返回列表 發帖
影張合照未必表示識架下話,嗰張合照係出show後台,Mag每㳄都會同好多出Show嘅人影相,影過都未必記得啦 ...
rainbowdash 發表於 2015-3-28 21:57

哦..明白

今日mag唱番梘唱得特別有火
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

今日mag唱番梘唱得特別有火
miko 發表於 28-3-2015 22:40

MAG話只係同Gordon識左幾個月
但係見到啲相09年開始影的
rubylovessss 發表於 2015-3-28 19:20

係唔係講依張,應該2010年12月5日「荃加福祿壽宇宙最長演唱會」表演嘉賓,我估個條友當時應該做dance後台影…………

有Mag做表演嘉賓當時既片
https://www.youtube.com/watch?v=KUea4yuCll8

係唔係講依張,應該2010年12月5日「荃加福祿壽宇宙最長演唱會」表演嘉賓,我估個條友當時應該做dance後台 ...
carols26 發表於 2015-3-28 22:46

毒果啲亂作嘅timing係逃唔過粉絲法眼, Mag呢個師獅子頭同件衫,係粉絲嘅一睇就知係2010年巨2之後福祿壽演唱會。

舊年八月頭Mag出席完fansclub搞嘅生日會就俾東週影到佢同初戀男喺商場電梯度咀咀,八月尾拉闊時仲同記者講初戀男有來捧場。但毒果係都要死話八月已同gorden一齊, timing上已唔合理, 作古仔好心都做小小功課先啦懶到死。

今日唱"番梘"真係勁有火, 好正。

影張合照未必表示識架下話,嗰張合照係出show後台,Mag每㳄都會同好多出Show嘅人影相,影過都未必記得啦 ...
rainbowdash 發表於 2015-3-28 21:57

呢條gordon 真係抽水完仲扮晒野好黑人憎

mag 今日d回應都幾得體同令人放心

http://ent.tvb.com/enews/5516bc5b6db28cce18000002#page-1
TVB 段訪問都好長咁幫佢解說
另外唔知睇返邊張報紙
講樂小姐都有關心呢件事
睇黎mag仲未比人放棄既

even apple daily 今日都無報d乜
最重要既係,有更大單野cover左呢單假新聞

Sheldon + Step:
Bluejays 發表於 2015-3-28 19:29

其實都無講到d乜

其實個張攪錯時間係09年相張邊間傳媒放出來?2010年係後台咁私人既相,記者係唔係Gordon既Facebook揾到定係有人比記者?

XYZZY 發表於 2015-3-28 22:44

其實mag d live真係無得輸
好高質
希望之後佢會多d job 啦

其實個張攪錯時間係09年相張邊間傳媒放出來?咁私人既相,記者係唔係Gordon既Facebook揾到定係有人比記者? ...
carols26 發表於 2015-3-28 23:30

呢張相只係gordon自己post上ig, 有幾私人呀?  係出席完港台funcation時已有, 我幾個月前都見過。

呢張相只係gordon自己post上ig, 有幾私人呀?  係出席完港台funcation時已有, 我幾個月前都見過。 ...
thecool123 發表於 2015-3-28 23:35

左邊個張

左邊個張
carols26 發表於 2015-3-28 23:38

左邊個張係幾個月前gordon自己post上ig, 個化粧咁怪所以我好有印象。記憶中佢好似話,"原來幾年前我地合照過"。

睇事後呢條友嘅反應,只係擔心事件影響到佢同佢嘅隊友, 對女的漠不關心, 明顯兩個人只係唔多熟嘅朋友。

左邊個張係幾個月前gordon自己post上ig, 個化粧咁怪所以我好有印象。記憶中佢好似話,"原來幾年前我地合照 ...
thecool123 發表於 2015-3-28 23:50

毒果應該是旦揾中佢作故仔或有合謀機會

毒果應該是旦揾中佢作故仔或有合謀機會
carols26 發表於 2015-3-28 23:51

有合謀都唔奇, 娛樂圈搏上位乜都做得出 睇條友俾人訪問時沾沾自喜個樣就知咩事。

今日Mag不屑回應呢條旦散嘅做法好好, 費事又俾機會人見報。

有時一單新嘅新聞蓋過來嘅時候,
就會即刻 感受 到乜野先係真正重要嘅新聞,
乜野只係 微不足道 嘅娛樂新 ...
Bluejays 發表於 2015-3-28 16:45

咁從來相比於港聞/要聞,任何一單娛樂新聞都係微不足道嘅。

其實mag d live真係無得輸
好高質
希望之後佢會多d job 啦
pkl 發表於 2015-3-28 23:34

係 mag既live真係好掂,一直好期待佢開演唱會
同埋睇得出呢件事唔太影響佢心情
睇佢今次唱番梘既眼神就知呢個女好strong
識得用2年前既歌勉勵自己

回復 169# soft

感覺d記者都幾留手
蘋果出左段我們都是這樣長大的live 仲讚佢高音甜低音勁中音準
而內容都有暗串gordon

jinny mag 同shiga 真係好多新聞

感覺d記者都幾留手
蘋果出左段我們都是這樣長大的live 仲讚佢高音甜低音勁中音準
而內容都 ...
pkl 發表於 2015-3-29 11:59

除左 蘋果 標題「林欣彤認單身撇Gordon」嘅一個「撇」字,
所有報導都好留手,唔似想繼續攪落去,希望已經完結吧。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

有時 主角 點回應,點做都影響 繼唔繼續 跟。 Mag 話唔回應,都無新野好寫啦。完結嫁啦。

睇下另一個故事主角,又post相,又講粗口,當然多材料比人繼續寫繼續跟。
musiclife

除左 蘋果 標題「林欣彤認單身撇Gordon」嘅一個「撇」字,
所有報導都好留手,唔似想繼續攪落去,希望已 ...
Bluejays 發表於 2015-3-29 14:13

全程Mag形容Gordon係"唔關事嘅人"毒果都可以用個「撇」字, 咁多人睇住都係咁,佢地都好過份。

連FACE自己都要串返條友:
而天堂鳥都喺同日出席另一活動。喺活動中,難得上C1的Gordon有講有笑好輕鬆咁。當被傳媒再次問到佢同Mag之間嘅關係,佢就話係普通朋友啦,仲話唔介意同場出席活動咁話喎。梗係啦,你又有機會見報呀嘛。

有時 主角 點回應,點做都影響 繼唔繼續 跟。 Mag 話唔回應,都無新野好寫啦。完結嫁啦。
睇下另一個故事 ...
musiclife 發表於 2015-3-29 22:26

有時,要令 一單新聞/一個故事 變質,真係好易。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

有時,要令 一單新聞/一個故事 變質,真係好易。
Bluejays 發表於 2015-3-29 23:43

咁多人在場,毒果都可以咁屈人。恐佈嘅係無論毒果寫乜好多人都信到十足十, 做artist都幾慘。

咁多人在場,毒果都可以咁屈人。恐佈嘅係無論毒果寫乜好多人都信到十足十, 做artist都幾慘。 ...
thecool123 發表於 2015-3-30 00:00

其實我係回應緊我 quote 嗰個 post 嘅第二段嘅
不過你咁解讀我個回應都一樣通

咁多人在場,毒果都可以咁屈人。恐佈嘅係無論毒果寫乜好多人都信到十足十, 做artist都幾慘。 ...
thecool123 發表於 2015-3-30 00:00

我想講的其實係 開始時可能係 比人寫,有時可能控制唔到,但係之後follow up 一定控制到,好睇artist點回應,有想繼續見報就繼續發表,仲要講D爆的, 記者就好好寫啦,日日跟
musiclife

Gordon擺明流野

呢單新聞成功推高左facepop個app download到Catergory 新聞第2位
仲有3十幾萬views

果然香港人都係鐘意食花生

呢單新聞成功推高左facepop個app download到Catergory 新聞第2位
仲有3十幾萬views

果然香港人都係鐘意食 ...
pkl 發表於 2015-4-1 09:21

會唔會係咁

會唔會係咁
electric 發表於 2015-4-1 13:25

果報個網大大條banner 寫住

仲有3十幾萬views

pkl 發表於 2015-4-1 09:21

佢地就發達了,難為被佢地玩嗰個啫。

BTW, TVB竟然咁應景播DIVA華麗之後。

佢地就發達了,難為被佢地玩嗰個啫。

BTW, TVB竟然咁應景播DIVA華麗之後。 ...
rainbowdash 發表於 2015-4-1 22:14

幾時播~

幾時播~
doughnut 發表於 2015-4-1 22:59

翡翠台 四月六日 10:45 am

樂壇超級經理人Man文健新(杜汶澤飾)為替旗下歌手J嚴靖怡(容祖兒飾)的演唱會錦上添花,盜用J的微博戶口,以卑鄙手段從另一女歌手Fi(薛凱琪飾)手上,搶走一件名牌歌衫……貴為天后。為攀上天后位置,多年來,J犧牲了私人感情,終於壓力爆煲,J失聲,為隱瞞傳媒,滯留內地,卻巧遇盲人推拿師胡明(胡歌飾)。J 在胡明身上,找到歸於平淡的幸福。那邊廂,熱愛唱歌的Red(林欣彤飾)被Man發掘出道,但隨著知名度愈來愈高,她與男友阿樂(陳家樂飾)的感情備受考驗。

翡翠台 四月六日 10:45 am

樂壇超級經理人Man文健新(杜汶澤飾)為替旗下歌手J嚴靖怡(容祖兒飾)的 ...
rainbowdash 發表於 2015-4-2 01:41

點知原來係真人真事

事情過左去,我覺得呢件事告一段落啦

蘋果真係好叻喺有記招嗰日出新聞。
唔夠料都出住先 ... 繼 Gordon 後,又嚟過 ...
今次啲 狗仔隊 直情唔合 ...
Bluejays 發表於 2015-6-23 22:37

有人落 order 要 創作,點可以唔做。今次主角真無奈,落 order 人即時有 job 可以唱慈善 show ,poster 無都有得出

繼 Gordon 後,又嚟一鑊 ... 唔夠料都出住先。
今次啲 狗仔隊 直情唔合格,個編輯應該彈翻轉頭,叫佢地再影過 :P

落 order 人即時有 job 可以唱慈善 show
PaHoo 發表於 2015-6-23 22:44

唔好咁講 ... 唔可能關佢事。

娛樂新聞報導 訪問講左,比記者影緊時,
狗仔隊 與 屋主及屋苑看更 發生爭執,差點報警。
冇相都要作文作到咁大,可能係 爭執事件 導致。

蘋果作得就作,冇證據就看圖作文
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

繼 Gordon 後,又嚟一鑊 ... 唔夠料都出住先。
今次啲 狗仔隊 直情唔合 ...
Bluejays 發表於 2015-6-23 22:44

Alfred單嘢同當日Gorden單嘢一樣冇證據就看圖作文, 所有劇情只係毒果用動畫交代,呢度都唔少人當事實咁逐句咁當事實去quote,仲趁熱閙地對事件主角仲踩多兩腳。真係有病。一

Alfred單嘢同當日Gorden單嘢一樣冇證據就看圖作文, 所有劇情只係毒果用動畫交代,呢度都唔少人當事實 ...
rainbowdash 發表於 2015-6-24 22:12

Alfred 成日喺 IG 提嘅嗰對朋友嘅 孖仔BB,
比 Mag 今日講左出嚟,就係屋主啲仔。
你話當間屋有兩個小孩子嘅時候,可以做到啲乜?

Alfred 成日喺 IG 提嘅嗰對朋友嘅 孖仔BB,
比 Mag 今日講左出嚟,就係屋主啲仔。
你話當間屋有兩個小孩 ...
Bluejays 發表於 2015-6-25 00:10

嗰張報紙成日看圖作古仔屈人並非新鮮事,但Mag同Alfred兩單嘢流到咁竟然都有人信,包括某些粉絲竟然都質疑偶像,真係O哂嘴。

回復 192# rainbowdash
毒果真離譜,人地一班人去探病,同車就話人同居,甚麼都影唔到就老作。佢地最中意屈人,特別針對TVB的藝人及歌手,邊個上緊位就整邊個。不過都好,好在澄清得快,唔係已变左某週刊封面。意外發現佢首歌MV呢兩日點激率突增,都好當宣傳。

唔覺單新聞對隻歌有幫助 ...

LINDA 隻歌點激率仲勁... (雖則真係唔覺好聽)

嗰張報紙成日看圖作古仔屈人並非新鮮事,但Mag同Alfred兩單嘢流到咁竟然都有人信,包括某些粉絲竟然都質疑偶像,真係O哂嘴。
rainbowdash 發表於 2015-6-25 02:12

咁你要諗下點解啲人咁易信Alfred單新聞喇。如果依個新聞係發生係單春度,你估啲人會唔會信?明唔明我講乜呀?

回復 194# PaHoo
Linda首歌點擊率高係同套劇正熱播有關,唔係因為首歌好聽。所以唱劇集歌日播夜播,真係對歌手人氣有幫助的。吳小姐都係靠唱劇集歌上位的。以非劇集歌來說,仁至義盡點擊率一個月有30萬算唔差了。