返回列表 發帖
個故事應該係咁,ben疑心重成日check住mag,加上mag比打,感情轉淡mag想分手,不過有唔捨得分手,依位gordon這時埋理關心想追,所以拖拖拉拉攪得唔清唔楚,攪倒今日咁,個D出軌、劈腿都係毒果做新聞。

一有 「爆料者」 爆相、爆故仔線索 比記者去追,就好麻煩。

東方同娛樂新聞報導都係遲一日,有時間比 Gordon 去諗答案。
蘋果 係 Gordon 最即時嘅反應
(蘋果做呢隻突襲新聞,未至於會玩同藝人夾定 take 幾 take)。

但當你將 蘋果 嘅「爆料者講」同「記者寫」嘅野 delete 左之後,
其實 Gordon 冇講過啲乜野,根本似任何藝人比記者問 Mag 咁答。
Gordon 當時都未知蘋果打算做佢係小三,
個答法似係諗住 會同十個藝人一齊 每人出一句 嗰隻。

所以就咁睇,我覺得 Mag 同 Gordon 都係比「爆料者」擺上台,
連 蘋果 都只係因為 有人爆料 當新聞去跟。

都係嗰句,一有「爆料者」,就好麻煩。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

張眼腫相,Mag 係會知係邊個爆出嚟。

以 Mag 咁倔強嘅性格,有可能佢會因為知道係邊個爆料,
而拒絕比 620 或 EEG 幫佢好舖張咁回應。

Mag 亦會知道 Gordon 係唔係比同一個爆料者擺上台,
所以有機會佢會繼續拒絕舖張嘅回應。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

回復 53# Bluejays

係嘅,夾定係有可能但就未必亦冇需要。嗰段訪問明顯係edit過, 記者D問題係點問我地係唔知。毒果想要砌到佢地要嘅效果易過借火。

回復  Bluejays
係嘅,夾定係有可能但就未必亦冇需要。嗰段訪問明顯係edit過, 記者D問題係點問我地係 ...
thecool123 發表於 2015-3-27 02:27

去到呢個地步,淨係 壹傳媒 作料 已經唔係最大件事。
驚下個 爆料者 先啦。

唔明已經兩日佢仲唔出來交代,到底佢係低估事情嚴重性,定係已經唔care,定還是真係有做過?   

佢四張碟我都有買,一直認為佢係新一代清泉,希望佢自爱,如果佢真係同一個男人就同一次居,仲要擘腿派綠帽兼濫交到番同居男友張床,我接受唔倒囉。

去到呢個地步,淨係 壹傳媒 作料 已經唔係最大件事。
驚下個 爆料者 先啦。 ...
Bluejays 發表於 2015-3-27 02:33

你估計係邊個???同公司嗎???

所以咪話當你已經主觀認定某人有錯
就算有幾多証明擺係眼前
你地都會有疑問唔會信
根本就同件事是否屬實無關
你地唔鍾意某人, 就甚至覺得被打都係應該, 嗰吓都幾恐怖
怪獸一族 發表於 2015-3-27 01:30

得你係客觀,撐Mag就客觀,唔撐就主觀,師父,明白了
but幾時有人「覺得被打都係應該」?
其實,who is 「你地」??
FIGHT for 陳柏宇

唔明已經兩日佢仲唔出來交代,到底佢係低估事情嚴重性,定係已經唔care,定還是真係有做過?   

佢四張碟 ...
月球漫步 發表於 2015-3-27 02:38

以佢倔強嘅性格不嬲唔鍾意出來交待私人嘢,但佢已經第一時間寫咗很好的回應俾face同東方仲處處維護初戀男,係D報紙選檡性地唔去強調。

咩送綠帽明顯係毒果老作啦。所以話壹仔想整死一個藝人話咁易, 只要故仔作到夠爆夠juicy再整埋動畫,冇人再理係唔係事實,呢樣都幾恐怖。

喇喇喇,轉移一下先,
如果林欣彤做死左,最大得益者係邊個有眼睇啦
佢間公司個個女artists唔係分手就比人雪
所謂既爆料者又係唔係同一個人所為
話哂係楊生既人喎,咁爆料唔驚變梁思浩2.0呀

Btw單野出左街最大得益係證明左肥鏗無同佢拍拖
佢係既機會又大左

你估計係邊個???同公司嗎???
kk8733 發表於 2015-3-27 02:40

CM 的確係一個非常以音樂行先嘅地方,一諗實諗左呢邊先

爆張 眼腫相 出嚟 ..... 我會覺得係 男友 囉。

其實我都系更多關注距個人音樂發展道路
對距私生活無咩興趣
都會繼續支持距d音樂 唔會另眼相看噶
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

終於知道件事既時序係點.....
都係果句, 今次已經對mag 既形象造成大大打擊

其實今次都係以其人之道還治其人之身
蛋蛋咁多年黎做咁多陰質野
又話kay 勾人老公, 走音, 又話千嬅個b陀唔穩, 人工受孕等等
真係全港最賤既傳媒, 蛋認第二, 冇人敢認第一
今次中箭既mag, 要怪就怪佢出身於蛋蛋

其實我都系更多關注距個人音樂發展道路
對距私生活無咩興趣
都會繼續支持距d音樂 唔會另眼 ...
CBY0710 發表於 2015-3-27 10:42

但你覺得一個artist 既私生活唔會影響到佢星途麼?淫照事件三大主角有版你睇

Btw單野出左街最大得益係證明左肥鏗無同佢拍拖
佢係既機會又大左
艾石仔 發表於 2015-3-27 08:13

Touch Wood -> 佢四年前冇事,就係好彩在佢身邊嘅人冇人再爆料

但你覺得一個artist 既私生活唔會影響到佢星途麼?淫照事件三大主角有版你睇 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-27 10:44

會噶 好影響添
我只不過講距個人私生活唔會太影響我對距既關注點~
可能因為我唔系因為mag既個人形象而鍾意聽距 d歌  單純靜系關注距d音樂

BTW,如果fiona爆出類似事件我可能就會有d失望 所以都系睇人噶
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

會噶 好影響添
我只不過講距個人私生活唔會太影響我對距既關注點~
可能因為我唔系因為mag既個人 ...
CBY0710 發表於 2015-3-27 10:49

fiona 個image 冇mag 咁純

Touch Wood -> 佢四年前冇事,就係好彩在佢身邊嘅人冇人再爆料
Bluejays 發表於 2015-3-27 10:47

黑心一句 -> 好想佢身邊既人爆多d

總係覺得MAG B 唔係D 咁既人

爆張 眼腫相 出嚟 ..... 我會覺得係男友 囉。Bluejays 發表於 2015-3-27 10:40

爆自己罪証? 有冇咁傻?  香港話哂係法冶之區傷害他人身體是刑事罪行。

成件事好怪, 有冇咁啱前日單料出咗街,尋日gordon同羅孝勇一齊有活動?  有冇咁巧合? timing巧合到咁真係六合彩都有得中。擺明毒果一早plan好哂要連績幾日整佢。

爆自己罪証? 有冇咁傻?
thecool123 發表於 2015-3-27 11:04

Quote 翻 Mag 喺 Face 回應嘅嗰句:「原來愛的反面,可以恨成這樣」。

有啲 case,可以恨到 願意同歸於盡

其實我覺得某部分人太over react
有新聞點都好過無新聞
況且話劈腿根本無人證實到

jinny shiga 勁多負面新聞一樣無問題
要擔心就擔心mag hand唔handle到咁多新聞啦

其實根本apple就係要造死tvb d人
你睇蔡思貝 grace就知
係唔知點解mag唔紅無人捧都要造大佢姐

另外過左幾日,慢慢都開始睇到呢單新聞真確性有限

另外tvb係咪無幫mag出過一句聲?

爆自己罪証? 有冇咁傻?  香港話哂係法冶之區傷害他人身體是刑事罪行。

成件事好怪, 有冇咁啱前日單料出 ...
thecool123 發表於 2015-3-27 11:04

霏霏又輕鬆出場(即亂入)

不能懷念愛惜 不如懷恨更激
恨人亦要花氣力
例如恨你 為人自私也任性

有新聞點都好過無新聞

jinny shiga 勁多負面新 ...
pkl 發表於 2015-3-27 11:23

琴日定前日出左東張啦-.-
已經解緊話, 我覺得eeg都多得佢唔少, law神同rain橋拍拖好似又係東方爆出黎?

有新聞點都好過無新聞

jinny shiga 勁多負面新 ...

JINNY 都叫紅- -??佢紅歌唔紅人啦好明顯==
SHIGA 就....
佢出道型像已經唔係乖乖女(令人想入霏霏既公_ ), 加上有D樣
所以都叫做紅到D

但MAG 就唔同
乖乖女形象好出, 你有幾何見到佢著D好少布既衫或者谷雙峰出黎

SHIGA 就....
佢出道型像已經唔係乖乖女(令人想入霏霏 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-27 11:29

好似上個月先谷完胸出ttb show
【This is MC】澳門見

有新聞點都好過無新聞
有謂「三人成虎」 即使事實無法證實都會有人相信 如果唔係點會有宗教?
呢次仲要破壞多年建立形象 原本被其形象吸引既粉絲點都會比呢件事影響對mag既支持
我亦唔認為「有新聞點都好過無新聞」,因為新聞既性質會影響有人報導所帶來既宣傳作用 唔通關楚耀因吸毒事件人氣急升?

好似上個月先谷完胸出ttb show
lemontea1069 發表於 2015-3-27 11:33

連佢都要賣肉
諗起泳兒有年又係突然間爆SEED....比人話禾稈冚珍珠

有謂「三人成虎」 即使事實無法證實都會有人相信 如果唔係點會有宗教?
呢次仲要破壞多年建立形象 原本被其 ...
nicholashin 發表於 2015-3-27 11:34

又唔覺有d咩好大影響haters gonna hate

睇下之後會有咩回應啦

SHIGA 就....
佢出道型像已經唔係乖乖女(令人想入霏霏 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-27 11:29

好多人覺得mag 對腳ok (好似)
jinny 算紅啦.....annual dinner佢都唱唔少

終於知道件事既時序係點.....
都係果句, 今次已經對mag 既形象造成大大打擊

其實今次都係 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-27 10:43

洗唔洗講到阿mag俾人插係應份

又唔覺有d咩好大影響haters gonna hate

睇下之後會有咩回應啦
pkl 發表於 2015-3-27 12:22
一句haters gonna hate就可以無視負面新聞既影響

一句haters gonna hate就可以無視負面新聞既影響  ...
nicholashin 發表於 2015-3-27 12:23

咁我又真係唔覺得本身真係鐘意佢既人會因為呢d 新聞而勁憎佢
而且真係紅到個批有邊個未比人寫衰過先........

咁我唔係話無影響,但我真係覺得影響唔會好大好耐.....
畢竟香港人都係好善忘.......如果無淫照流出既話.........

或者我睇法好minority啦
但我真係覺得係咁

Mag要红了?一姐都試過形象被抹黑同失聲,跟住就..

我又唔係咁睇
宜家Mag夾喺TVB同英皇中間兩邊唔係人
有新聞反而可以增加翻曝光度
更何況任何八卦新聞都係講幾日就完噶啦
人係善忘噶
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

呢次仲要破壞多年建立形象 原本被其 ...
nicholashin 發表於 2015-3-27 11:34

今次真係咩形象都無曬, 實在太顛覆佢之前塑造嘅乖乖女形象, 雖則係一半半, 但d人根本就唔會好得閒去考究

話就話上報好, 不過咁爆嘅新聞真係唔見報好過
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

Gordon個訪問一睇就知抽水,仲話真誠~

我想問有幾多男士知道另一半比三次戴綠帽你帶,都可以死忍唔分手,反而比女仔叫分手先?

係痴情(痴線)定係軟飯好食,都係為左錢向毒果爆料,個張相一定得佢倆個先有唔係Mag就
一定係Ben,如果唔攞張相出來單料邊值錢,其它應該係毒果創作。

我想問有幾多男士知道另一半比三次戴綠帽你帶,都可以死忍唔分手,反而比女仔叫分手先?

係痴情(痴線)定 ...
carols26 發表於 2015-3-27 13:25

如果打完人仲要影低另有企圖真係好變態同賤格。

如果打完人仲要影低另有企圖真係好變態同賤格。
rainbowdash 發表於 2015-3-27 14:09

所以Mag回應都話個男嘅行為好恐怖
怪獸一族

希望唔好俾蛋公司雪
人大了珍惜今次不可有下次

信佢一成,雙目唔失明,精神感染都幾十次啦

聽日mag有活動
可以回應呢件事

MAG 會唔會呢單野又攪到佢情緒病架?

睇番Face編野好企Mag個邊寫,冇乜野,係毒果C1先玩野
http://hittt.blogspot.hk/2015/03/3-face-409-mf.html

其實無業男因為照顧多病女友而辭工,冇野做成年,依個男人好極有限

聽日mag有活動
可以回應呢件事
rubylovessss 發表於 2015-3-27 15:27

其實回左FACE

依段回東方,我估聽日唔會有咩新回應。
「謝謝大家關心。已成過去的事,我不想再提,而且這只是我倆之間的事。我只希望我們也能向前看。我不會再作任何評論和解釋,原因是不想傷害他,他是圈外人,希望大家放過他。而我也不想再受到傷害。再一次感謝各位關心和慰問。」

其實回左FACE

依段回東方,我估聽日唔會有咩新回應。
「謝謝大家關心。已成過去的事,我不想再提,而 ...
carols26 發表於 2015-3-27 15:58

可能 回應佢同Gordon

點都會企Mag嗰邊啦,
呢啲報導唔係咁都信嘛? 但又真係有人信...
Poor Mag, 希望佢唔好被打沉

點都會企Mag嗰邊啦,
呢啲報導唔係咁都信嘛? 但又真係有人信...
Poor Mag, 希望佢唔好被打沉 ...
Pure. 發表於 2015-3-27 16:19

痴線明明比人打 佢個前度抹黑佢
仲要比人鬧佢cheap 無陰功
唔知事實係點就信晒啲報導

一句haters gonna hate就可以無視負面新聞既影響  ...
nicholashin 發表於 2015-3-27 12:23

根本唔需要理會haters, 反而係無喜惡路人和原本几鍾意mag的支持者有冇受呢件事影響, 鐵粉就一定不受影響