返回列表 發帖

《博愛歡樂傳萬家》 討論 (2015.03.14)

3月14日 晚上8:30 翡翠台及高清翡翠台

2015.03.14 - 《博愛歡樂傳萬家》 以音樂頌揚善長仁心
播出日期: 2015.03.14 (六)        

2015年的《博愛歡樂傳萬家》由鄭裕玲(DoDo)、鄧梓峰和陳貝兒擔任司儀,聯同一眾歌手藝人,以音樂為各善長仁翁送上一場視聽饗宴。

殿堂級樂隊太極帶來<紅色跑車>、<緣>和<每一句說話>等多首熟悉的經典金曲,「樂迷」在他們的歌聲之中,細味昔日音樂情懷。梁漢文(Edmond)與國際知名的小提琴家姚珏則會大搞「Crossover」,究竟當古典樂器碰上流行曲調,二人的音樂會如何「纏綿」?謝安琪(Kay)與一眾可愛的小朋友以芭蕾舞來一個另類合作,小朋友活潑的舞步,加上正面積極的歌詞,Kay的歌聲相信會溫暖現場嘉賓的心。

久未在香港樂壇露面的泳兒,翻唱多位男歌手的經典歌曲,連場激烈的歌舞表演令氣氛掀起高潮;側田、C AllStar、Mr.和鄭俊弘(Fred)則展現男聲魅力,送上多首「串燒金曲」,讓觀眾聽出耳油。吳雨霏(Kary)為慈善也不遺餘力,傾力演唱,務求讓觀眾沉醉在他們的音樂之中,一一慷慨解囊,讓博愛的籌款數字節節上升。

《衝線》的演員為拍攝劇中的單車場面,不惜進行多月特訓,蔡思貝、林夏薇、吳若希和沈震軒等以遊戲方式,展現其「專業」功架,希望善款數字的上升速度猶如單車般疾風狂飆!謝雪心、林子博及小演員楊鎧凝則留守在捐款熱線中心,親自接聽每位善長的電話。節目還會介紹博愛醫院一系列的社會支援服務。

一千個假想結局Live
家明Live

有霏霏 開心。。。

太極頻頻上tvb節目
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

有MR.就好
我估錯這個世界得到教訓

希望kary今次有份唱歌 而唔係好似上次咁淨係戴口罩宣傳

btw 見到太極個名仲開心
一諗起有得全場大合唱留住我吧 咩打火機在車裡
Happy and Blessed.

如果唔係唱1000個 可能唱我敢愛

為左雨霏,,,,我決定星期六晚曝實部電視!!!!!^^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

為左雨霏,,,,我決定星期六晚曝實部電視!!!!!^^
dongbb2332 發表於 2015-3-12 12:49

幫我cap埋圖呀唔該..要去現場cap唔到

又同環球好翻

太極頻頻上tvb節目
kevinlai1621 發表於 2015-3-12 12:15

因為而家 TVB 好多時 大show 都會搵 Joey 做音樂領班
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

好耶有akay <3
芭蕾舞應該似係家明 ?
唔好走音 <3

幫我cap埋圖呀唔該..要去現場cap唔到
rubylovessss 發表於 2015-3-12 12:52

又去搵霏霏麼?

Kay係咪唔係唱自己歌啊

家明獨家村勢不兩立份詞邊忽正面積極
nicknicknick 發表於 2015-3-12 12:34

omg 正視愛

好耶有akay
mamakin 發表於 12/3/2015 16:19

跳住芭蕾舞唱篋神其實ok
日夜行動轉動嘎

陣容都比上年好
有Kay同Kary...睇下邊個live 好D

omg 正視愛
mamakin 發表於 2015-3-12 21:25

似唱家明多d, 話曬正視愛係隔離台主題曲
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

希望kary今次有份唱歌 而唔係好似上次咁淨係戴口罩宣傳

btw 見到太極個名仲開心
一諗起有得全場大合唱留住 ...
jose 發表於 2015-3-12 12:40

又黎叫全場拍住手唱留住我吧 ??? 次次反應都好冷淡
去到邊個 po 都見到吳若希個名

Kay可否唱家明+Gipson

太極是咪就黎開show
而家頻頻出鏡

又黎叫全場拍住手唱留住我吧 ??? 次次反應都好冷淡
去到邊個 po 都見到吳若希個名  ...
chanchan0909 發表於 2015-3-13 12:54

唔知會唔會有幸聽到美好的時光 驚嚇版 LIVE

Mr.+Kary合唱

Kay出場

原來係akay X edmond 開場
唔知獨唱唱乜

悠悠~

個開場好差
甩咀又唔記得歌詞
個琴又好似彈錯音
期待美霏

Kary開場仲未到

回復 20# Kyle_

緊係啦

CAS唱得巧巧聽!

吳雨霏係咪壓軸出場?

Kay著左大眼睛奇緣條群

真係正視愛

美好的時光就出?

美畸: 保廚住

美畸做乜整到個頭咁亂
係咪特登嗄
好似比人女女女完咁

真係正視愛
mamakin 發表於 2015-3-14 21:26

真係比你豬中嗄
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

kay黑髮,終於正常番

好彩走左去沖涼無聽到

美畸: 保廚住

美畸做乜整到個頭咁亂
係咪特登嗄
好似比人女女女完咁

真 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-3-14 21:31

我好叻叻啊
今次akay唱得都算ok啦

公公婆婆們好幸福 可以聽到弱h 美live

好彩走左去沖涼無聽到
jose 發表於 2015-3-14 21:32

唯一一首自己歌都要唱呢首

衝線班演員出晒黎

佢含緊腸唱歌?

鄭俊弘個咪有事?

未有新歌咩 熊貓唱得好差

Fred支咪冇電
Infinity & Eternity

fred唱到支咪冇聲

未有新歌咩 熊貓唱得好差
rubylovessss 發表於 2015-3-14 21:45

唱投降吧喎

我以為佢上唔到
點知原來支咪有事
係咪 TVB 特登玩佢嗄
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

要出到唱緊換咪,TVB大show 都好似好耐冇試過
不過都算換得快
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

唱投降吧喎
zxcvb 發表於 2015-3-14 21:46

投降吧都叫新歌?
我喺現場 睇到fred甩晒咀

美泳唱浮誇無得輸

來了來了

美泳音樂會精華重演~