返回列表 發帖

eaa 真係好lun_ _ 乜野叫陳再修
我就唔寫呢個既
Happy and Blessed.

今日難唔難ahhhh
bagfgfcde 發表於 2015-3-31 15:40

我諗應該有好多人都唔知係2+2,3+2定係3+3
一開頭又無聲無色講左個班別

誰逼我做個可憐蟲 可惜我未知痛
見慣悲慘更加迷信愛 哪一位比我懂

誰逼我做個可憐蟲 可惜我未知痛
見慣悲慘更加迷信愛 哪一位比我懂
jose 發表於 2015-4-2 18:47

你個廢柴 日日上CM睇咁多八婆野都唔揀全球化果條
你真係好可憐 20分擺係你面前都唔識執

你個廢柴 日日上CM睇咁多八婆野都唔揀全球化果條
你真係好可憐 20分擺係你面前都唔識執 ...
jose 發表於 2015-4-2 18:52

盡情愚弄我吧 我自行回家 沒有眼淚要留下
不要忘記 我不會是個笑話!!!

評分人數

應該我是該死

DSE....
殘酷應該 流淚應該
我無揀第三題 MARKERS請U我

原來CM都幾多15 dse嘅人。。
揮手
tom 發表於 2015-4-3 19:39

hehe
加油加油
仲有12日就完哂core了 巧興奮

回復  jose

係呀 諗起都開心
唉 最衰我讀econ
2/5先考完 (唔計oral)

加油!! ...
tom 發表於 2015-4-3 22:35

本人都要考econ
話說我唔查都唔知原來我英文oral係最尾一日最尾一個時段

你地有冇做jointus既maths ex.?
真係chi ma gun
做左2sets 錯到飛起
疊埋心水數學拎2算

我買左份mock paper 做左Set 1個MC已經覺得好痴線 好耐未試過3X/45
其實出到去無咁難 同埋有一大 ...
nicholashin 發表於 2015-4-7 11:36

係咪白色好厚果本?
真係令我大開眼界

苦苦想到偏頭痛
眉頭暗湧會否盡掃一空

考M1/M2既bbg加油 ^3^

希望nh早啲訓

中三TSA俾學校抽樣(一班40抽4都中
去測普通話
雖則都係9up
b01091018 發表於 2015-11-6 09:30

我記得我小三果年係比人抽左去做中文視聽咩咩評估
最正好輕鬆

水好似最多野吹
matthew1990 發表於 2016-3-11 18:45

例子有吳家穎改名之後母性大發
後來被後世稱為樂壇伯母

其實我好想去報中文DSE
之後走去又講英文又搗亂
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-11 20:49

我都想玩
第一次發言就將啲稱呼變哂做傻豬, 傻女
論點正經 但啲論據講娛樂新聞
第二次發言就講啲法庭術語
要練埋考生們既應變能力噶

希望我唔好遇到你呢類人
mamakin 發表於 2016-3-11 21:03

放心啦
me冇錢考^^
啲人想練mock練特殊情況就係我大派用場之際

mmk & tom 加油!!
想放鬆啲可以入考場前聽首豔羨

今日冇題目?

要考dse既朋友仔唔好聽四不像喇
呢首歌好邪

中化必溫音頻素材:
青鳥 (黃浩琳) - 真善美
安守本份 (谷微) - 中庸之道
給自己的命書 (麥家瑜) - 人生的意義
偽君子 (陳慧琳) - 君子vs小人
謝謝你 (SiS樂印姊妹) - 人倫關係

我老師教我一開始就寫曬格式
nicholashin 發表於 2016-4-6 19:53

you唔預加紙?

吳雨霏 Kary Ng & Jose@CM
6分鐘 ·
Facebook Mentions

明天就是DSE放榜的日子,應屆DSE考生們一定會很緊張,所以很想在這裡跟你們打打氣加加油
無論明天的成績如何,都請你們記得總會有出路的!我們都在陪著你,支持你!你們並不孤單的❤️ 撐你地!

係佢世界裡面容祖兒就是神
dongbb2332 發表於 2016-8-14 23:33

容祖兒原來係一個信仰

可能你全部B
喺其他人眼中叫好勁呢
matthew1990 發表於 2016-8-15 11:33

祝大家學業進步

咁要用貼圖大法喎
將篇文Print screen再貼返上去word度 再轉做pdf

保證0% ...
kel_kelvin 發表於 2017-3-6 00:03

若果prof. dl 個doc file改咪死

你想同佢地黎場大戰?

反OT
上年出左生肖 今年會出乜呢
bagfgfcde 發表於 2017-3-10 21:29

血型

加油加油
無論發生咩事我都支持你^^

有無狂tag祖兒
nicholashin 發表於 2017-3-14 19:19

告訴我寂寞 做甚麽?!

戲彩娛親想當年reading有出過
魯迅批評呢個故事同郭巨埋兒
bagfgfcde 發表於 2017-3-15 21:54

我都有印象
啲故事好鬼變態

做past paper嗰陣睇到好不安 唔知嗰年啲考生有無人畀啲故事嚇暈咗
nicholashin 發表於 2017-3-16 17:22

真係好深刻
早知唔做CE啲卷
仲有個咩臥冰求鯉(?)
諗起都想嘔

以下哪一項更能象徵朋友?試談談你的意見。
眼鏡 地圖

暫時最容易既一條
終於出朋友之道啦 ...
bagfgfcde 發表於 2017-3-16 19:23

依家好似淨係出2個option比人揀
想增加4打1 / 一面倒既情況?

如果五個人都揀同一個choice點算@口@
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-16 19:44

通常都會圍威喂講下另一個有咩唔好
自己呢個有咩優勝位

Mc 連續5個D係咩玩法
kevinlai1621 發表於 2017-3-17 14:58

我好想出MC比學生玩
啲答案喺張MC紙上V字咁去
e.g. 1. A  2. B  3. C  4. D  5. C  6. B  7. A

以下哪個標點符號更能象徵香港社會?
? ...... !

乜料 ...
bagfgfcde 發表於 2017-3-17 17:53

吓 好噴

掛住聽東京三月冇溫書

如果可以除去人性的一個缺點,你會選擇以下哪一項?
貪心   懶惰   嫉妒

終於有三個選擇 LOL ...
bagfgfcde 發表於 2017-3-21 17:51

懶惰啦
有好多人可以拎嚟做例子

父子騎驢這個寓意對現今青少年有什麼啟發?試談談你的看法。

難到痛哭 ...
bagfgfcde 發表於 2017-3-21 19:48

可以引用_ _ _ y名句
無聊人我係唔會理bye

Last minute 當然係用嚟上cm
HOTMAN 發表於 2017-3-23 16:21

大地靜下 但求擁抱你一秒

以下故事對父母教育子女有何啟發?試談談你的看法。

開學第一天,新老師步入課室,叫所有學生站立。所有學 ...
bagfgfcde 發表於 2017-3-23 17:50

睇嚟就嚟會攞李力持啲笑話出題

標點符號 寓言故事 普通故事 流行曲 都出哂
遲啲預計會出英文字
bagfgfcde 發表於 2017-3-23 18:08

可能仲會列兩個粗口options問邊個對損害五倫關係嘅影響力最大

下星期midterm 希望可以滿分
RVHOCPC 發表於 2017-3-24 15:36

下星期present 希望可以滿分

AGGER
HOTMAN 發表於 2017-3-27 17:56

AGGAR +1