返回列表 發帖
恭喜 Phil :)
小白 ... 唉 ...
仲以為兩首都會冠添
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Pakho去饑饉嘛 又上得唔夠快 同埋佢既live有時真係會影響對首歌既觀感
好似原本唔係呢個期去探訪 但原定 ...
nicholashin 發表於 2015-3-4 19:49

饑饉 個期 對 勁歌 唔會有影響,
如果 勁歌 肯遷就嘅話,早一週錄,遲一週冠,任調,
而我覺得 勁歌 係肯為 Pakho 調期嘅。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

同tvb和好的sony,衣家咪有好的待遇咯
阿mark 發表於 2015-3-5 15:34

其實會唔會係 Aga GinLee Phil 小塵埃 都簽左 TVB 歌星約,
多過 UMG/Sony 有冇同 TVB 和解?

唔係話歌星約已廢咩 sony 我覺得可能係已和解, 始終佢d歌手都係比較少數, 要多爆光機會
kevinlai1621 發表於 2015-3-5 19:49

我一路以為係 冇歌手約 都可以上勁歌,但唔係 冇左歌手約。
UMG 比 Aga GinLee 出 TVB,都要 TVB 肯 先會比佢地出咁多架,
所以我覺得佢地可能有約。

所以話唔知真定假
如果陣間報榜out左就一定係假啦
hechart 發表於 2015-3-8 22:51

係 out 左 小白 呀陰功 :(
仲以為可以拖後一個錄影期比佢添

唔係話唔俾機會新人, 但係真係好辛苦lol
  搞笑同認真可以並列 ga ma, 基本上除左kayee 同alfred, 其 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-22 23:32

真正比人 fade out 左 嗰個係 阿Moon,係連劇集嗰邊都冇埋。

係喎
佢都係 9 主持之一嗎?
真係唔講都唔記得左佢嗄
點解佢比人 OUT 左?
因為佢態度問題?
Our_Souvenir 發表於 2015-3-23 02:20

一開始已經係 11個,冇人中途加入,係你列出嚟嗰 10個 加 謝東閔。
唯一係因為 Alfred 唔係同其他人一齊拍造型,
所以 第一集 未出街前唔知係 11個,以為係 10個 冇 Alfred。

謝東閔 而家都好少出勁歌,但佢仲有喺 TVB 拍野,阿 Moon 就完全冇。
阿 Moon 係 劉家豪梅小青 愛將,已經唔着數,
之前又講過啲出位嘅說話比蘋果捉到。
佢首先淨係冇劇拍,跟住勁歌都 fade out 佢,
然後 星夢 農曆新年 嗰堆宣傳一次都冇搵佢。
我覺得成件事最恐怖嘅係,TVB 要 ban 人,
係可以落埋 order 比 唱片部 嘅,咁分開簽份歌手約有乜野用?
除非係佢 2014 年尾 約滿,TVB 冇同佢續約,咁就合理好多。
但咁咪即係 星夢 啲約可以短到得一年?