啦 又唔係難

其實點解TSA會咁大迴響
明明個成績都唔關自己事
想當年考TSA完全冇理過冇溫過
壓力在哪

禾記得當年小學係冇TSA
我記得我中三個時D答案都係亂填
同埋印象中都唔難

話說本身都好有興趣入6901
可惜衰係CHEM到

好似都係乞食
nicholashin 發表於 2016-3-9 17:28

雖然話唔一定讀個科做個行
其實好想知入左SCIENCE
出到泥會做咩,....
讀astrology個d?????? 做太空館x_x?

其實大家當初揀自己大學果科係因為前景定為興趣
bagfgfcde 發表於 2016-3-9 17:30

通常為興趣個d 出到泥搵工個時就會好頭痛

Bio反而我都okay ce d野都記得小小
當年如果揀bio吾揀pure可能依家條路會吾同曬

就算畀我揀多幾多次我都會揀pure
seeseetv 發表於 2016-3-9 19:00

明明自己係一個極度吾小心既人
走去揀錯第一part後面十幾廿分吾使做既pure真係好玩命

當年做pastPaper做到去盤古初開嘅年代
seeseetv 發表於 2016-3-9 19:02

想當年Pure同phy都做曬咁多年咁制
pure d卷 一難小小我就投曬降
但好攪笑以前吾明既野 依家冇掂咁多年反而覺得好易
以前諗左成個星期都吾明既點樣証明開方2吾係irrational number
依家反而識做

我都好愛pure
曾幾何時覺得curve sketching好artistic
ed8671ed 發表於 2016-3-9 19:06

必做15分拎硬題目

Function都係必做!!!
seeseetv 發表於 2016-3-9 19:10

係
Paper2 integration例必吾做

話說以前教chem嗰個太垃圾
全級九成人都因為咁而討厭chem
ed8671ed 發表於 2016-3-9 19:15

我ce個個又係咁

當其他嘢揀唔落手我會揀
坐底有5分
seeseetv 發表於 2016-3-9 19:15

我都吾記得仲有咩揀

有冇人有11年既pure題目
好想睇下自己拎吾拎到十分

係咪有Matrix定唔知simu
但係呢題又好似必揀
seeseetv 發表於 2016-3-9 19:19

Matrix吾記得係p1 定p2
又係必揀

Herman yeung教ineq prove可以倒轉做
Btw Cauchy swarchz rule 好好J
seeseetv 發表於 2016-3-9 19:36

我記得可以前後兩邊一齊做 做到一樣就ko通常都只係差個一步