返回列表 發帖
有人會覺得佢好似做新聞,佢性格係比較直接,想將個事實講出黎
rubylovessss 發表於 2015-4-19 15:48

咁點都好過D 靠抽人水發明星夢博見報但13 年黎都而我不知道既小強既
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

呢位肥A係一傳媒資深記者
同千嬅都好熟
聽聞當年千嬅都係幫肥A向Paco推薦力捧Theresa ...
Jacz 發表於 2015-4-18 16:26

傻的嗎?
美高真係咁睇唔開嫌錢腥
美褲唱歌真係唔好聽 係連 CD 都唔好聽
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

有段時間Stephy同傅穎真係鬧的好犀利
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

傻的嗎?
美高真係咁睇唔開嫌錢腥
美褲唱歌真係唔好聽 係連 CD 都唔好聽 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-4-20 02:17

咁paco真係捧咗而theresa又真係紅過喎

回復 95# rubylovessss

咁我都知既~我系話如果唔系FANS會甘捻啫但都覺得距甘既性格 真係好蝕抵
不過ANYWAY啦  點都撐距lor
由心急人上開始  一直都凈系中意距

咁paco真係捧咗而theresa又真係紅過喎
Jacz 發表於 2015-4-20 12:56

咁都叫紅過?
你指花吃了這女孩唱勁歌 LIVE 所以紅?
隻碟有幾高銷量?

咁都叫紅過?
隻碟有幾高銷量? ...
Our_Souvenir 發表於 2015-4-20 15:04

佢出寫真果兩年堅係紅.....好多fd j佢, 我當年都有睇佢過佢同握左手
我fd 係fc 核心成員, 仲幫拎左佢既親筆親名 (但sa姐串錯我名)

係自從花吃xxxx 走音先收_, 同stephy 電燈膽一樣, 極速玩完

記者今日問番STEPHY都唔記得有無發生過
過左咁耐嘅事仲邊會有人記得

我最記得美褲臨北上發展前, 先黎爆大鑊同大隻謙有過一段情, 仲要數臭對方
最尾攪到自己比人雪埋, 無得搵人仔

咁都叫紅過?
隻碟有幾高銷量? ...
Our_Souvenir 發表於 2015-4-20 15:04

咁點先叫紅?
賣碟要賣幾多隻先叫高銷量?

記者今日問番STEPHY都唔記得有無發生過
過左咁耐嘅事仲邊會有人記得
rubylovessss 發表於 2015-4-20 17:28

安琪兒應該會記得嗄

我最記得美褲臨北上發展前, 先黎爆大鑊同大隻謙有過一段情, 仲要數臭對方
最尾攪到自己比人雪埋, 無得搵人 ...
wchild 發表於 2015-4-20 18:25

傻豬黎嗄
簡直樣衰到核爆

咁點先叫紅?
賣碟要賣幾多隻先叫高銷量?
Jacz 發表於 2015-4-20 18:51

當年美麗欣 D 碟賣到拎銷量獎
仲有 D 電影票房又收得

美褲拍馬都追唔上

佢出過咩歌?
我只記得花吃了這女孩
同埋誰 XXXXXXXX 人

STEPHY都話...過去的事都不需再提

美褲拍馬都追唔上

佢出過咩歌?
我只記得 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-4-20 23:06

你竟然唔記得讓我眨眨眼 飄飄然仲有加加夫人

你竟然唔記得讓我眨眨眼 飄飄然仲有加加夫人
rubylovessss 發表於 2015-4-20 23:08

咩黎嗄?

咩黎嗄?
Our_Souvenir 發表於 2015-4-20 23:15

rubylovessss 發表於 2015-4-20 23:21

算啦
佢唱歌真係唔好聽嗄

ME 淨係記得同方力申合唱自欺欺人

ME 淨係記得同方力申合唱自欺欺人
wchild 發表於 2015-4-20 23:26

仲有冷靜與熱情之間
之後小方驚左佢 唔夠膽再同佢合唱

stephy同theresa鬧得好勁個時
應該係07年stephy看透演唱會
話佢笑stephy走音,其實真係無

rubylovessss 發表於 2015-4-20 23:21

嘩 呢首我飲歌呀
雖則d歌同佢把聲都係咁難聽 但d歌名正囉
不能哭了  誰羨慕像禾這樣強的人 膠膠夫人
Happy and Blessed.

回復 107# Our_Souvenir

當年theresa有只碟(具體就真係唔記得咗邊只啦) 銷量系過萬噶~而且係一推出就過萬
當年PACO仲話Theresa是唱片公司「最賣得的(女)歌手」
唔信可以google下~
不過我都真系覺得距唱歌系災難級既~
系連CD version都係
尤其距同siu fei合唱果首“畫紙上的戒指”
我真系每次聽到前奏都一定會飛歌....
聽到距把聲真系會打冷陣噶
其實真係唔明點解距整左聲帶之後反而把聲會比以前仲加唔好聽~

個人覺得區文詩都幾小氣同無品
美傅雖然唱歌難聽 回應上me覺得都比較實事求是
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

美褲拍馬都追唔上

佢出過咩歌?
我只記得 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-4-20 23:06

原來賣碟高過Stephy電影票房高過Stephy先叫紅,我明啦

Theresa唱歌差
But畫畫同寫書都唔錯架喎

Theresa唱歌差
rubylovessss 發表於 2015-4-21 11:25

我都覺佢d畫好靚

原來賣碟高過Stephy電影票房高過Stephy先叫紅,我明啦
Jacz 發表於 2015-4-21 11:04

比較下o者
咁佢係唔夠人黎喎

Theresa唱歌差
rubylovessss 發表於 2015-4-21 11:25

所以佢唔出歌係明智既選擇

所以佢唔出歌係明智既選擇
Our_Souvenir 發表於 2015-4-21 15:09

無簽任何公司都唔會再出架啦

無簽任何公司都唔會再出架啦
rubylovessss 發表於 2015-4-21 15:16

佢冇簽公司定冇公司簽佢嗄?

佢冇簽公司定冇公司簽佢嗄?
Our_Souvenir 發表於 2015-4-21 15:23

佢無簽

佢無簽
rubylovessss 發表於 2015-4-21 15:26

d 公司見到佢都驚嗄

d 公司見到佢都驚嗄
Our_Souvenir 發表於 2015-4-21 17:34

PACO就肯定唔會

比較下o者
咁佢係唔夠人黎喎
Our_Souvenir 發表於 2015-4-21 15:09

咁人地依家咪一樣係大陸發展得幾好

咁人地依家咪一樣係大陸發展得幾好
Jacz 發表於 2015-4-21 17:43

係咩?
咁咪唔好返落黎囉

某會員洗唔洗起哂鋼咁回應啊.....
唔講以為其他會員同埋sa姐同佢有仇

某會員洗唔洗起哂鋼咁回應啊.....
唔講以為其他會員同埋sa姐同佢有仇 ...
Kyle_ 發表於 2015-4-21 18:04

講真 越講越過分

最記得08,09果幾年,啲新聞報告影住書展開幕,總係見成大班theresa fans係門口等
同埋a婆底褲

之後果幾年就變曬o靚模fans係書展門口等

最記得08,09果幾年,啲新聞報告影住書展開幕,總係見成大班theresa fans係門口等
同埋a婆底褲 ...
harryharry 發表於 2015-4-21 20:00

是呢張嗎?
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

傅穎在娛樂圈打滾多年,雖然有不少歌曲及電影作品,但最為世人所記得的,相信是其八卦新聞。02年以女子組合Cookies出道,不久便傳出她跟成員鄧麗欣、區文詩等不和,其後每逢Cookies成員有任何聚會,Theresa均不獲邀出席。05年單飛發展又多次被質疑變臉,Theresa更試圖轉型當才女出書,更於08年書展跟歌迷聚會時,被一道怪風吹起其裙子變成UFO飛碟形狀,當時穿着的「阿婆底褲」亦被攝入鏡。11年傅穎轉戰內地,突然卻自爆跟羅仲謙拍拖時曾被對方虐打,並晒當年傷勢照,雖然如此,但傅穎卻不被網友支持,更質疑她被虐後為何不即時報警。

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20140508/18712589

是呢張嗎?

傅穎在娛樂圈打滾多年,雖然有不少歌曲及電影作品,但最為世人所記得的,相信是其八 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-4-22 02:31

HIDE左佢先PO homo

係咩?
咁咪唔好返落黎囉
Our_Souvenir 發表於 2015-4-21 17:55

係大陸發展得好就唔可以返香港? 咩logic?

係大陸發展得好就唔可以返香港? 咩logic?
Jacz 發表於 2015-4-22 12:03

不要緊 自問落力做陪襯
假當真 一手抱起我太興奮
不要等 自願步入迷暈陣
請更狠 一手捏死我更開心

唔該大家理性討論
唔好串人紅定唔紅
...