返回列表 發帖
小白真係out左
樂觀應該2>2>1了
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

所以話唔知真定假
如果陣間報榜out左就一定係假啦
hechart 發表於 2015-3-8 22:51

係 out 左 小白 呀陰功 :(
仲以為可以拖後一個錄影期比佢添
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

燈力已經強到明明燈903都燈埋tbb

叱吒都兩周冠軍,tvb唔會唔冠樂觀的
阿mark 發表於 2015-3-8 23:13

青春頌
learn from the past

2015.03.15 - 「敬」歌獻唱
播出日期: 2015.03.15 (日)       

入行30年,創作過逾180首歌曲的吳國敬(Eddie)在舉行作品展音樂會前夕,與鄭世豪、吳業坤合唱<越吻越傷心>、<我們的主題曲>及<玩火>作熱身,敬Sir還透露自己最愛的作品、作歌習慣,以及與哪位歌手合作最有火花。

另外,創作組合goldEN為樂迷送上帶點傷感的<必要的沉默>,被喻為「史上最似星爺」的溫超,也帶來賀歲電影主題曲<史提芬周記>。本周「勁歌金榜」冠軍位置由Super Girls的<蓓蕾>拿下,五位甜姐兒會現場演繹這首旋律溫柔輕快的作品。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

2015.03.15 - 「敬」歌獻唱
播出日期: 2015.03.15 (日)       

入行30年,創作過逾180首歌曲的吳國敬(Eddie)在 ...
hinz 發表於 2015-3-12 02:07

Where is 樂觀 ???

樂觀仲唔係福氣2.0 3>2>2>2.........>1
nicholashin 發表於 2015-3-12 10:07

又唔洗儲四台分, 好心就out左佢, 係到阻住曬
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

又唔洗儲四台分, 好心就out左佢, 係到阻住曬
kevinlai1621 發表於 2015-3-12 10:20

十年最女出歌wor, 點都要拖到佢得閒上黎唱比冠佢

呢集除咗SG之外一d都唔想睇=-=

呢集除咗SG之外一d都唔想睇=-=
PangChiYeung 發表於 2015-3-12 11:13

完全同意

溫超 把聲似星爺似到呢...
以為星爺唱歌...唱歌無咩技巧

樂觀out左

Heidi個新髪型唔好睇~

蓓蕾正啊

話說今次大洗榜啊......

溫超 把聲似星爺似到呢...
以為星爺唱歌...唱歌無咩技巧
rubylovessss 發表於 2015-3-15 23:23

但係首歌就系要呢種唱法太認真講技巧個style就唔同曬

叱吒都兩周冠軍,tvb唔會唔冠樂觀的
阿mark 發表於 2015-3-8 23:13

叱吒雙周冠唔代表d咩,樂觀真係88左
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

五月二日(周六)起晚上節目編排為八時三十分推出由黃淑儀主持的全新一輯《吾淑吾食》,九時三十分播映劇集《武則天》,十一時播映《勁歌金曲》。

source: http://b.tvb.com/whatsnew/?p=17582

五月二日(周六)起晚上節目編排為八時三十分推出由黃淑儀主持的全新一輯《吾淑吾食》,九時三十分播映劇集 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-16 19:44

呢個時間唔錯

五月二日(周六)起晚上節目編排為八時三十分推出由黃淑儀主持的全新一輯《吾淑吾食》,九時三十分播映劇集 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-16 19:44

唔知調時間後形式又會唔會有改變呢... 不過都係得半個鐘, 可能真係只係調時間

遲d會有星夢傳奇2
btw 係咪真係第一次有一套劇逢星期一至日都會播
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

見到食平3D
又有得睇肥媽煮餸

除咗美Do個節目,所有綜藝都係翻炒 xx(

好奇勁歌前半個鐘做乜。。。

見到食平3D
又有得睇肥媽煮餸

除咗美Do個節目,所有綜藝都係翻炒 xx(

好奇勁歌前半個鐘 ...
ed8671ed 發表於 2015-3-16 22:41

美do 唔係嫌tvb low budget 罷拍咩
  講番勁歌放星期六播, d 收視都係應該低都無人有

美do 唔係嫌tvb low budget 罷拍咩
  講番勁歌放星期六播, d 收視都係應該低都無人有{:1_10 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-16 22:44

之前好似有新聞話罷拍
可能而家肯放budget比美do shopping掛 -_-

其實勁歌而家個時間應該都係around 8點收視
星期六收視不嬲都比星期日再慘淡d
隨時係 6-7點
但11點後嘅節目唔出收視報告就應該無乜所謂la。。。

預告得LLv同shiga
冠就唔知邊個

預告得LLv同shiga
冠就唔知邊個
rubylovessss 發表於 2015-3-20 00:09

不過Kary錄咗星期三"電視節目"wor
   我估實一千個留得第啫 等睇文字預告

2015.03.22 - 吳雨霏演繹偶像為她作曲的<一千個假想結局>播出日期: 2015.03.22 (日)
吳若希(Jinny)去年憑劇集《使徒行者》主題曲<越難越愛>勇奪《2014年度勁歌金曲頒獎典禮》的「勁歌金曲金獎」,今年再有機會主唱劇集《沖線》的主題曲<美好的時光>,她認同是唱片公司的策略,希望將她的歌唱事業再推高峰的說法嗎?曾推出專輯,拍過電影及電視劇,連節目主持也做過的Jinny,還想嘗試哪些新挑戰?

節目另有羅力威(Adason)獻唱自己作曲、讓人聽得有些心酸的<潮水>,他會大談創作靈感來源,以及這首歌曲與過往作品的分別。擅長演繹慘情歌的連詩雅(Shiga)精挑細選了散發著甜蜜氣息的作品<浪漫前夕>,並透露本年度的工作大計。
本周「勁歌金榜」冠軍歌是吳雨霏(Kary)的<一千個假想結局>,她除了現場送上歌曲外,還提到有份為她作曲的林憶蓮於錄音時坐在她身旁,令她大為緊張。
無力將天氣逆轉。

2015.03.22 - 吳雨霏演繹偶像為她作曲的播出日期: 2015.03.22 (日)
吳若希(Jinny)去年憑劇集《使徒行者》主 ...
moxy 發表於 2015-3-20 16:34

kary 終於有多首四台冠

kary冠 姐係美音88
利申:唔係鏡粉

kary四台冠呀!!!!!!
nicholashin 發表於 2015-3-20 16:35

久違,好感動!!
心跳像一把尖刀
愛恨難逃,
心鎖了霧。

美麗欣 REST IN PIECE
SSD
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

恭喜kary! 宜家四台冠真係唔多易
musiclife

美霏用呢首四台冠有d surprise 不過唔差唷
仲有憶蓮坐在她身旁 一定唔差

霏霏四台冠

你話JINNY LIVE好D定等陣一千個LIVE會好D?

美jin唱得好難聽=-=

連詩雅!
條裙ho靚 <33333

鄭世豪問得好廢...

擺明出EP係公司主意啦

連妹唱得好好呀

連詩雅d尾音好似mama哋 -______-

btw睇吳雨霏!!!

嘩上到喎, excellent ah fei

除左第一句好唔穩陣之外
今晚都唱得幾好唷
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

kary終於有高水準嘅電視live啦

美霏起碼要keep番呢個水準

嘩 一千個cut到得一段副歌咁大吧..

姚兵災難級廣東話+0訪問技巧既坤哥
nicholashin 發表於 2015-3-22 23:14

唔係話唔俾機會新人, 但係真係好辛苦lol
  搞笑同認真可以並列 ga ma, 基本上除左kayee 同alfred, 其他主持炒得

我見佢唱到手到震埋
Infinity & Eternity

啱先吳若希真係唱得好難聽

今晚表現: 美fei > 美lin >>>>>>>>> jinny
大家說對不對