返回列表 發帖
泳兒fc都有消息公布
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唔知phil lam有无份
mrshadowll 發表於 2015-3-9 18:57

impossible啦,銷量榜都上唔到
肥婆馬上收皮

連詩雅fc都有出呢個頒獎禮既活動公告
XYZZY 發表於 2015-3-9 19:39

Once Said 8>4>7 都有銷量獎......
肥婆馬上收皮

係 L&G
wchild 發表於 2015-3-9 23:33

火鳥同MC都有獎,不過無去
肥婆馬上收皮

ivana都去
肥婆馬上收皮

之前往年都係 11 月 30 日截數嗄
Our_Souvenir 發表於 2015-3-11 06:26

咁點解舊年Joey慢歌精選有獎
肥婆馬上收皮

IFPI 銷量歌手獎,十大銷量國語唱片,全年最高銷量國語唱片
係0上榜嘅阿嬌
肥婆馬上收皮

回復  fifty1205
    啊嬌係大陸搞20場簽售會wor,場場几千張,三四場都夠摞呢個獎啦,利申,大陸簽售會係 ...
slide 發表於 2015-3-11 21:39

咁佢依家係大陸賣定香港賣啊?呢個係香港銷量頒獎典禮
肥婆馬上收皮

全年最高銷量大獎……郭富城
死,佢出過碟咩?
melodysa 發表於 2015-3-11 21:41

好似係演唱會碟
肥婆馬上收皮

最高銷量女歌手:同港台一樣
melodysa 發表於 2015-3-11 21:34

Sammi rest in piece
肥婆馬上收皮

泳兒都係十大歌手&國語唱片
肥婆馬上收皮

【IFPI香港唱片銷量大獎2014】獲獎名單
IFPI(香港會)網站發佈,“香港數碼音樂大奬-十大數碼暢銷歌曲”無資 ...
魅影王子 發表於 2015-3-12 14:33

十大唱片有唔知咩歌莉雅都無越難越愛
仲有色惑,噴
肥婆馬上收皮

Sammi最高銷量冇十大歌手,反而菇有~
doughnut 發表於 2015-3-12 17:08

吳雨真係好野
肥婆馬上收皮

歌莉雅係hifi 友 耳機友 買既, 佢地買好多cd
lblemon 發表於 2015-3-12 16:46

佢銷量上過1 week only
肥婆馬上收皮

fi 同一年有2隻大碟咩...?

如果真係計到2張大碟, 入唔到十大唱片又入唔到十大歌手既話, 銷量真係几差下 ...
lblemon 發表於 2015-3-13 17:18

乜ifpi可信咩?香港完全無上榜嘅阿嬌都可以拎最高銷量唱片,又一大班不知名歌手拎獎
銷量全港數一數二嘅Sammi都可以十大歌手不入,你仲覺得可以從得獎名單睇到歌手真實銷量?
肥婆馬上收皮

Sammi 拿最高銷量廣東唱片 但唔入 十大銷量本地歌手,
得一個方法計到出嚟:

(1) C AllStar  王菀之  何韻 ...
Bluejays 發表於 2015-3-13 13:30

唔好再格硬將佢合理化啦...
肥婆馬上收皮

呢度師兄話阿嬌返國內做左好多場簽唱會, 當每場500張, 10場已經5000張, 20場就10000張, 計埋呢D 銷量, 第 ...
lblemon 發表於 2015-3-14 12:10

你格硬要將咁嘅得獎名單合理化,我都無野好講
仲有個頒獎禮寫住"香港銷量",但又計埋大陸,你覺得合理?
你口口聲話阿Fi銷量差,你可以去check返商會榜,至少好過入選其中五張
肥婆馬上收皮