返回列表 發帖
出埋keyboard 同部macbk有咩分別

有得touch screen既macbook

apple pencil .....

force touch pencil

應該幾好用
可惜得IPADPRO先用得

哇LOL 唔怪得比WIN10直播......
竟然同MICROSOFT合作
仲要比佢講野

microsoft亂入
Wonders 發表於 2015-9-10 01:38

痴線LOL
咁PAGE 同KEYNOTE個D係咪宣佈放棄

繼M$亂入之後
RUBY姐都加埋一份<3

ipad用office仲方便過用page keynote
Wonders 發表於 2015-9-10 01:41

最麻煩其實PAGE/KEYNOTE轉番MS
好多時都會錯位.....

頂 舊骨整D野上去個到真係好戀核特

枝筆咁都要700幾蚊==

睇完片到 iPhone未
Wonders 發表於 2015-9-10 01:51

應該差唔多啦
除非講APPLE TV

希望新iPhone有dd驚喜啦
Wonders 發表於 2015-9-10 01:53

[反白 劇透]
   應該有FORCE TOUCH 同埋SIRI 更新掛

比你講中
希望新iPhone有dd驚喜啦
Wonders 發表於 2015-9-10 01:53

一陣可能又ONE MORE THING 先講6S

apple tv ahhh
Wonders 發表於 2015-9-10 01:56

其實我唔係好知買舊APPLE TV有咩用LOL

好似幾多節目睇
Wonders 發表於 2015-9-10 01:58

擺得上APP STORE-__-
即係要另外收錢-___-
如果唔使錢睇到我實去買<33333

apple tv + app store + iTunes 一絕
Wonders 發表於 2015-9-10 02:02

如果出月費可能會JOIN

出埋TVOS

終於有條囝算叫做睇得上眼

ng g apple tv幾銀呢
Wonders 發表於 2015-9-10 02:12

應該唔會太貴 應該一千左右掛

有得玩埋d低b game
ng g幾時出到類似PS個類
Wonders 發表於 2015-9-10 02:17

咁應該暫時唔會去到PS個程度......頂籠係WII

始終畫質唔會好得過PS4

WHERE IS JONY IVE

有埋網購
Wonders 發表於 2015-9-10 02:20

痴線  做埋ONLINE SHOPPING
....
依家真係咩都關APPLE事
幾時出APPLE RESTAURANT

如果SJ見到唔知會點
Wonders 發表於 2015-9-10 02:23

講真 上年出6+就已經激到彈起

今年仲西利 咁大部IPAD APPLEPEN

終於泥料

特登拎強國泥講
痴線 咩事

真係有玫瑰金

痴線LOL 連隻合金都要叫做APPLE ALLOY

禁住個SCREENSAVER 識郁又幾得意

其實依個3D TOUCH真係幾方便
用落就應該FEEL到

SIRI竟然咁就帶過左A_A

oh shit 炒唔起啦今次

又話有taylor swift

Ryan Tedder唱到斷晒氣咁
hihi 發表於 2015-9-10 03:11

可能對住班nerd冇心機唱

WAITING FOR iJacket

版主!我要匯報有人OT!
nicholashin 發表於 2015-9-10 08:22

-______- 你真係會睇番d post

好地地有pages,keynote
做乜7要用microsoft

btw咁多年真係第一次對部新iPhone冇興趣 ...
electric 發表於 2015-9-10 08:18

其實用開pages既話係好用好多.....
你要個apple user用番m$真係極大既侮辱

其實我覺得個3d touch都幾正
可惜 之前仲有人話攪掂電量問題 siri可以唔使插住電咁hey到出黎
出左實物之後睇下 先再諗轉唔轉好

force touch其實都麻麻地嘅
依家我嘅Macbook Pro都好少用force touch
除咗review d page叫有d用  ...
electric 發表於 2015-9-10 12:07

但始終iphone 係direct touch上去
打機應該正好多

OS X El Capitan嘅mission control見到成個bg好肉酸啊
electric 發表於 2015-10-3 18:38

我仲未敢UPDATE我部老爺MB驚UP完LAG到不行

等多半年就應該出新機啦
唔介意既話~

話說我部mbp都4年幾
係時候都要換

**** 本內容被作者隱藏 ****[覆舊post]我一直以為你係會跟貼最新型號換機嘅人  ...
nicholashin 發表於 2016-2-11 20:17

你地成日都誤會我
我好長情嫁<33333333

唔知近排幾多人有留意ALPHA GO呢
雖然我就唔識捉圍棋
但我睇到既係alpha go 本身個套neural network真係好完善
原來現今科技已經可以令部電腦學習得咁快咁準確
本身仲以為要10幾20年先會捉得贏人類 點知

你點睇到個neural network?
nicholashin 發表於 2016-3-11 15:05

i mean 從盤棋可以睇得出
唔係指我真係睇到佢d code

本身李生一開局就用非傳統開局
要知道本身所有依d人工智能係base on幾千萬套棋局泥做參考
但竟然就算用一套罕見既棋路 alphago都識應對
就可想而知佢既學習能力真係好高<3

用非傳統開局嗰個明明係AlphaGo
nicholashin 發表於 2016-3-11 15:19

聽講話啊李生一開頭第七手係擺右邊
d人話連佢自己都未試過咁行麻

但唔係話AlphaGo成個開局都係走怪招咩  李生有一步行得唔尋常就當得佢開局怪  ...
nicholashin 發表於 2016-3-11 19:07

咁如果alphago開局都怪
即係更加可以証明佢唔再只係識跟住舊有棋盤
而係部機self learning咯<3
嗯嗯嗯 好似係

部嘢講明係self-learning架
nicholashin 發表於 2016-3-11 19:15

依家d科技真係高
幾時會發明d.....嗯嗯嗯嗯
不斷self-learning 就知道咩位最爽啊
i mean腳底按摩機械人

勁好笑 岩岩睇新聞先知
南韓無聊到 話因為人機大戰唔公平
要GOOGLE同李生道歉

陰功豬 終於贏番鋪

我發覺
一用wifi就上唔到cm
但係用data就上到
係屋企個wifi有問題?
但係所以網站就得喎得cm唔得 ...
electric 發表於 2016-3-18 16:35

我之前係掉番轉
用DATA所有論壇都LOGIN唔到
近排好番

哈哈哈
oracle同google吵大穫
google就諗住將swift取代java
用swift泥寫android
哎唷唷 oracle就真係慘豬豬咯

iFan睇見真係笑而不語
之前apple release swift個時係咁笑班iFan
望見班android仔依家要逼住寫就真係

不過其實我覺得段新聞應該都係同oracle bargain既手段泥姐
應該都未必真係會轉

係咪真㗎
我唔想年年換電腦啊
electric 發表於 2016-6-11 14:45

撞正ip7一齊出
到時買曬兩樣我實比人鬧死