返回列表 發帖
Iphone 真係除左個icloud 同user friendly D 之外都無乜好
而家想玩番pokemon 既gameboy 版 iphone 都無dir ...
Nicholas 發表於 2015-3-3 16:23

iphone就係set死曬唔比亂咁dl先可以保障到user唔會中毒如果要存檔紀綠其實可以dl d iphone管理工具 例如itool~
咁就可以係電腦讀取大部份save檔

諗緊泥緊買唔買6s好
定係留番7先買

想買notebook
唔使打機 普通讀書用
5-6千budget
Any good 型號recomxxxd (#&$*$*+@唔想串) ...
hehemamama 發表於 2015-3-3 16:41

讀書用即係咩.__.齋上網search資料?
文書處理個d?
咁其實即係買咩都得

所以咪話 玩既GAME只局限系appstore :(
Nicholas 發表於 2015-3-3 18:20

講起泥我都好耐冇dl過 game落部電話到玩

我隻coc繼續做農羊<333

macbook air是你的選擇
ed8671ed 發表於 2015-3-4 01:35

追求生活品味macbook的確係好選擇

apple fans is here
electric 發表於 2015-3-4 15:00

果迷集合!

如需叫用 Just-In-Time (JIT) 偵錯的詳細資料,
請參閱本訊息結尾處 (而非這個對話方塊) 的資訊。
******** ...
SA弟林 發表於 2015-3-4 23:25

係時候買過部電腦啦^^

之前完全冇人提LOL
不過介紹D野我都唔會買X_X
隻錶好似唔係太有用 屋企部mbp都未壞x_x

其實講 game 係咪呢度?可以叫科技及遊戲台?
Bluejays 發表於 2015-3-10 03:42

ys ah 但個title限左要3隻字麻

隻錶我寧願帶番自己個隻好過X_X
型都型過佢<333
講真我唔覺IWATCH真係有D咩用~_~

隻錶又要耐唔耐叉電, 都唔知要黎做mud
kevinlai1621 發表於 2015-3-11 09:22

生活品味~俗稱 曬命

真係得個擺字

有錢買iwatch 不如買多部iphone6仲好
kevinlai1621 發表於 2015-3-11 16:13

iwatch係比個d已經有 iphone6既人買
曬ip6之餘曬埋錶

痴線 新個部MACBOOK 後面盞燈唔會著燈!!!
仲要冇左MagSafe!!!!
單單係依兩個原因已經唔會買!!
講真我覺得MagSafe真係最偉大既發明
叉電比人KICK到部電腦都冇事
加上後面盞燈係曬命既重點

APPLE係唔係有D 傻的嗎呀今次

原來得7粒鐘
之前又話可以用成日

加埋個款唔吸引
wchild 發表於 2015-3-12 17:20

同街邊百幾二百蚊既款有得揮

錯烏, 我喺日本買左價值少於HK$200既型錶
wchild 發表於 2015-3-12 17:30

真係陰公 IWATCH真係樣衰到唔敢買

呢排部note2用左一陣 淨返6x%電就會自動cut 3g之後自動關機
有冇人g咩事??

ps 用左年半 ...
jose 發表於 2015-3-12 17:40

係時候要搵下三叔個維修部啦

連續通話: 3個鐘
連續開運動app: 7個鐘

Cook話可用18個鐘係講: 報時90次, 90個notification, 45分鐘app ...
戴watch做運動就係唔想陀住部電話, 要同iphone一齊用咁即係仲要戴多樣 定其實心跳運動個d唔使iphone都得?
John 發表於 2015-3-12 19:12

check心跳個d應該唔使iphone既我諗...."
不過唔用電話應該會少左好多功能...."

btw 有冇人有玩黑貓
比d損友介紹左去玩

平時豬都唔轉下
第一次玩依類game 又幾好玩

最閉iphone 好麻煩 之前死機都死咗兩次
rubylovessss 發表於 2015-3-15 15:08

講死機 SAMSUNG點都多過IPHONE啦
同埋好講你點用
我用左幾部IP咁耐 都冇話死機 自己熄機
不過Ip6就真係慢左好多

係喺itunes入歌入相嘅時候要搞好耐 usb插入去電腦之後搞亂晒啲嘢出唔番去
Samsung usb入歌真係好快 ...
rubylovessss 發表於 2015-3-15 20:03

真係咁難咩
我覺得幾好用

轉珠真係吾想玩
身邊勁多毒人玩

版主每日打     錯幾多個字
轉珠好無聊
nicholashin 發表於 2015-3-17 10:42

唉~ 用手機打真係好易打錯字~
改番又麻煩~

手機打字慢好多
nicholashin 發表於 2015-3-17 10:50

係咯~ 如果唔係逼要上榜^_^
我都唔係手機上cm

唔好上榜啦 你又打錯字啦
出街就唔好上cm啦 過馬路唔好掛著望著手機打     字 ^^ ...
nicholashin 發表於 2015-3-17 10:54

=____=
通常都係坐底先上CM^^

點解Nokia/ Microsoft係香港唔出lumia 735
逼人揀後鏡頭廢嘅535 or 前鏡廢嘅830 ...
harryharry 發表於 2015-3-18 14:27

NOKIA 真係搭唔到咀

等出寵物小精靈!!
一定會課金

FFXV 等左咁多年 終於肯出啦
PS3都變PS4啦
今集仲要可控主角係4條美男<3333333
主角王子真係好令仔呀
仲正過FF零式<3333333不過始終最美最經典最正都係FF7<33333
出到咁美仲要加埋4條美男
即係要逼我買部xbox/ps4 泥玩嫁姐
我真係好毒呀點算呀<333

做完fyp先慢慢操控美男啦
nicholashin 發表於 2015-3-21 08:37

其實我都係講上姐<3唔會咁早買ps4啦<3

煩唔煩的,空間不足完未啊
Samsung Grand prime Sm-G5308最多GB可以換幾多
要幾錢
rubylovessss 發表於 2015-3-26 18:14

iphone is good <333
唔使煩要換卡

我好似慢左好多拍
原來依家叉住電 對住部ip 講 hey siri就會應你嫁啦

頂 解決左我一直都覺得要禁住先開到siri依個咁戀on_既問題
一路打lol 一路開歌聽xddd 正

macbook air: 大家覺得買11寸定13寸好?
newguy 發表於 2015-4-25 16:53

買得MBA都係貪佢夠輕夠細部
11 IS BETTER :D

點解我玩咩電子產品都會揀白色(電話/usb手指/尿袋)
明明白色好易污糟/變黃,次次都俾個新淨美樣呃到 ...
harryharry 發表於 2015-5-14 20:04

以前MACBOOK部小白真係好靚
可惜已經唔再出

[果粉出沒]
我都唔明點解成日要搵IPHONE 1G RAM 同ANDROID D 4GB RAM鬥
跟本行緊唔同OS ENVIRONMENT 1G RAM都已經完勝你個ANDROID啦
[/果粉]

美版主唔好係度挑起鬧戰我身為金牌會員一定要好好維持治安!!! ...
harryharry 發表於 2015-5-26 19:36

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

寫左人生第一個php
寫到個login page
再修改到 database既entry既感覺真係良好

好叻叻,C++有冇TIPS
stephybest 發表於 2015-5-28 23:47

http://pydoing.blogspot.hk/2014/06/cpp-guide.html

無人討論WWDC2015?
newguy 發表於 2015-6-9 01:19

link

APPLE MUSIC終於出
有冇人會諗住用

好想快D UP上El Capitan
yosemite真係慢到一個點

唔知apple pay幾時先係香港用到

CM d 人買實體碟多, 應該唔會好吸引

勁衰個ios split view 得 iPad Air 2 可以用

Btw 請問大大 如果我 ...
newguy 發表於 2015-6-9 10:22

會吾會吸納到班kkbox轉用

同感 逼人轉買ipadair2

齋文書緊係夠啦

究竟好唔好用APPLE MUSIC呢<333333333

其實FACEBOOK應該真係知唔小你既野

講個例子 近排睇多左關於日本既野
FB就不斷推薦日本既POST出黎
之前睇多左GV 就不斷彈D 同性活動出黎
FB應該自動參透唔少你既HISTORY
所以都係小心D好

我睇片會用另一個device