返回列表 發帖
必買
DVD幾時先出

買買買。 但係  係咩東東。 promo都無promo過
30rock 發表於 2015-3-25 20:12

寰亞啲宣傳,廢到冇朋友

今次演唱會咁多靚相,點解揀呢張嚟做cover?
Jacz 發表於 2015-3-25 23:30

今次已經靓,睇Show Mi/Love Mi先至講
今次好似係Mi自己揀相

Love Mi 都係佢揀架,果陣DVD第一版封面真係好驚嚇,雖然最後都買左xd
Show Mi DVD封面幾好啊 ...
fifty1205 發表於 2015-3-26 07:14

上次唔係佢楝,只不過啲人嘈,佢話覺得封面冇問題
今次佢講明自己揀

17/4出DVD!!!!!

佢啲唱片封面差唔多隻隻都鬼火咁靚,但演唱會DVD就多數都好肉酸 ...
Jacz 發表於 2015-3-27 00:49

Are u sure?
Love is love靚咩? Faith靚?
反正寰亞出啲碟封面一向肉酸,華納時期就真係隻隻靚!
呢隻佢自己㨂相,反而覺得好睇

Cover 張相揀得幾好啊...不過好福音碟嘅感覺。
寰亞 應該留返啲嘢DVD先收錄吧 起哄,快板唯獨,為你鍾情, ...
wzx0825 發表於 2015-3-27 10:52

呢張相唱緊上帝早已預備個part,的而且確係福音
起哄覺得唔會有,唱左頭兩場,其餘場數已經冇唱
倒數、快版唯獨希望有啦
為你鍾情古仔,收錄得?

為你鍾情 版權 華星嘛 點解唔收錄得?
wzx0825 發表於 2015-3-27 14:37

但古仔唔係寰亞人,DVD一定可以收錄咩?

話明"touch mi"
一睇cover 就知有意思.
dom 發表於 2015-3-28 14:06

寰亞今次叫有design過

其實無幾次尾場既聲係靚既喎(比較YouTube d片第一場既聲真係...) 已經好過Show Mi啦 ...
JasOh103 發表於 2015-4-4 11:31

現場聽2/1把聲其實都OK,只不過捱左12場,拎頭場比一定冇可能
仲有尾埸一完Show去慶功已經聲沙。
CD版抹細曬啲音樂聲同觀眾聲有啲怪
快歌冇DVD咁睇埋佢喪跳,齋聽佢唱,其實感受唔到成個氣氛
Live CD冇完全收錄曬Touch Mi Concert最好狀態,
但佢今次Con把聲狀態已經好過Show Mi、Love Mi,每日八公里真係唔係講笑

68頁珍藏相集
Mi好耐冇出過演唱會碟有相集
佢應該有聽fans要求

【touch mi 鄭秀文世界巡迴演唱會】Live DVD首回預告!!!
https://m.youtube.com/watch?v=23tLnwHEEiE

睇完好感動

近年演唱會Cover最靚既一次
lemontea1069 發表於 2015-4-12 01:48

Mi自己揀相做Cover

收錄邊一晚既嘉賓?
electric 發表於 2015-4-12 12:06

輸得漂亮係劉華個晚

呢個原因唔想買
lemontea1069 發表於 2015-4-12 13:24

哦...為左2 minutes嘉賓出場而唔買,冇野好講

Part Making of 好感動

$219冇Poster
懷疑寰亞係冇印刷poster

高山低谷有影Phil

可能計上星期未出DVD
hans_lung 發表於 2015-4-19 00:36

DVD計另一個榜

鄭秀文 Sammi Cheng - 上帝早已預備 (Touch Mi Live Version) [Official] [官方]
KING_SAN 發表於 2015-4-22 12:33

Mi未開始唱已經喊緊,好感動

最後個句唱得有點可怕,係咪喊緊?
個舞台好靚
楊千炒飯 發表於 2015-4-22 22:58

成首歌都見佢喊緊啦
有個鏡頭影到連dancer一路唱一路喊

回復  zxcvb

本來覺得首歌好悶,但個台,氣氛,同Sammi既感情令首歌生色番 ...
楊千炒飯 發表於 2015-4-23 21:24

我明,未睇Touch Mi前,我唔太中意戰勝自己
但聽完佢唱live,變左超中意
佢live既表達演繹將首歌豐富左好多畫面、意思同感情

Encore都換左但係我覺得香港既獨角型d喎 Setlist就天生一半換感情線上, 一步一生換 ...
JasOh103 發表於 2015-4-26 18:14

Agree,快歌HK衫靚啲
但好中意最尾大馬長髪吉卜賽look
冇計,冇可能請咁多rapper去大馬唱一首歌