返回列表 發帖
Yes no question最易
仲可以攻擊其他考生
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

痴線
點解咁多低能問題既?
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

唔貪唔會妒忌喎
#幸福地麻木
kwanie 發表於 2017-3-21 18:11

用佛教角度切入

變左啦
HOTMAN 發表於 2017-3-23 20:21

一齊唱來生舞

無人正式提名我係最yum會員 已經顯示咗我係反yum嘅最佳示範
nicholashin 發表於 2017-3-25 15:57

謝安琪有咩得罪你

phy我唔識
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 19:07

我識geog

我掉番轉 我好明phy d野反而到依家都吾明chem up乜
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 19:53

我淨係識背元素周期表頭21個

中學 讀過半個Sem
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 19:54

C.Hist econ

Hydrogen helium? 已經吾記得
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 19:56

22係Calcium

我記得8號oXygen
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 19:59

11係Na(納)
但唔識串

17係Cl

12係carbon
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 20:07

3係Li
4中文係「皮」, 但唔記得左英文

wiki can help u
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 20:09

咁就唔係背書啦

原來我同你揀既科一樣
HOTMAN 發表於 2017-3-25 20:10

真是巧合呢
不過其實中史好多題目都係夾硬黎

例如「北宋都汴是否引致積弱」
係唔可以答北宋唔積弱的

金係Au
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 20:12

記得老師放舊鉀落水
即刻著火 覺得好好玩

I can tech you #justkidding
stopzi 發表於 2017-3-25 20:13

私人補習?

我試過放 因為我試過教IS
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 20:13

上親bio堂就覺得好悶

我都覺 利申 form 3 bio全班第一 但係冇take bio
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 20:15

我中三理科成績都幾好

所以我好少理中史 我鍾意ECON多好多
HOTMAN 發表於 2017-3-25 20:18

econ開心
係mindset上幫到我好多
同埋個老師好好 我間唔中仲都有搵佢食飯

永遠都係中文同chinese history 最差
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 20:18

中文d題目又係夾硬黎
會令人失去對中文既興趣
明明小思 白先勇個d係好睇

講mindset 通識幫到我最多 當然前提有好老師

我中六個阿sir成日好critical咁judge我思維 真係諗野 ...
HOTMAN 發表於 2017-3-25 20:26

冇讀過
中學最憎上普通話堂

最鍾意班主任課 可以做功課

細細個就咁本土
HOTMAN 發表於 2017-3-25 20:28

普通話堂好悶 d課文又低能
中文堂d課文高汁好多

篇文作者都唔識答
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 20:58

我好鍾意考文言文

考完midterm了 早走了個半鐘
RVHOCPC 發表於 2017-3-29 16:25

係識哂定亂做算數

因為唔可以有weekly quiz
RVHOCPC 發表於 2017-3-29 16:25

變相take attendance

其實識曬
RVHOCPC 發表於 2017-3-29 16:26

咁咪好
但3月29先midterm
好快已經完sam

據聞十年前我個系真係科科都weekly quiz
RVHOCPC 發表於 2017-3-29 16:28

懲罰唔上堂既同學

完sem去grad cheap
RVHOCPC 發表於 2017-3-29 16:28

去邊度?

花蓮喲 之前搶的票
RVHOCPC 發表於 2017-3-29 16:30

仲有呢?

冇咁多錢去西伯利亞
RVHOCPC 發表於 2017-3-29 18:41

西伯利亞要幾多錢?

15k
RVHOCPC 發表於 2017-3-29 20:48

原來咁貴

讀下文科
HOTMAN 發表於 2017-3-29 21:18

讀Gender Studies

sit過一堂 連course 名都唔記得了
RVHOCPC 發表於 2017-3-30 03:14

我都冇讀過GDRS

建議logic列入必修範圍
RVHOCPC 發表於 2017-3-30 03:59

我UGD讀左個社工系
最愛Judia
雖然唔係好grade
但佢係好老師

今個sem必須要e死某professor
RVHOCPC 發表於 2017-3-30 03:59

一個老師能夠存在多年
一定有其原因
今年有個好白痴既undergrad對住大學admin d人係度講某個老師壞話...
佢根本就冇認識到果個老師既價值

好多professor係勁
但係唔識教書囉^^
stopzi 發表於 2017-3-30 08:51

教學 研究 外面關係都好重要
有d老師教學唔太強 但都算係關心學生

everyone is lazy
stopzi 發表於 2017-3-30 10:38

不要說了