返回列表 發帖

[Mar/31/2015] Touch Mi World Tour Live - 鄭秀文 (2CD) [Blu-ray#3]

歌手:鄭秀文
唱片名稱:Touch Mi World Tour Live
唱片封面:

推出日期:2015/3/31
唱片類型:2CD

TrackList:
CD: 1
1. Prologue
2. Bang Bang Bang
3. 螢光粉紅
4. 煞科
5. 天生一半(MastaMic)
6. 非男非女
7. 十誡
8. 男仕今天你很好
9. 放不低
10. 一追再追+追
11. 時間之光 (On@C AllStar)
12. 愛是… (feat. Mc Yan)
13. 戰勝自己 (feat. 24 Herbs)
14. Hallelujah
15. 上帝早已預備
16. 朝聖

CD: 2
1. 問我
2. 為何又是這樣錯
3. 玻璃鞋
4. 終身美麗
5. 長恨歌(國)
6. Do Re Mi
7. 輸得漂亮
8. Touch Overture
9. Touch Medley:
Water of Love
獨家試唱
星秀傳說
信者得愛 (feat. Mc Yan)
10. 火熱動感la la la
11. 捨不得你
12. 一步一生
13. 不要驚動愛情
14. 唯獨你是不可取替
15.  高山低谷
16. 默契
[url=#50065005]Bonus[/url] 1. 痛 (Studio Version)
Bonus: 2. 高山低谷 (Studio Version)

附加資料:
觸動萬千心靈
淋漓盡致的十二個晚上
Bonus: 收錄 <痛> . 重新錄製<高山低谷>

出處:Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

唱片封面:

推出日期:2015/4/17
唱片類型:2DVD + KARAOKE DVD

TrackList:

附加資料:
touch mi 鄭秀文世界巡迴演唱會Live DVD
完美紀錄 剎那變成永恆

觸動萬千心靈
淋漓盡致的十二個晚上

DVD特別收錄演唱會製作花絮
Making Of: Touch Mi
隨碟附送珍藏相集 (68頁)

出處:Sky music
02 著地 - 鄧麗欣

唱片封面:

推出日期:2015/6/12
唱片類型:Blu-ray

TrackList:
1. Prologue
2. Bang Bang Bang
3. 螢光粉紅
4. 煞科
5. 天生一半(MastaMic)
6. 非男非女
7. 十誡
8. 男仕今天你很好
9. 放不低
10.一追再追 + 追
11.時間之光 (On@C AllStar)
12.愛是… (MC仁)
13.戰勝自己 (24 Herbs)
14.Hallelujah
15.上帝早已預備
16.朝聖
17.問我
18. 為何又是這樣錯
19.玻璃鞋
20.終身美麗
21.長恨歌(國)
22.Do Re Mi
23.輸得漂亮
24.Touch Overture
25.Touch Medley: Water of Love / 獨家試唱 / 星秀傳說/ 信者得愛 (MC仁)
26.火熱動感la la la
27.唯獨你是不可取替
28.捨不得你
29.一步一生
30.不要驚動愛情
31.唯獨你是不可取替
32.高山低谷
33.默契
隨碟附送 : Making Of Touch Mi 製作特輯

附加資料:
還記得全球首張紅館演唱會藍光碟是 <鄭秀文 Sammi Show Mi 2007>嗎? 想不到2015年是全世界第一張擁有 Dolby Atmos 音效的演唱會藍光碟,又是 (鄭秀文 Sammi) 的演唱會! 鄭秀文 (Sammi) 再一次在家庭影院歷史上寫進新一頁了。

出處:minishop
02 著地 - 鄧麗欣

終於出啦
cut咗起哄

間公司出碟模式:live CD+bonus 單曲。。。希望丁太有得出大碟。。
舞來舞去 不日內開始錄音。

感觉丁太只演唱会!!唉

收錄 <痛> ? whats that

buy cd n dvd
love wins!

smart cover

哩個真係最終封面??
同埋<痛> 係新歌定翻唱歌?

smart cover
discovered 發表於 2015-3-25 17:10

where is stupid cover ?
02 著地 - 鄧麗欣

cut左快版唯獨你是不可取替希望dvd/Bluray有返
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Buy CD &  Blu Ray

天梯呢- -
BTW又話會收錄古天樂合唱果隻歌既

痛?翻唱歌?劉德華個首?

希望dvd有返古天樂唱歌

好想知道 痛 系乜東東

買買買。 但係 <痛> 係咩東東。 promo都無promo過

《痛》會唔會係《生命中不能承受之悲》廣東版…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

必買
DVD幾時先出

買買買。 但係  係咩東東。 promo都無promo過
30rock 發表於 2015-3-25 20:12

寰亞啲宣傳,廢到冇朋友

CD仲諗緊買唔買, DVD實買
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

CD考慮下,DVD必買!

《痛》會唔會係《生命中不能承受之悲》廣東版…
星勤 發表於 2015-3-25 20:26

有歌迷話系

今次演唱會咁多靚相,點解揀呢張嚟做cover?

Jacz 發表於 2015-3-25 23:30

之前演唱會出碟都係拎哂D核突相做cover

Jacz 發表於 2015-3-25 23:30

今次已經靓,睇Show Mi/Love Mi先至講
今次好似係Mi自己揀相

今次好似係Mi自己揀相
zxcvb 發表於 2015-3-25 23:56

Love Mi 都係佢揀架,果陣DVD第一版封面真係好驚嚇,雖然最後都買左xd
Show Mi DVD封面幾好啊
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Love Mi 都係佢揀架,果陣DVD第一版封面真係好驚嚇,雖然最後都買左xd
Show Mi DVD封面幾好啊 ...
fifty1205 發表於 2015-3-26 07:14

上次唔係佢楝,只不過啲人嘈,佢話覺得封面冇問題
今次佢講明自己揀

唔知《輸得漂亮》會用邊一晚嘉賓

唔知《輸得漂亮》會用邊一晚嘉賓
uran 發表於 2015-3-26 09:21

尾場華仔吧...

nice !

17/4出DVD!!!!!

尾場華仔吧...
JasOh103 發表於 2015-3-26 10:20

之前又話得encore部分錄尾埸

之前又話得encore部分錄尾埸
l00540 發表於 2015-3-26 19:04

我都係估下其實最希望係第一場, 因為過後次次唱到嘉賓上來都要介紹搞到cut左半個chorus (佢以為無人識歌神華仔)

之前演唱會出碟都係拎哂D核突相做cover
gooloo 發表於 2015-3-25 23:42

今次好似係Mi自己揀相
zxcvb 發表於 2015-3-25 23:56

佢啲唱片封面差唔多隻隻都鬼火咁靚,但演唱會DVD就多數都好肉酸

佢啲唱片封面差唔多隻隻都鬼火咁靚,但演唱會DVD就多數都好肉酸 ...
Jacz 發表於 2015-3-27 00:49

Are u sure?
Love is love靚咩? Faith靚?
反正寰亞出啲碟封面一向肉酸,華納時期就真係隻隻靚!
呢隻佢自己㨂相,反而覺得好睇

Cover 張相揀得幾好啊...不過好福音碟嘅感覺。
寰亞 應該留返啲嘢DVD先收錄吧 起哄,快板唯獨,為你鍾情,劉華talking part(如果有一天),跨年倒數

Cover 張相揀得幾好啊...不過好福音碟嘅感覺。
寰亞 應該留返啲嘢DVD先收錄吧 起哄,快板唯獨,為你鍾情, ...
wzx0825 發表於 2015-3-27 10:52

呢張相唱緊上帝早已預備個part,的而且確係福音
起哄覺得唔會有,唱左頭兩場,其餘場數已經冇唱
倒數、快版唯獨希望有啦
為你鍾情古仔,收錄得?

Are u sure?
Love is love靚咩? Faith靚?
反正寰亞出啲碟封面一向肉酸,華納時期就真係隻隻靚!
呢隻佢自己㨂相,反而覺得好睇
zxcvb 發表於 2015-3-27 10:25

所以我咪話差唔多隻隻都靚囉

Faith 我覺得靚架,Love is Love就真係肉酸咗啲

寰亞出最新個隻精選封面好靚囉,同埋show mi紀念專輯都好靚,其他就真係唔係hea就肉酸

華納時期既唱片從 「去愛吧」 開始,隻隻都咁靚(唔計演唱會DVD),另外之前我們的主題曲,feel so good 同生活語言都好靚

呢張相唱緊上帝早已預備個part,的而且確係福音
起哄覺得唔會有,唱左頭兩場,其餘場數已經冇唱 ...
zxcvb 發表於 2015-3-27 11:08

為你鍾情 版權 華星嘛 點解唔收錄得?

為你鍾情 版權 華星嘛 點解唔收錄得?
wzx0825 發表於 2015-3-27 14:37

但古仔唔係寰亞人,DVD一定可以收錄咩?

但古仔唔係寰亞人,DVD一定可以收錄咩?
zxcvb 發表於 2015-3-27 15:21

古天樂 同林建岳 寰亞(電影) 關係咁好 要收冇話收唔到嘅。
    09 Love mi陳奐仁咪一樣唔係東亞 都收到

話明"touch mi"
一睇cover 就知有意思.
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

話明"touch mi"
一睇cover 就知有意思.
dom 發表於 2015-3-28 14:06

寰亞今次叫有design過

今次演唱會好少慢歌

iTunes上左架