返回列表 發帖
係咪好似馮允謙同恭碩良錄左勁歌?
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

From quinn_lui instagram: 今日TVB新節目《樂勢力》錄影
係咪360°換呢套 ._.
nicholashin 發表於 2015-4-16 18:33
又系D凌晨節目?

From quinn_lui instagram: 今日TVB新節目《樂勢力》錄影
nicholashin 發表於 2015-4-16 18:33

吳業坤隔離個兩個係乜水

吳業坤隔離個兩個係乜水
ed8671ed 發表於 2015-4-16 19:25

好似係巨聲4

我想問
最右邊果幾個係乜水?
乾坤卦果隊野嗎?

好似係巨聲4
師傅仔 發表於 2015-4-16 20:08

我以為係馬子妮

鄭欣宜都錄影咗呢出樂勢力

2015.04.19 - Mr.<雙面人>成為本周「勁歌金榜」冠軍歌
播出日期: 2015.04.19 (日)       

今集濃縮版節目,重點揭曉本周「勁歌金榜」十大位置。倒數第十至八位全是新上榜作品,包括周柏豪的<百年不合>、鄭欣宜的<你瘦夠了嗎>,以及英皇群星的<和華麗有約>。Yan Ting ft. Kary Ng的<Gonna Be Alright>進佔第七位;許廷鏗憑<美夢之後>拿下第六位。第五位屬於goldEN的<必要的沉默>;第四位則是狄易達的<一凍一熱>。容祖兒的<這麼近那麼遠>和吳若希的<美好的時光>分別攀升至季軍及亞軍位置,而冠軍歌是Mr.的<雙面人>,他們會登場演繹作品,展示band sound力量。

廣告賣果集勁歌 (RX 黃浩邦 / 狄易達 / C AllStar) 唔係今個禮拜日播嗄?

好似係巨聲4
師傅仔 發表於 2015-4-16 20:08

唔係巨 4, 係之前主持 360 喎個

個套樂勢力係同一個時間做 多餘
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

個套樂勢力係同一個時間做 多餘
hinz 發表於 2015-4-18 12:38

只係改名

唔係巨 4, 係之前主持 360 喎個
sosomusic 發表於 2015-4-18 10:17

咁左一果位呢?

TVB

03:55PM
超級勁歌推介

wtf

06:00PM
勁歌金曲J2版
02 著地 - 鄧麗欣

TVB

03:55PM
超級勁歌推介

wtf

06:00PM
勁歌金曲J2版
hinz 發表於 2015-4-19 08:14

下星期勁歌金曲係星期六 3:55pm
之後 02:45am 做樂勢力

下星期勁歌金曲係星期六 3:55pm
之後 02:45am 做樂勢力
Our_Souvenir 發表於 2015-4-19 08:42

星期六翡翠台做5分鐘 星期日 j2做一個鐘 咁無聊既
02 著地 - 鄧麗欣

星期六翡翠台做5分鐘 星期日 j2做一個鐘 咁無聊既
hinz 發表於 2015-4-19 08:45

有 d 興趣想知搞乜鬼嗄

有 d 興趣想知搞乜鬼嗄
Our_Souvenir 發表於 2015-4-19 10:19

睇 下星期日 翡翠台 嘅排陣,冇任何特備節目,
但 星期六 10:45 - 11:45 係特備節目。

即係勁歌金曲以後 一係得 J2 播長版,
一係就下週之後搬去星期六晚 11:00?
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

即係勁歌金曲以後 ...
Bluejays 發表於 2015-4-19 13:40

之前東張西望報導個記者會好似見到係星期六晚播嗄

2015.04.19 - Mr.成為本周「勁歌金榜」冠軍歌
播出日期: 2015.04.19 (日)        

今集濃縮版節目,重點揭曉本周 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-4-18 02:11

而家播rx個集
  di2da 唱一凍一熱, 即係無冠軍
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

咁左一果位呢?
Our_Souvenir 發表於 2015-4-18 13:41

巨聲4 alvin (伍富橋)
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

而家播rx個集
kevinlai1621 發表於 2015-4-19 23:08

個EPG簡介都唔啱既

真係好耐冇睇過勁歌..

而家播rx個集
kevinlai1621 發表於 2015-4-19 23:08

都話唉 姐係二三可以冠哂啦
02 著地 - 鄧麗欣

個EPG簡介都唔啱既
sophia121 發表於 2015-4-19 23:09

但係個榜又啱架喎
邊個寫架段野 好慘呀今集果d嘉賓比人ignore晒
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

即係勁歌金曲以後 ...
Bluejays 發表於 2015-4-19 13:40

之前話5月2日起星期六23:00 播
應該比盡都播得45分鐘, 更可能係30分鐘
可能變番翡翠台短版(30分鐘), J2長版 (1小時)

噴!C Allstar唱潮拜武當主題曲

但係個榜又啱架喎
邊個寫架段野  好慘呀今集果d嘉賓比人ignore晒 ...
hechart 發表於 2015-4-19 23:15

可能無預金像獎d時間可以岩岩好掛

點解硬係有股老土味 ._.

C AllStar 唱嗰首係邊套主題曲黎嘎 ???

武當呀。
表妹保莉 發表於 2015-4-19 23:22

原來未播 ... 怪唔得唔知啦 首歌一般般

光速數榜 -_-"

C AllStar 唱嗰首係邊套主題曲黎嘎 ???
chanchan0909 發表於 2015-4-19 23:20

武當呀。

點解硬係有股老土味 ._.
kwanie 發表於 2015-4-19 23:20

個班底...
02 著地 - 鄧麗欣

光速數榜 -_-"
kwanie 發表於 2015-4-19 23:22

由第6位開始勁快, 2秒一首歌 (一凍一熱除外, 多一秒)
同埋以前唔係季軍亞軍講完歌名有幾句介紹架咩? 而家無埋? 定係縮左做25分鐘版本之後已經無左

個班底...
hinz 發表於 19/4/2015 23:23

張家誠 X 楊熙 = 123456 _ 8

但係個榜又啱架喎
邊個寫架段野  好慘呀今集果d嘉賓比人ignore晒 ...
hechart 發表於 2015-4-19 23:15

我諗如果唔係金像獎無OverRun既話~呢集係應該唔係翡翠台出現

雙面人唱得都幾難聽下 ...

由第6位開始勁快, 2秒一首歌 (一凍一熱除外, 多一秒)
同埋以前唔係季軍亞軍講完歌名有幾句介 ...
hechart 發表於 2015-4-19 23:24

變左半個鐘之後已沒有。

張家誠 X 楊熙 = 123456 _ 8
       {: ...
kwanie 發表於 2015-4-19 23:24

已知班底?

可能無預金像獎d時間可以岩岩好掛
kevinlai1621 發表於 2015-4-19 23:19

但明明節目表寫2300播,而且事實上又真係錄左呢集
唔係應該照寫個介紹架咩
到時金像獎真係overrun令到播唔到就另一回事啦

btw 佢地最後只係話記住留意下一集
咩野新安排都無mention

唔係呀話 ... 全香港最勁嘅音樂節目 ...

唔係呀話 ... 全香港最勁嘅音樂節目 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-19 23:27

咁得佢一個電視台
勁歌仲要係歷史悠久

咁得佢一個電視台
勁歌仲要係歷史悠久
kevinlai1621 發表於 2015-4-19 23:31

胡蓓蔚主持嗰個都好過呢個勁歌, 勁歌超級趕時間, 之前咩走過樂壇大地話咁快 88, 越做越爛

胡蓓蔚主持嗰個都好過呢個勁歌, 勁歌超級趕時間, 之前咩走過樂壇大地話咁快 88, 越做越爛 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-19 23:36

每次改革完都係好快打回原形
蛋哥個個勁歌算做得耐
02 著地 - 鄧麗欣

胡蓓蔚主持嗰個都好過呢個勁歌, 勁歌超級趕時間, 之前咩走過樂壇大地話咁快 88, 越做越爛 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-19 23:36

我都覺無間音樂做得幾好
每日一個鐘唔同主題
星期一有時間播勁歌金榜10首歌MV (播唔晒全首都播大半),講下歌手近況,有時仲加多首勁歌推介/重量plug 果d
星期二有舊歌聽舊MV睇, 好正
星期三英文,日文,韓文,泰文歌 (雖然有d都幾舊 )
星期四JSG冠軍 + TVB8
星期五請嘉賓 (主要係新人/無乜人留意ge歌手)介紹新歌, 仲有挑戰歌, 派歌陣等

但2:25-3:25am播真係太夜, 如果早d播就好喇
J2 8:30-9:30am應該都無咩人睇到
mytv又無得重溫 (應該係版權問題)
唔明點解一個首播音樂節目會仲遲播過今日VIP同東張西望重播 (仲要mytv有)
音樂節目o係TVB地位真係好低

每次改革完都係好快打回原形
蛋哥個個勁歌算做得耐
hinz 發表於 2015-4-19 23:48

每次一開始叫曬成炸主持自 high 完一輪講到 D 內容勁豐富, 第二集之後就 ...

睇黎好快又話要改革 ...

我都覺無間音樂做得幾好
每日一個鐘唔同主題
星期一有時間播勁歌金榜10首歌MV (播唔晒全首 ...
hechart 發表於 2015-4-20 00:03

真係好想同佢地講, 做到咁款就咪做啦, 一係淨係做無間音樂 (提早少少播) + Music Cafe 算 ...

巨聲4 alvin (伍富橋)
hechart 發表於 2015-4-19 23:08

心心眼

之前話5月2日起星期六23:00 播
應該比盡都播得45分鐘, 更可能係30分鐘
可能變番翡翠台短版(30分鐘), ...
hechart 發表於 2015-4-19 23:17

From 5/2 (Sat) onwards
Jade - 23:00 - 23:30
confirmed
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

噴!C Allstar唱潮拜武當主題曲
表妹保莉 發表於 2015-4-19 23:18

潮拜武當 - 5/25 start

潮拜武當 - 5/25 start
Bluejays 發表於 2015-4-20 15:45

又會咁早就唱既