返回列表 發帖

《勁歌金曲》錄影(18/3/2015)

日期: 18/3/2015
活動: 《勁歌金曲》錄影
嘉賓: 吳業坤、何雁詩、譚嘉儀、鄭世豪、
             張敬軒、林二汶、C AllStar、SiS樂印姊妹、
             潘源良。
時間: 16:00
地點: 將軍澳電視廣播城一廠灰位

美軒冠?

一千個 RIP

btw上次錄影既一集勁歌冇人冠既, Kary應該都仲有機

有美汶一定會睇

Kary無冠
........定係偷偷地錄
nicholashin 發表於 2015-3-17 19:51

或者學樂觀咁停留不變呢。

應該就係秘密錄影, 唔會軒仔4>1咁噴呀
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

有美汶一定會睇
chanchan0909 發表於 2015-3-17 19:52

奇怪有美汶有丙全星但無美一

表妹保莉 發表於 2015-3-17 21:12

聽日叱咤樂壇都係有佢地 無美一

有美汶一定會睇
chanchan0909 發表於 2015-3-17 19:52

應該就係秘密錄影, 唔會軒仔4>1咁噴呀
kevinlai1621 發表於 2015-3-17 21:04

咁super girls 6>1 咪仲噴?!

btw 我堅信kary有秘密錄冠軍live!!!!

咁super girls 6>1 咪仲噴?!

btw 我堅信kary有秘密錄冠軍live!!!!
ed8671ed 發表於 2015-3-17 21:39

都係嘅 tvb 一到3,4月就整埋曬d超噴走勢
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

全部冠軍歌都係 秘密錄影 啦
musiclife

軒仔冠

2>2>x
小白 發表於 2015-3-17 22:30

回落重好,點都好過咁快玩完,佢同艷羨隔一周就上,之後又咁快走,個意義嚮邊?

回落重好,點都好過咁快玩完,佢同艷羨隔一周就上,之後又咁快走,個意義嚮邊? ...
kenneth 發表於 2015-3-18 03:16

Maybe想留翻個quota俾我敢愛。。
心跳像一把尖刀
愛恨難逃,
心鎖了霧。

一千個 RIP

btw上次錄影既一集勁歌冇人冠既, Kary應該都仲有機
PangChiYeung 發表於 2015-3-17 19:50

上次係指邊次嗄?
仲有存貨未播咩?
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

上次係指邊次嗄?
仲有存貨未播咩?
Our_Souvenir 發表於 2015-3-18 14:09

連詩雅 羅力威 都未播

Kary ig 話電視節目錄影wo

Kary ig 話電視節目錄影wo
ginet 發表於 2015-3-18 18:25

我都睇到個條啊~~~~ 唔知係咪勁歌咧

可憐的美麗欣
嗚嗚嗚

2015.03.29 - 張敬軒獻唱同門hit歌
播出日期: 2015.03.29 (日)       

熱愛音樂的歌手,除了喜歡自己的歌曲,也會衷心喜愛其他歌手的作品,所以「軒仔」張敬軒特意翻唱同一唱片公司的師兄姐弟妹的代表作<玉蝴蝶>、<獨活>、<心淡>及<下一站天后>。另外,軒仔與多位出色演員合作演出音樂電影,他是否因為曾演舞台劇,戲癮發作而有此構思?

節目另有許廷鏗(Alfred)帶來親自作曲及作詞的<美夢之後>,表示要將自己的曖昧關係「擺上枱」唱給大家聽,莫非Alfred想朝唱作人的路線發展?本周「勁歌金榜」冠軍位置屬於謝安琪(Kay)的<家明>,她會感動演繹作品,並鼓勵大家享受追尋夢想的過程。

kay !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
張敬軒 - 獨活
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

恭喜kay
kay 一碟四冠
nicholashin 發表於 2015-3-25 15:48

唔知係咪勁歌史上首次呢

靈魂相認
同碎雅一齊 REST IN PIECE

靈魂相認
同碎雅一齊 REST IN PIECE
Our_Souvenir 發表於 2015-3-25 15:56

佢今集都無唱靈魂 好明顯係下集啦
02 著地 - 鄧麗欣

2015.03.29 - 張敬軒獻唱同門hit歌
播出日期: 2015.03.29 (日)        

熱愛音樂的歌手,除了喜歡自己的歌曲,也 ...
hinz 發表於 2015-3-25 15:47

哩集好吸引嘎

佢今集都無唱靈魂 好明顯係下集啦
hinz 發表於 2015-3-25 15:57

望就咁望啦

aiiiiiiiii
如果而家2-4位冠晒真係塞到呢。。。

我估連小姐可能冇冠

好在家明無out仲冠到

睇黎Hins 03>02>01 咁bor

家明有冠!太開心!攞埋金曲奬就好~

恭h yumk!
Happy and Blessed.

睇黎Hins 03>02>01 咁bor
PangChiYeung 發表於 2015-3-25 18:01

可能已經out咗留返下plug先冠。

家明有冠!太開心!攞埋金曲奬就好~
doughnut 發表於 2015-3-25 18:53

20大已經有4首穩入了:家明,樂觀,投降吧,最好的時光  

where is 美二 ???

張敬軒演唱會
02 著地 - 鄧麗欣

軒仔咩咁正? 玉蝴蝶x獨活x心淡x下一站天后

簽名被屏蔽

獨活係立立既代表作
02 著地 - 鄧麗欣

家明live kay好似唱得怪怪的

家明live kay好似唱得怪怪的
rubylovessss 發表於 2015-3-29 23:24

比起佢頒獎禮嘅表現,今次唱成咁都收貨喇.

比起佢頒獎禮嘅表現,今次唱成咁都收貨喇.
kayzzz 發表於 2015-3-29 23:32

上次今晚睇李都有唱,個次唱得幾好

Kay可以一碟四冠,tvb愛將…

三個歌手做晒一集勁歌,又幾好睇 :)

好鍾意 Alfred 今次 美夢之後 嘅演出,我覺得唱成點 寫左喺呢度:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=8243&pid=627635
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

點解無泳兒份?
英皇三大天后:joey,twins,vincy
小白 發表於 2015-3-30 12:31

你咪問張敬軒囉,我鬼知咩,軒仔都唔知唱泳泳邊首歌啦

你咪問張敬軒囉,我鬼知咩,軒仔都唔知唱泳泳邊首歌啦
rubylovessss 發表於 2015-3-30 12:33

未至於咁冇選擇下化......
【This is MC】澳門見

真係俾我估中 美夢之後 錄咗勁歌版MV

真係俾我估中 美夢之後 錄咗勁歌版MV
PangChiYeung 發表於 2015-3-30 13:19

美夢之後 要 真相 讓路,有得 plug 去勁歌,乜 MV 都殺啦

不過佢真係一個唔識咪嘴嘅歌手,啲透氣聲同尾音全部咪唔到
叫佢 拍勁歌舞台版MV,直程係考佢 :P
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

2015.04.05 - 「浪子詞人」潘源良  

播出日期: 2015.04.05 (日)       

曾被喻為填詞界「浪子詞人」的潘源良,橫跨香港樂壇四個年代,創作的歌詞超過一千首,當中包括<愛情陷阱>、<婚紗背後>、<誰明浪子心>、<容易受傷的女人>、<情人知己>等經典金曲。

即將舉行作品展的潘Sir被問到創作靈感的來源時,竟表示有「請槍」,並跟一位自己背後的女人有關?潘Sir的情歌尤其深入民心,他對愛情有何看法呢?林二汶、C AllStar、何雁詩會分別演唱潘Sir的作品<憑著愛>及<最愛是誰>,這些後輩認為潘Sir創作的歌詞,與新一代作詞人的有何不同?

另外,SIS樂印姊妹帶來由妹妹駱胤鳴一手包辦曲詞,屬於<有夢就很好了>延伸作品的<不要只是有夢>。本周「勁歌金榜」冠軍歌是張敬軒的<靈魂相認>,他會深情演繹作品,並解釋歌曲想帶出的訊息。