返回列表 發帖
一有 「爆料者」 爆相、爆故仔線索 比記者去追,就好麻煩。

東方同娛樂新聞報導都係遲一日,有時間比 Gordon 去諗答案。
蘋果 係 Gordon 最即時嘅反應
(蘋果做呢隻突襲新聞,未至於會玩同藝人夾定 take 幾 take)。

但當你將 蘋果 嘅「爆料者講」同「記者寫」嘅野 delete 左之後,
其實 Gordon 冇講過啲乜野,根本似任何藝人比記者問 Mag 咁答。
Gordon 當時都未知蘋果打算做佢係小三,
個答法似係諗住 會同十個藝人一齊 每人出一句 嗰隻。

所以就咁睇,我覺得 Mag 同 Gordon 都係比「爆料者」擺上台,
連 蘋果 都只係因為 有人爆料 當新聞去跟。

都係嗰句,一有「爆料者」,就好麻煩。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

張眼腫相,Mag 係會知係邊個爆出嚟。

以 Mag 咁倔強嘅性格,有可能佢會因為知道係邊個爆料,
而拒絕比 620 或 EEG 幫佢好舖張咁回應。

Mag 亦會知道 Gordon 係唔係比同一個爆料者擺上台,
所以有機會佢會繼續拒絕舖張嘅回應。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

回復  Bluejays
係嘅,夾定係有可能但就未必亦冇需要。嗰段訪問明顯係edit過, 記者D問題係點問我地係 ...
thecool123 發表於 2015-3-27 02:27

去到呢個地步,淨係 壹傳媒 作料 已經唔係最大件事。
驚下個 爆料者 先啦。

你估計係邊個???同公司嗎???
kk8733 發表於 2015-3-27 02:40

CM 的確係一個非常以音樂行先嘅地方,一諗實諗左呢邊先

爆張 眼腫相 出嚟 ..... 我會覺得係 男友 囉。

Btw單野出左街最大得益係證明左肥鏗無同佢拍拖
佢係既機會又大左
艾石仔 發表於 2015-3-27 08:13

Touch Wood -> 佢四年前冇事,就係好彩在佢身邊嘅人冇人再爆料

爆自己罪証? 有冇咁傻?
thecool123 發表於 2015-3-27 11:04

Quote 翻 Mag 喺 Face 回應嘅嗰句:「原來愛的反面,可以恨成這樣」。

有啲 case,可以恨到 願意同歸於盡

忽周 寫法,比 Face 更幫 Mag。

其實 Face 嘅內文 根本係全部站喺 Mag 嗰邊,係啲標題將件事扭轉左。

忽周點寫?
其實除apple其其其他報紙都好留手
而所謂gordon 係第3者都無更多證據
而所謂證據......只不過係 ...
pkl 發表於 2015-3-28 00:12

忽周: 林欣彤遭家暴 有人錫番

都市人壓力係咪真係大成咁呀!睇吓林欣彤( Mag)同佢初戀男友 Ben, 12年間 3度離合,最後因男友查行蹤,又懷疑戴綠帽,竟然爆出家暴分手。媽咪姐話晒睇住 Mag入行,見佢早年患抑鬱兼厭食症,健康狀況唔多好,之後多咗班朋友陪佢,個人先叫做開朗啲, Ben懷疑佢,睇嚟真係諗多咗。

媽咪姐知道家暴呢件事爆咗出嚟, Mag唔多開心。講起被打,佢就話係兩個人之間嘅事,已成過去,唔想再提,「我唔會再解釋,佢係圈外人,希望大家放過佢。」但好彩嘅係 Mag有細佬關心,一有時間細佬就陪佢之外,感情仲好到成日 sweet sweet錫錫。話時話吖,外人唔知嘅話,仲以為 Mag有新嘅嫩口男友㖭呀!

而所謂gordon 係第3者都無更多證據
而所謂證據......只不過係張合照
pkl 發表於 2015-3-28 00:12

Gordon 個 case,我覺得唔會係蘋果喺咁多歌手中亂點一個出嚟做,
如果係求其見到張相,蘋果就落 order 話 就做 Gordon 啦,
咁蘋果可以選張更有睇頭嘅 function 合照做,唔駛選 Gordon。
所以我仍然覺得,Gordon 呢個名,
係一定有 爆料者 供出嚟,蘋果先會選中佢。

如果 爆料者 係 EEG,EEG 選中 Gordon 又好奇怪,
所以不妨諗下 Gordon 個樣似邊個,
因為有機會係佢 男友 怒火中天時 點錯相。

其實寫得好留手
另外睇黎mag 最fd應該係慧敏哥同alfred
pkl 發表於 2015-3-28 00:29

沙田幫 :)

明日 3pm Alfred Hubert,3pm Mag,都喺荃灣。
BY 應該係跟 Mag,Alfred Hubert 嗰邊係 新城 應該係 唱片公司 跟。
如果 EEG 唔出人,就得 BY 一個喇,希望雖然新都攪得掂啦。
最好係 Kenneth 可以做一日義工。

林小姐唔係未試過無助手, 一個人自己出show
怪獸一族 發表於 2015-3-28 00:47

特殊日子,一定要有經驗嘅人跟。
Alfred 當年出事,都比一個其實有經驗,但都答錯問題嘅TVB經理人累親,
後來試過直程由何生親自陪住 Alfred 答問題。

Mag 今日除左唱 我們都是這樣長大 外,另外唱嗰首係 番梘。
我覺得唱 番梘 已經係一個回應,但記者點會聽歌。

已經淡化啦
XYZZY 發表於 2015-3-28 13:34

有時一單新嘅新聞蓋過來嘅時候,
就會即刻 感受 到乜野先係真正重要嘅新聞,
乜野只係 微不足道 嘅娛樂新聞。

回復  Bluejays
On.cc 咁都唔洗cut咗Mag成段報導架,啱啱仲有,而家成段cut咗,難得佢肯講D嘢回應, ...
rainbowdash 發表於 2015-3-28 16:58

唔係 cut 左,係升左上去做頭條呀 ... 現在係上面啲頭條嘅第三條。

何雁C講D咩啊~~~
doughnut 發表於 2015-3-28 19:09

Sheldon + Step:
http://ent.tvb.com/enews/551571e86db28c691e000007#page-1

感覺d記者都幾留手
蘋果出左段我們都是這樣長大的live 仲讚佢高音甜低音勁中音準
而內容都 ...
pkl 發表於 2015-3-29 11:59

除左 蘋果 標題「林欣彤認單身撇Gordon」嘅一個「撇」字,
所有報導都好留手,唔似想繼續攪落去,希望已經完結吧。

有時 主角 點回應,點做都影響 繼唔繼續 跟。 Mag 話唔回應,都無新野好寫啦。完結嫁啦。
睇下另一個故事 ...
musiclife 發表於 2015-3-29 22:26

有時,要令 一單新聞/一個故事 變質,真係好易。

咁多人在場,毒果都可以咁屈人。恐佈嘅係無論毒果寫乜好多人都信到十足十, 做artist都幾慘。 ...
thecool123 發表於 2015-3-30 00:00

其實我係回應緊我 quote 嗰個 post 嘅第二段嘅
不過你咁解讀我個回應都一樣通

蘋果真係好叻喺有記招嗰日出新聞。
繼 Gordon 後,又嚟一鑊 ... 唔夠料都出住先。
今次啲 狗仔隊 直情唔合格,個編輯應該彈翻轉頭,叫佢地再影過 :P

落 order 人即時有 job 可以唱慈善 show
PaHoo 發表於 2015-6-23 22:44

唔好咁講 ... 唔可能關佢事。

娛樂新聞報導 訪問講左,比記者影緊時,
狗仔隊 與 屋主及屋苑看更 發生爭執,差點報警。
冇相都要作文作到咁大,可能係 爭執事件 導致。

Alfred單嘢同當日Gorden單嘢一樣冇證據就看圖作文, 所有劇情只係毒果用動畫交代,呢度都唔少人當事實 ...
rainbowdash 發表於 2015-6-24 22:12

Alfred 成日喺 IG 提嘅嗰對朋友嘅 孖仔BB,
比 Mag 今日講左出嚟,就係屋主啲仔。
你話當間屋有兩個小孩子嘅時候,可以做到啲乜?