返回列表 發帖

揭林欣彤劈腿 天堂鳥Gordon嗌分手

新聞在此: http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/first/20150326/19089774
可能太長, POST唔哂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

睇到單新聞果陣好震驚!!!!

究竟篇新聞講既野係咪真???

真既話我當然對MAG 極度失望喇, 形象破產, 同DEEP 一樣唔潔身自愛

但岩岩CHART 區又有人話係假

篇新聞又缺少MAG 同佢EX 既DETAILS

有冇知情既會員可以分享更多??

我真心冇留意開MAG...今次咁既新聞一定對MAG 造成好大打擊

希望件事唔係真, 講真我自己都係半信半疑
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

mag今次多得佢唔少 佢d回應真係..

不過gordon晏就都澄清左件事唔係真
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... _001.html?refer=hn2

新聞在此:
可能太長, POST唔哂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
睇到單新聞果陣好震驚!!!!究竟篇新 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-26 21:59

東綱搵到件Gordon,證實根本同Mag冇拍拖同埋只是識咗幾個月不是毒果所講入行前就識。其實毒果篇嘢timing錯唒,有follow Mag的粉絲一睇就知有問題。
    呢件Gordon又借D抽水真係好乞人憎。

gordon個反應一d都唔似假,好戥佢陰公....
不過新人真係新人,答得好誠實,欣賞~
原來Mag係玩家黎,sosad.......
FIGHT for 陳柏宇

係唔係真我又覺得冇咩問題
我都係聽佢唱歌姐 佢私生活係點真係冇興趣知

原來Mag係玩家黎,sosad...... ...
~蛋撻~ 發表於 2015-3-26 22:17

但呢件旦散今日同東方又唔係咁講,話根本冇拍過拖。明顯尋日係借D意抽下單新聞水。同埋呢條友淨係擔心自己都幾自私。

咁講嘢會害死人的。唔該佢用下腦。

但呢件旦散今日同東方又唔係咁講,話根本冇拍過拖。明顯尋日係借D意抽下單新聞水。同埋呢條友淨係擔 ...
rainbowdash 發表於 26/3/2015 22:23

東方同蘋果兩邊陣營
兩邊都唔可信 -_-

唔覺得mag mag係咁嘅人....造新聞咋?

mag應該係同羅孝勇拍過拖先啱
分左手之後sheldon先同第二個拍拖

睇蘋果段片真係唔知講乜好,都幾爆...
真係唔多想"知"娛圈D野...
musiclife

東方同蘋果兩邊陣營
兩邊都唔可信 -_-
kwanie 發表於 2015-3-26 22:34

咪係,東方親英皇架,次次天后前天后後稱呼Joey,千Fa Sammi就次次叫歌手

講返單野,半信半疑,不過唔會影響我聽Mag嘅歌,反而有新聞對佢其實係好事,免費宣傳
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

咩而家啲人要求咁高? 唔係唱得好?

Jack Chan
一時又話厭食,一時又話抑鬱,而家又話俾男友打,加上歌已經唔係唱得好,樣同身材就更加唔使講,好難令人相信佢唔係造新聞囉。

新聞在此:
真既話我當然對MAG 極度失望喇, 形象破產, 同DEEP 一樣唔潔身自愛Kyle_ 發表於 2015-3-26 21:59

由頭到尾都係同男朋友之間的感情事。咩叫唔潔身自愛呀, 頂多叫遇人不淑。呢個term唔可以隨便用囉唔該。唔好同件道友deep拉埋一講啦好冇?

毒果老作gordon單嘢真係屈得佢好甘。

蘋果D 野都係信一半好啦

我信MAG男友打佢, 同埋信MAG 有劈腿

誰會在乎
只係聽佢唱歌+1

時間上唔太合理,上年八月尾mag同ben比東週影到同屋企人食飯,毒果有話
同gordon拍拖半年,咁樣依位gordon冇可能唔知未分手,最多可以話拖拖拉
拉攪得唔清唔楚,好難講一腳踏兩船,年青人拍拖就係咁,我們不是這樣長大的?

你睇tvb一D都唔緊張,應該一早掌握左件事,由期mag比打個張咁私人既相,點解
Face會有?唔會打人嗰個提供。,個ben冇否應,事實有打mag,

整件事個重點,唔理有冇一腳踏兩船,係有人比打,比打好似應份咁。

睇完大家cm....我都仲好疑問, 成件事來龍去脈, 邊個講真話邊合講大話~而蘋果同東方兩邊都唔夠中肯蘋果d 娛樂新聞不嬲價值唔高
東方係準...但佢係英皇報黎, 一定維護mag
但今次事件更重要係:

1. mag 既形象插水....仲要係有大量年青讀者既apple 報導...
係香港, 歌手形象重唔重要?? 我諗大家都心中有數....
有幾何有歌手可以負面新聞下仲係樂壇生存到??幾隻手指數哂
我第一時間諗到鏗鏗
今次事件真假都好, 無可否認對mag 既前途大大既打擊....

2. gordon 上位成功
講真, 新聞爆出黎之前, 我仲未識分得清天堂三子
淨係記得最靚仔果個係t 字頭既英文名
但而家至少我認得gordon 仔

同埋gordon 今次加左好多同情分, 天堂鳥又加分嘎

3. gordon 個反應好真誠下....一個初生之犢, 好明顯唔識講大話
我個人覺得佢地真係有拍拖
至於mag....被人打我都覺得係堅既....

咩而家啲人要求咁高? 唔係唱得好?

Jack Chan
一時又話厭食,一時又話抑鬱,而家又話俾男友打,加上歌已經 ...
rubylovessss 發表於 2015-3-26 22:50

而我不知道誰是jack chan

有冇人可以簡介下佢咩料

有冇人可以簡介下佢咩料
Kyle_ 發表於 2015-3-26 23:28

一定係香討班網民....香討班人成日講邊個唱歌差又話人樣衰

3. gordon 個反應好真誠下....一個初生之犢, 好明顯唔識講大話
我個人覺得佢地真係有拍拖
Kyle_ 發表於 2015-3-26 23:27

上年八月尾mag同ben比東週影到同屋企人食飯,個位gordon點會唔知

有冇人可以簡介下佢咩料
Kyle_ 發表於 2015-3-26 23:28

其實佢部分說話都有D道理, 一時抑鬱, 一時厭食, 一時被男友打(仲有埋瘀眼照片!), 一時失聲, 即使係病/受害者都好, 始終唔係正面消息, 耐唔中整單負面消息出黎, 會比人"成日出事"既感覺.

同埋, MAG係咪跟唔同男友都有同居? 印象中, 好似見過八卦雜誌封面話MAG 先後與建築師, 羅孝勇同居, 而家又有個同居初戀男友...佢25歲都未有, 已經3單同居報道, 其實都有影響形象...

睇完大家cm....我都仲好疑問, 成件事來龍去脈, 邊個講真話邊合講大話~而蘋果同東方兩邊都唔夠中肯蘋果d 娛 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-26 23:27

gordon呢條友明顯借單新聞抽水搏上位, 你仲同D咁嘅人加分?  

有留意Mag新聞嘅人都記得舊年八月尾新城國力Mag仲甜蜜地話同初戀男友復合, 所以毒果話gordon同佢開始咗半年本身已流到爆。

毒果作篇咁嘅嘢真係好毒想害死佢。

gordon呢條友明顯借單新聞抽水搏上位, 你仲同D咁嘅人加分?  

有留意Mag新聞嘅人都記得新聞都記得舊年八 ...
thecool123 發表於 2015-3-26 23:47

蘋果應該對係針對無記相關歌手架啦~~~

同埋, MAG係咪跟唔同男友都有同居? 印象中, 好似見過八卦雜誌封面話MAG 先後與建築師, 羅孝勇同居, 而家又有個同居初戀男友...佢25歲都未有, 已經3單同居報道, 其實都有影響形象...lblemon 發表於 2015-3-26 23:42

搞清楚先啦, 當年單嘢唔係"建築師", 係"建築師之子"係指羅孝勇。羅孝勇係同父母一齊住, 點同居?  八卦雜誌想點作料,個artist控制唔到, 流料傳吓傳吓會被看成事實, 慘。

搞清楚先啦, 當年單嘢唔係"建築師", 係"建築師之子"係指羅孝勇。羅孝勇係同父母一齊住, 點同居?  八卦雜 ...
thecool123 發表於 2015-3-27 00:00

原來羅孝勇就係建築師個仔

係架, 八卦雜誌殺傷力都几勁架, 不過想紅就要過呢一關...因為一紅就自然會多八卦新聞

原來羅孝勇就係建築師個仔

係架, 八卦雜誌殺傷力都几勁架, 不過想紅就要過呢一關...因為一紅就自然會多 ...
lblemon 發表於 2015-3-27 00:16

你睇下阿kay.......幾艱難先堅持到十年

搞清楚先啦, 當年單嘢唔係"建築師", 係"建築師之子"係指羅孝勇。羅孝勇係同父母一齊住, 點同居?  八卦雜 ...
thecool123 發表於 2015-3-27 00:00

哩個就係傳媒既威力.....一支筆可以寫到你上天(例如近排影后大熱sa姐)但又可以一支筆寫到你有咁衰得咁衰....

Gordon TVB 個訪問好長,比佢講左成4分鐘,但同場的 羅孝勇 就問都無問...
musiclife

形象破裂 估唔到佢係啲咁嘅人
我一直都覺得林小姐好pure 好ture....

Kyle_ 發表於 27/3/2015 00:20

風水咪輪流轉囉,
不過公平D 都唔可以咁講
又唔是「天后」比人咁樣唱

陰謀論, 會唔會有同公司人驚MAG 阻住佢繼續雄....

Gordon TVB 個訪問好長,比佢講左成4分鐘,但同場的 羅孝勇 就問都無問...
musiclife 發表於 2015-3-27 00:22

TVB D訪問唔睇都罷喇......讀稿同NG左唔知幾多次
Cklababyk 發表於 2015-3-27 00:23

好多人心目中(包括ME) 既MAG 都係咁....所以先話今次MAG 真係大件事

風水咪輪流轉囉,

陰謀論, 會唔會有同公司人驚 ...
kwanie 發表於 2015-3-27 00:24

言下之意阿霏冇咩雜誌唱佢...即係佢唔是天后....???!!
好陰謀嘎~!! 我唔信美X 會咁囉

拿, 係咁既響香港某間娛樂公司, 名就唔開架啦
C 姓女歌手, 06 年出道, 有 HIT 歌架, KEEP 到 4 年, 2010 年唔見左
另一位 C 姓女歌手,  07 年出道, 仲慘, 得一首HIT 歌
我諗 11 年出道既MAG 都未必捱到呢個第五年架啦, 算吧啦 :)

Cklababyk 發表於 2015-3-27 00:23

Gordon單嘢擺明係老屈,來來去去都係同同一件初戀男一齊咁又有幾唔true?

Kyle_ 發表於 2015-3-27 00:20

KAY D野大鑊好多(未婚懷孕), 不過KAY 讀書比較多, 亦較遲出道, 所以始終硬浄D(雖然都曾經抑鬱)

林欣彤欠一個真正既經理人, 我指真正有遠見, 識栽培識包裝藝人的人, 唔係揾JOB接JOB果種經理人.

Mag同慧敏哥玩尋寶
都未有回應,始終報紙雜誌未必可信
要Mag親自澄清先下定論

開記者會都得架

風水咪輪流轉囉,

陰謀論, 會唔會有同公司人驚 ...
kwanie 發表於 2015-3-27 00:24

冇啦, 林欣彤聲勢已經同之前冇得比, 完全冇威脅力

Mag同慧敏哥玩尋寶
都未有回應,始終報紙雜誌未必可信
要Mag親自澄清先下定論 ...
rubylovessss 發表於 2015-3-27 01:07

親自澄清都唔等如可信, 正如好多藝人都話自己冇整容一樣

原來Mag係玩家黎,sosad...... ...
~蛋撻~ 發表於 2015-3-26 22:17

如果已經有個人徧見去睇件事
我都可以話個有機會新人同記者夾好扮措手不及講真話
想上位都可以無所不用其極
我地又點知條片係咪第一個take?

一個平時咁有責任感, 有愛心, 有善心嘅女仔
同佢合作過嘅前輩都對佢有讚無彈
我選擇信佢多啲
就算同男友有碰撞, 都應該係郁手嗰個唔啱
怪獸一族

林欣彤欠一個真正既經理人, 我指真正有遠見, 識栽培識包裝藝人的人, 唔係揾JOB接JOB果種經理人.lblemon 發表於 2015-3-27 01:05

樂小姐身為佢經理人咩都唔做太過份。

親自澄清都唔等如可信, 正如好多藝人都話自己冇整容一樣
lblemon 發表於 2015-3-27 01:09

始終成件事都係人地嘅私生活,根本睇唔到成件事又唔係佢朋友,不如只係留意番佢唱歌算啦

拿, 係咁既響香港某間娛樂公司, 名就唔開架啦
C 姓女歌手, 06 年出道, 有 HIT 歌架, KEEP 到 4 年, 2010 年 ...
kwanie 發表於 2015-3-27 00:33

07年出道果個, 綜合實力唔算強, 唔紅好合理..

Gordon單嘢擺明係老屈,來來去去都係同同一件初戀男一齊咁又有幾唔true? ...
rainbowdash 發表於 2015-3-27 00:52

咁羅孝勇係咩

樂小姐身為佢經理人咩都唔做太過份。
thecool123 發表於 2015-3-27 01:12

証明經理人公司和唱片公司冇溝通, 而且2間公司都唔重視佢.  其實林欣彤可塑性几高, 浪費了

想上位都可以無所不用其 ...
怪獸一族 發表於 2015-3-27 01:10

你既個人偏見咪仲重過我,
你吹得仲大過我.__.
FIGHT for 陳柏宇

想上位都可以無所不用其 ...
怪獸一族 發表於 2015-3-27 01:10

agree
又會咁啱撞倒嗰個gordan一個人食飯嘅
段片仲刻意營造到佢好慘去博同情
似係抽水博上位多囉

咁羅孝勇係咩
lblemon 發表於 2015-3-27 01:19

當然係指同初戀男復合之後啦朋友。

你既個人偏見咪仲重過我,
你吹得仲大過我.__.
~蛋撻~ 發表於 2015-3-27 01:21

所以咪話當你已經主觀認定某人有錯
就算有幾多証明擺係眼前
你地都會有疑問唔會信
根本就同件事是否屬實無關
你地唔鍾意某人, 就甚至覺得被打都係應該, 嗰吓都幾恐怖
怪獸一族