返回列表 發帖
太極頻頻上tvb節目
kevinlai1621 發表於 2015-3-12 12:15

因為而家 TVB 好多時 大show 都會搵 Joey 做音樂領班
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

要出到唱緊換咪,TVB大show 都好似好耐冇試過
不過都算換得快
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

唔計 太極,我覺得 Kay 最好,泳兒、CAS 令我失望,
側田 除左有一句出左事 都唱得好好,
但 Edmond 就失準得太多 唔可以用「除左」嚟形容。
MR solo 都好,但 Lost Stars 唔得。

失望原因係?
doughnut 發表於 2015-3-15 01:01

泳兒 今晚真係有唔夠氣嘅情況,
佢嘅改編需要有 attitude,但亦要好夠氣去完成,
今晚 attitude 演繹得好好,但唱本身未 project 到出嚟。

CAS 係唱得穩,但冇神采,好似唱得好小心咁。
我鍾意嘅 CAS,可以更好 :)

Cas有個病咗,同埋琴日佢地連走咗3場,所以冇乜精神
pooh1460 發表於 2015-3-15 05:41

唔怪之得 :) 佢地一向 set 得個 bar 太高喇,真係爭少少都覺。

靚泳d跳唱需要多d努力
吾夠氣真係差好遠,或者開下半mic
hkbaby 發表於 2015-3-15 15:44

其實 對你愛不完 嗰種唔夠氣我冇咁介意,因為始終跳緊,爭少少ok。
我嘅失望主要來自 浮誇 低音部份 好多尾音 都冇聲。

我敢愛本身唔難唱, 所以kary整體ok, 係有一句滑音遮, 相對係小問題
kevinlai1621 發表於 2015-3-15 15:57

我都覺得 我敢愛 冇事,
我係唔得 Lost Stars,而 Lost Stars 嘅問題其實都唔喺唱度,係喺改編度。
可能因為要就男女 key,雖然加左和音,
但 cut 左原版 真假音 高低跳上跳落 呢個 feature,
令到首歌變得好平,冇左意思。