返回列表 發帖
新聞在此:
真既話我當然對MAG 極度失望喇, 形象破產, 同DEEP 一樣唔潔身自愛Kyle_ 發表於 2015-3-26 21:59

由頭到尾都係同男朋友之間的感情事。咩叫唔潔身自愛呀, 頂多叫遇人不淑。呢個term唔可以隨便用囉唔該。唔好同件道友deep拉埋一講啦好冇?

毒果老作gordon單嘢真係屈得佢好甘。

睇完大家cm....我都仲好疑問, 成件事來龍去脈, 邊個講真話邊合講大話~而蘋果同東方兩邊都唔夠中肯蘋果d 娛 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-26 23:27

gordon呢條友明顯借單新聞抽水搏上位, 你仲同D咁嘅人加分?  

有留意Mag新聞嘅人都記得舊年八月尾新城國力Mag仲甜蜜地話同初戀男友復合, 所以毒果話gordon同佢開始咗半年本身已流到爆。

毒果作篇咁嘅嘢真係好毒想害死佢。

同埋, MAG係咪跟唔同男友都有同居? 印象中, 好似見過八卦雜誌封面話MAG 先後與建築師, 羅孝勇同居, 而家又有個同居初戀男友...佢25歲都未有, 已經3單同居報道, 其實都有影響形象...lblemon 發表於 2015-3-26 23:42

搞清楚先啦, 當年單嘢唔係"建築師", 係"建築師之子"係指羅孝勇。羅孝勇係同父母一齊住, 點同居?  八卦雜誌想點作料,個artist控制唔到, 流料傳吓傳吓會被看成事實, 慘。

林欣彤欠一個真正既經理人, 我指真正有遠見, 識栽培識包裝藝人的人, 唔係揾JOB接JOB果種經理人.lblemon 發表於 2015-3-27 01:05

樂小姐身為佢經理人咩都唔做太過份。

回復 53# Bluejays

係嘅,夾定係有可能但就未必亦冇需要。嗰段訪問明顯係edit過, 記者D問題係點問我地係唔知。毒果想要砌到佢地要嘅效果易過借火。

爆張 眼腫相 出嚟 ..... 我會覺得係男友 囉。Bluejays 發表於 2015-3-27 10:40

爆自己罪証? 有冇咁傻?  香港話哂係法冶之區傷害他人身體是刑事罪行。

成件事好怪, 有冇咁啱前日單料出咗街,尋日gordon同羅孝勇一齊有活動?  有冇咁巧合? timing巧合到咁真係六合彩都有得中。擺明毒果一早plan好哂要連績幾日整佢。

若發生咁大事佢都可以唔出黎公開澄清, 只係用WHATSAPP 求其講幾句當回應.....我諗佢真係要考慮岩唔岩做哩 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-27 21:06

出黎公開澄清喺咩場地, 通知邊個, 唔係佢自己話到事, 要佢公司安排, tvb究竟有冇幫佢做D嘢去安排我地唔知囉。

Gordon 個 case,我覺得唔會係蘋果喺咁多歌手中亂點一個出嚟做,
如果係求其見到張相,蘋果就落 order 話 ...
Bluejays 發表於 2015-3-28 00:28

毒果揀gordon來作料仲有可能gordon比較生面口, 同埋外表不是靚仔嗰隻, 咁樣出來個感覺先夠震憾, 唔通揾alfred,hubert同陳家樂咩? 熟口熟面D讀者會冇與趣囉。

羅孝勇 tvb 個訪問 睇得出佢幾唔開心,至於Step...會唔會講多左,少講為妙吧... ...
musiclife 發表於 2015-3-28 13:01

希望Mag今次事件認清咩係真朋友咩係假朋友。

係唔係講依張,應該2010年12月5日「荃加福祿壽宇宙最長演唱會」表演嘉賓,我估個條友當時應該做dance後台 ...
carols26 發表於 2015-3-28 22:46

毒果啲亂作嘅timing係逃唔過粉絲法眼, Mag呢個師獅子頭同件衫,係粉絲嘅一睇就知係2010年巨2之後福祿壽演唱會。

舊年八月頭Mag出席完fansclub搞嘅生日會就俾東週影到佢同初戀男喺商場電梯度咀咀,八月尾拉闊時仲同記者講初戀男有來捧場。但毒果係都要死話八月已同gorden一齊, timing上已唔合理, 作古仔好心都做小小功課先啦懶到死。

今日唱"番梘"真係勁有火, 好正。

其實個張攪錯時間係09年相張邊間傳媒放出來?咁私人既相,記者係唔係Gordon既Facebook揾到定係有人比記者? ...
carols26 發表於 2015-3-28 23:30

呢張相只係gordon自己post上ig, 有幾私人呀?  係出席完港台funcation時已有, 我幾個月前都見過。

左邊個張
carols26 發表於 2015-3-28 23:38

左邊個張係幾個月前gordon自己post上ig, 個化粧咁怪所以我好有印象。記憶中佢好似話,"原來幾年前我地合照過"。

睇事後呢條友嘅反應,只係擔心事件影響到佢同佢嘅隊友, 對女的漠不關心, 明顯兩個人只係唔多熟嘅朋友。

毒果應該是旦揾中佢作故仔或有合謀機會
carols26 發表於 2015-3-28 23:51

有合謀都唔奇, 娛樂圈搏上位乜都做得出 睇條友俾人訪問時沾沾自喜個樣就知咩事。

今日Mag不屑回應呢條旦散嘅做法好好, 費事又俾機會人見報。

除左 蘋果 標題「林欣彤認單身撇Gordon」嘅一個「撇」字,
所有報導都好留手,唔似想繼續攪落去,希望已 ...
Bluejays 發表於 2015-3-29 14:13

全程Mag形容Gordon係"唔關事嘅人"毒果都可以用個「撇」字, 咁多人睇住都係咁,佢地都好過份。

連FACE自己都要串返條友:
而天堂鳥都喺同日出席另一活動。喺活動中,難得上C1的Gordon有講有笑好輕鬆咁。當被傳媒再次問到佢同Mag之間嘅關係,佢就話係普通朋友啦,仲話唔介意同場出席活動咁話喎。梗係啦,你又有機會見報呀嘛。

有時,要令 一單新聞/一個故事 變質,真係好易。
Bluejays 發表於 2015-3-29 23:43

咁多人在場,毒果都可以咁屈人。恐佈嘅係無論毒果寫乜好多人都信到十足十, 做artist都幾慘。