返回列表 發帖
CD仲諗緊買唔買, DVD實買
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

唔知《輸得漂亮》會用邊一晚嘉賓
uran 發表於 2015-3-26 09:21

尾場華仔吧...

之前又話得encore部分錄尾埸
l00540 發表於 2015-3-26 19:04

我都係估下其實最希望係第一場, 因為過後次次唱到嘉賓上來都要介紹搞到cut左半個chorus (佢以為無人識歌神華仔)

iTunes上左架
痛 真係 '悲'既廣東版

非男非女+十誡+男仕既編曲好正!
把聲尾場沙左, 比起首場既靚聲真係
愛上'痛'

有没有痛的班底?
abu1981 發表於 2015-4-1 08:47

曲編監 Hanjin 詞 陳少琪

Cut左「監製you are wrong」
uran 發表於 2015-4-2 16:43

無左個句真係激死 其實頭3首個聲都幾拆, 跟住就好返d, loop左幾日又覺得OK喎(可能係聽慣Show Mi快歌medley d男人聲)

希望DVD唔好cut 天梯啦, 無啦啦由時間去愛是...好怪, 嘉賓個part又係, 輸得漂亮後突然間殺出d instrumental唔知想點
起哄應該無架啦, 既然係錄尾場...
好想高山個part既talk可以完整地錄(You Are Wrong係經典!!!!)

火熱動感lalala唱得好難聽,仲有一步一生個key太低,好怪,今次把聲真系唔掂 ...
阿mark 發表於 2015-4-4 02:33

其實無幾次尾場既聲係靚既喎(比較YouTube d片第一場既聲真係...) 已經好過Show Mi啦

痛geh 班底係點ga :o
antiware 發表於 2015-4-4 18:38

refer to #53 pls

睇返d YouTube片, 乜原來放不低係錄31/12個場?

其實我好鐘意個CD cover, 覺得CD靚d, 不過實買DVD

Part Making of 好感動
zxcvb 發表於 2015-4-17 18:23

好似有一幕好sweet 高山有影到Phil正呀!!! 唔知係咪喊曬呢? (之前係ig睇過有條片係喊緊) 大馬呢邊真係好慢 連CD都未有, 睇怕都係下個禮拜tour個時先開始賣

不拖不欠比問我仲配合CHERRY LA
+返如果你有事會好的,開始轉成熟戲路的第一部 ...
gordon0807 發表於 2015-4-19 00:25

其實我好想聽 愛上一個人 live 我左眼見到鬼都幾成熟下d演技
    講返電影d角色, 其實Mi幾克夫 (下個演唱會唱克夫組曲: 回來我身邊/愛上一個人-如果你有事-Do Re Mi)

大馬站opening快歌環節換左新衫,靚過香港站好多
fifty1205 發表於 2015-4-26 17:53

Encore都換左但係我覺得香港既獨角型d喎 Setlist就天生一半換感情線上, 一步一生換高山低谷, cut左戰勝自己, 長恨歌, 唯獨

我明,未睇Touch Mi前,我唔太中意戰勝自己
但聽完佢唱live,變左超中意
佢live既表達演繹將首歌豐富左 ...
zxcvb 發表於 2015-4-23 22:41

我就聽完朝聖live先鐘意首歌 雖然live CD唱得幾差, 但係睇首場live+編曲+畫面就好正

其實香港獨角opening同大馬面罩opening都好型,但除左頭盔之後果件(螢光粉紅)就大馬靚d ...
fifty1205 發表於 2015-4-26 18:44

面罩同放不低差唔多 我都係覺得HK既靚d sexy d 紅髪真係好型!!!