返回列表 發帖
等佢畢左業先買咪有錢
matthew1990 發表於 2016-2-5 22:20

唔係應該畢業之後就冇錢使咩?

唔係應該畢業之後就冇錢使咩?
electric 發表於 2016-2-5 23:01

番工自己買
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

#推post
**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2016-2-5 05:00

75折?驚唔驚假貨呀?
-------------------------------------------
買apple野,去apple store買,售後服務最好嘛,好似係
起碼iphone係

75折?驚唔驚假貨呀?
買apple野,去apple store買,售後服務最好嘛
起碼iphone係 ...
kayzzz 發表於 2016-2-5 23:06
係得個apple care 75折 機當然係原價
而而家唔想要apple care
等多半年就應該出新機啦
唔介意既話~
屮SiU霖屮 發表於 2016-2-5 22:19
無你咁有錢

係得個apple care 75折  機當然係原價
而而家唔想要apple care 無你咁有錢 {:1_164: ...
nicholashin 發表於 2016-2-5 23:09

咁等多半年啲舊機款都會減價嘅,好似係

近排愛上 Samsung Galaxy S6Edge ,
期待 2/21 S7 & S7Edge 曝光,睇下 up 唔 upgrade。
不過睇報導,S7 保留 5.1吋 mon,但 S7Edge 會上 5.5吋,
呢個對我嚟講會係問題,我要 Edge 但又想要 5.1吋。
(唔知 S7Edge+ 係咪保留翻 5.7吋 呢。)
有冇 SD card slot 我又冇乜所謂,有 64GB 就 ok 了。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

真奇怪 我部Samsung充電會越充越少
條充電線好有問題...

話說我部mbp都4年幾
係時候都要換

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
話說我部mbp都4年幾
係時候都要換
屮SiU霖屮 發表於 2016-2-6 13:09
[覆舊post]我一直以為你係會跟貼最新型號換機嘅人

**** 本內容被作者隱藏 ****[覆舊post]我一直以為你係會跟貼最新型號換機嘅人  ...
nicholashin 發表於 2016-2-11 20:17

where buy?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

**** 本內容被作者隱藏 ****[覆舊post]我一直以為你係會跟貼最新型號換機嘅人  ...
nicholashin 發表於 2016-2-11 20:17

你地成日都誤會我
我好長情嫁<33333333

請問部wifi相機洗唔洗要另外一部wifi 先可以send 相落電話度?

請問部wifi相機洗唔洗要另外一部wifi 先可以send 相落電話度?
rubylovessss 發表於 2016-2-21 20:28

唔明你講咩.

你部相機開到wifi
你部手機接收到相機既wifi
就connect 到嘎喇

唔明你講咩.

你部相機開到wifi
你部手機接收到相機既wifi
就connect 到嘎喇 ...
matthew1990 發表於 2016-2-21 20:31

直接用相機wifi同手機wifi連綫就得?
係咪要set password?頭先唔識點搞

直接用相機wifi同手機wifi連綫就得?
係咪要set password?頭先唔識點搞
rubylovessss 發表於 2016-2-21 20:47

喺相機開wifi 選連接去手機 (有個手機icon選)
跟住記得佢顯示個password

然後你喺手機選番你相機個wifi 名再打岩個password
如果你係用Canon機 你就要download 佢個app
當你開佢個app 就有得選確認同相機連接
之後click 睇相就load到哂全張SD card 既相嘎喇

想買部1500左右手提比老豆 佢主要用niwhatsapp同打牌 有冇建議?
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

[集智][求助]
各位Ching 對華為手機有咩認識
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

想買部1500左右手提比老豆 佢主要用niwhatsapp同打牌 有冇建議?
RVHOCPC 發表於 2016-3-1 18:14

niwhatsapp係乜野app來的
上衛訊望下啦
http://www.wilsoncomm.com.hk/product-list-1

有冇人知點解HDMI線連係Macbook度
點解好地地睇睇下電視會NO SIGNAL??

唔知近排幾多人有留意ALPHA GO呢
雖然我就唔識捉圍棋
但我睇到既係alpha go 本身個套neural network真係好完善
原來現今科技已經可以令部電腦學習得咁快咁準確
本身仲以為要10幾20年先會捉得贏人類 點知

唔知近排幾多人有留意ALPHA GO呢
雖然我就唔識捉圍棋
但我睇到既係alpha go 本身個套neural network真係好 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-11 15:04
你點睇到個neural network?

你點睇到個neural network?
nicholashin 發表於 2016-3-11 15:05

i mean 從盤棋可以睇得出
唔係指我真係睇到佢d code

本身李生一開局就用非傳統開局
要知道本身所有依d人工智能係base on幾千萬套棋局泥做參考
但竟然就算用一套罕見既棋路 alphago都識應對
就可想而知佢既學習能力真係好高<3

i mean 從盤棋可以睇得出
唔係指我真係睇到佢d code

本身李生一開局就用非傳統開局
要知道 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-11 15:15
用非傳統開局嗰個明明係AlphaGo

用非傳統開局嗰個明明係AlphaGo
nicholashin 發表於 2016-3-11 15:19

聽講話啊李生一開頭第七手係擺右邊
d人話連佢自己都未試過咁行麻

niwhatsapp係乜野app來的
上衛訊望下啦
ed8671ed 發表於 2016-3-10 09:23

買左嚕

聽講話啊李生一開頭第七手係擺右邊
d人話連佢自己都未試過咁行麻
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-11 15:31
但唔係話AlphaGo成個開局都係走怪招咩 李生有一步行得唔尋常就當得佢開局怪

但唔係話AlphaGo成個開局都係走怪招咩  李生有一步行得唔尋常就當得佢開局怪  ...
nicholashin 發表於 2016-3-11 19:07

咁如果alphago開局都怪
即係更加可以証明佢唔再只係識跟住舊有棋盤
而係部機self learning咯<3
嗯嗯嗯 好似係

咁如果alphago開局都怪
即係更加可以証明佢唔再只係識跟住舊有棋盤
而係部機self learning咯 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-11 19:11
部嘢講明係self-learning架

部嘢講明係self-learning架
nicholashin 發表於 2016-3-11 19:15

依家d科技真係高
幾時會發明d.....嗯嗯嗯嗯
不斷self-learning 就知道咩位最爽啊
i mean腳底按摩機械人

依家d科技真係高
幾時會發明d.....嗯嗯嗯嗯
不斷self-learning 就知道咩位最爽啊
i mean ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-11 19:19
一打膠唔洗找

勁好笑 岩岩睇新聞先知
南韓無聊到 話因為人機大戰唔公平
要GOOGLE同李生道歉

陰功豬 終於贏番鋪

我發覺
一用wifi就上唔到cm
但係用data就上到
係屋企個wifi有問題?
但係所以網站就得喎得cm唔得

我發覺
一用wifi就上唔到cm
但係用data就上到
係屋企個wifi有問題?
但係所以網站就得喎得cm唔得 ...
electric 發表於 2016-3-18 16:35

我之前係掉番轉
用DATA所有論壇都LOGIN唔到
近排好番

iPhone SE
9點7吋 iPad Pro
我們的總和

TP LINK WIFI 最平邊度有得買?

求教set ip
http://192.168.1.1

唔知點set...

哈哈哈
oracle同google吵大穫
google就諗住將swift取代java
用swift泥寫android
哎唷唷 oracle就真係慘豬豬咯

iFan睇見真係笑而不語
之前apple release swift個時係咁笑班iFan
望見班android仔依家要逼住寫就真係

不過其實我覺得段新聞應該都係同oracle bargain既手段泥姐
應該都未必真係會轉

唔知呢度求介紹有冇用呢 想買部printer

priority:
Laser>Inkjet (但係唔係話好想要)
黑白彩色都冇所謂
有scanner
牌子冇所謂
最好有雙面自動print
價錢當然越平越愛啦

唔知呢度求介紹有冇用呢 想買部printer

priority:
Laser>Inkjet (但係唔係話好想要)
黑白彩色都冇所謂
有 ...
RVHOCPC 發表於 2016-4-17 04:41

即係最平已經夠你用啦,買$298果啲滿足曬你啲基本要求
去大眾書局買hp printer有野送

哈哈哈
oracle同google吵大穫
google就諗住將swift取代java
用swift泥寫android
哎唷唷 oracle就真 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-8 18:03
我睇左三次都唔明你講乜

http://qooah.com/2016/06/10/macb ... pt-by-martin-hajek/
係咪真㗎
我唔想年年換電腦啊

係咪真㗎
我唔想年年換電腦啊
electric 發表於 2016-6-11 14:45
rich

係咪真㗎
我唔想年年換電腦啊
electric 發表於 2016-6-11 14:45

rich

rich
matthew1990 發表於 2016-6-11 16:01

RICH

部電話cha極都cha唔到電!有冇人知道可能出現咩問題同點解決?條線插入去會有1%既畫面,但就上唔到2%,持續左個幾鍾
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

部電話cha極都cha唔到電!有冇人知道可能出現咩問題同點解決?條線插入去會有1%既畫面,但就上唔到2%,持續左個 ...
HOTMAN 發表於 2016-6-20 23:45
use another 線/power source?

use another 線/power source?
nicholashin 發表於 2016-6-20 23:50

試左四條線 應該唔關事
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

試左四條線 應該唔關事
HOTMAN 發表於 2016-6-20 23:54
other power source?

other power source?
nicholashin 發表於 2016-6-20 23:56

尿袋 火牛都試過