返回列表 發帖
Part Making of 好感動
zxcvb 發表於 2015-4-17 18:23

好似有一幕好sweet 高山有影到Phil正呀!!! 唔知係咪喊曬呢? (之前係ig睇過有條片係喊緊) 大馬呢邊真係好慢 連CD都未有, 睇怕都係下個禮拜tour個時先開始賣
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

Making of爆感動
zxcvb 發表於 2015-4-18 14:04

6:23.....
【This is MC】澳門見

旺角$219
大眾$220

剛剛先買,再次回味Touch Mi Concert
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

Making Of見到有band隊成員着住Tonight外套
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

6:23.....
lemontea1069 發表於 2015-4-18 14:13

你講完我即刻留意下, 嚇親我, 個畫面咁hehe

你講完我即刻留意下, 嚇親我, 個畫面咁hehe
Kyle_ 發表於 2015-4-18 22:36

你定格睇嗎?

電影part如果有不拖不欠同醫生與我就我
    長恨哥都係算啦

你定格睇嗎?

長恨哥都係算啦 ...
lemontea1069 發表於 2015-4-18 23:47

不拖不欠比問我仲配合CHERRY LA
+返如果你有事會好的,開始轉成熟戲路的第一部

銅鑼灣 HMV 賣曬無貨

銅鑼灣 HMV 賣曬無貨
hans_lung 發表於 2015-4-19 00:30

所以某天后拎銷量榜number1 真係好 驚喜囉

所以某天后拎銷量榜number1 真係好 驚喜囉
lemontea1069 發表於 2015-4-19 00:36

可能計上星期未出DVD

可能計上星期未出DVD
hans_lung 發表於 2015-4-19 00:36

我真心覺得live cd都夠贏

不拖不欠比問我仲配合CHERRY LA
+返如果你有事會好的,開始轉成熟戲路的第一部 ...
gordon0807 發表於 2015-4-19 00:25

其實我好想聽 愛上一個人 live 我左眼見到鬼都幾成熟下d演技
    講返電影d角色, 其實Mi幾克夫 (下個演唱會唱克夫組曲: 回來我身邊/愛上一個人-如果你有事-Do Re Mi)

可能計上星期未出DVD
hans_lung 發表於 2015-4-19 00:36

DVD計另一個榜

你定格睇嗎?

長恨哥都係算啦 ...
lemontea1069 發表於 2015-4-18 23:47

超級認同!!!換走問我同長恨歌or Do Re Mi (呢三首都好悶)
肥婆馬上收皮

https://youtu.be/nhbZnNezg7A
鄭秀文 Sammi Cheng - 上帝早已預備 (Touch Mi Live Version) [Official] [官方]

鄭秀文 Sammi Cheng - 上帝早已預備 (Touch Mi Live Version) [Official] [官方]
KING_SAN 發表於 2015-4-22 12:33

Mi未開始唱已經喊緊,好感動

最後個句唱得有點可怕,係咪喊緊?
個舞台好靚

而家DVD價錢愈來愈貴。。。

最後個句唱得有點可怕,係咪喊緊?
個舞台好靚
楊千炒飯 發表於 2015-4-22 22:58

成首歌都見佢喊緊啦
有個鏡頭影到連dancer一路唱一路喊

回復 123# zxcvb

本來覺得首歌好悶,但個台,氣氛,同Sammi既感情令首歌生色番

回復  zxcvb

本來覺得首歌好悶,但個台,氣氛,同Sammi既感情令首歌生色番 ...
楊千炒飯 發表於 2015-4-23 21:24

我明,未睇Touch Mi前,我唔太中意戰勝自己
但聽完佢唱live,變左超中意
佢live既表達演繹將首歌豐富左好多畫面、意思同感情

大馬站opening快歌環節換左新衫,靚過香港站好多
肥婆馬上收皮

大馬站opening快歌環節換左新衫,靚過香港站好多
fifty1205 發表於 2015-4-26 17:53

Encore都換左但係我覺得香港既獨角型d喎 Setlist就天生一半換感情線上, 一步一生換高山低谷, cut左戰勝自己, 長恨歌, 唯獨

我明,未睇Touch Mi前,我唔太中意戰勝自己
但聽完佢唱live,變左超中意
佢live既表達演繹將首歌豐富左 ...
zxcvb 發表於 2015-4-23 22:41

我就聽完朝聖live先鐘意首歌 雖然live CD唱得幾差, 但係睇首場live+編曲+畫面就好正

Encore都換左但係我覺得香港既獨角型d喎 Setlist就天生一半換感情線上, 一步一生換 ...
JasOh103 發表於 2015-4-26 18:14

其實香港獨角opening同大馬面罩opening都好型,但除左頭盔之後果件(螢光粉紅)就大馬靚d
肥婆馬上收皮

其實香港獨角opening同大馬面罩opening都好型,但除左頭盔之後果件(螢光粉紅)就大馬靚d ...
fifty1205 發表於 2015-4-26 18:44

面罩同放不低差唔多 我都係覺得HK既靚d sexy d 紅髪真係好型!!!

Encore都換左但係我覺得香港既獨角型d喎 Setlist就天生一半換感情線上, 一步一生換 ...
JasOh103 發表於 2015-4-26 18:14

Agree,快歌HK衫靚啲
但好中意最尾大馬長髪吉卜賽look
冇計,冇可能請咁多rapper去大馬唱一首歌

這張藍光如無意外會在 6 月 12 日上市,有興趣的朋友記得不要錯過!特別是已經架構了 Atmos 系統,又或者是 Sammi 歌迷的您,唔買真係對唔住自己!

Sammi Touch Mi 演唱會為全球首張備有 Dolby Atmos 音效的演唱會藍光碟
肥婆馬上收皮

一定必 入BD   首張有鴨毛演唱會 BD...

Blu-ray#3
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Touch Mi 世界巡迴最終站 - 香港

唔知同dvd 歌單有無出入呢?

Touch Mi 世界巡迴最終站 - 香港

唔知同dvd 歌單有無出入呢?
l00540 發表於 2015-6-30 19:33

忽然又好期待
想佢響亞博做一次
歌單最多似外地巡迴(e.g.大馬站)換幾首歌
同埋估會有新一代歌手做嘉賓

昨天开始看了一点