返回列表 發帖
四大無份,即係美嫻得宇宙漿同本土兒爭

前者有上榜 n週嘅誇年精選
後者有1314影音加兩只delicio ...
l00540 發表於 2015-3-9 22:20

個兩隻 delicious真係幾好, group 番曬 d 快歌同慢歌
如果冇 li 兩隻碟,我估 Priscilla > Joey
但依家應該都係 Joey 賣得多 d

美千只色惑 single 有無機
l00540 發表於 2015-3-9 22:23

不報便沒有
上次報個隻係咩黎? L&G?

日期: 11/3/2015
活動: 《IFPI 香港唱片銷量大獎2014頒獎典禮》錄影
嘉賓: 崔建邦、何雁詩、郭富城、容祖兒、
             張智霖、梁漢文、張敬軒、王菀之、
             鍾欣潼、泳兒、洪卓立、連詩雅、
             林欣彤、許廷鏗、羅力威、馮允謙、
             RubberBand、C AllStar、鍾舒漫、鍾舒祺 、
             田蕊妮、鄭俊弘、王君馨、許靖韻、
             謝文雅、柳妍熙、謝偉倫、歌莉雅、
             天堂鳥、FANTAZ、周美欣、鄭丹瑞、
             伍樂城、容偉雄、吳雨、張國林、
             陳志光、馮添枝。
時間: 20:00
地點: 將軍澳電視廣播城一廠
rubylovessss 發表於 2015-3-10 20:25

Fantaz? 表演嘉賓乎?
仲有見親佢個 mv 我都想問佢間公司/ promotion team "Are you okay?" 既 許靖韻
個個都有獎架? 天堂鳥係咪打入大碟獎行列?

1. 登陸太陽可能有數碼單曲銷售奬
2. 應該又會安排燒烤叉企天堂鳥隔離
lblemon 發表於 2015-3-10 22:27

係 wor.. 唔記得單曲都計 tim
依,冇吳若希既

IFPI 銷量歌手獎,十大銷量國語唱片,全年最高銷量國語唱片
係0上榜嘅阿嬌 ...
fifty1205 發表於 2015-3-11 21:18

唔係呀嘛

今年計埋大陸銷量
Hanson 發表於 2015-3-12 01:36

錦之但係上面銷幾千隻都有個獎俾錢方法唔同左
錦 sell碟 sell 咩 je, 唔駛做歌啦是但有個靚女靚仔做 cover 入面全部係 mv 仲好啦

p.s. 同埋錦計既話如果宇宙漿報既話一定贏
跟本個人口唔同... 如果個 rule 係幾時 bend 都得既真係

我戥泳兒唔抵 lor
佢隻碟真係賣得(係 d 人自動自覺個種)

最暢銷本地男新人:陸寶

十大銷量國語唱片
FANTAZ《愛是懂你的》
有無賣到50隻? ...
hinz 發表於 2015-3-12 18:16

汽水?

究竟上年有幾多隻國語碟? 有邊 d 係報左架

有 d 賣得既碟都應該冇報/ 四大 e.g. kontinue, 米閃, 小塵埃隻碟, E11 etc.
不過上年可能唔算多國語碟掛
廣東碟 joey/ eason/ hacken etc. etc. 都冇新碟
班細既唔夠前前輩 fight

比較難理解係
1. 點解隻煩歌越難越愛無份?
2. 點解 1000 隻都可以入大碟榜?

我覺得唔 necessarily 造馬,不過碟都總有方法銷到既...

呢位就係6寶
rubylovessss 發表於 2015-3-12 23:18

我估唔到咁耐年資
or 其實我應該估到,因為個名好上一(?)代 d 人既名

Fi嘅銷量不容樂觀,兩隻大碟都入唔到~
doughnut 發表於 2015-3-13 14:54

Fi、安仔、 J aire 都冇
睇黎綠 van 既幫助冇想像中咁大(?)

差 d 想講 kary、邦邦... 成日都唔記得四大冇份

點解叫 綠van 嘅?
Bluejays 發表於 2015-3-14 14:38

我以為佢地淨係買左綠色小巴播 mv... 紅 van / 其他交通工具有冇架?
(唔鐘意聽既話都幾煩,但好過咩 promo 都唔做既
起碼上年 d 人都識流淚行勝利道...)