返回列表 發帖

[Apr/30/2015] 英皇15周年 和華麗有約 新曲+精選 - VA (3CD + DVD)

歌手:VA
唱片名稱:Glamorous Fifteen 英皇15周年 和華麗有約 新曲+精選
唱片封面:
Cover A :

Cover B :

推出日期:2015/4/30
唱片類型:3CD + DVD

收錄歌曲:
CD 1
01. 英皇群星 - 和華麗有約
02. 謝霆鋒 - 非走不可
03. 容祖兒 - 痛愛
04. Twins - 風箏與風
05. 古巨基 - 戀無可戀
06. 張敬軒 - 青春常駐
07. 林峯 - 愛在記憶中找你
08. 蔡卓妍 - 年年
09. 鍾欣潼 - 慣性冬眠
10. 陳偉霆 - 女皇
11. 泳兒 - 感應
12. 洪卓立 - 彌敦道
13. 鍾舒漫 - 給自己的信
14. 羅力威 - 全職宅男
15. 許靖韻 - 下個他
16. 鄭希怡 - 相對濕度
17. 吳浩康 - 洗剪吹

CD 2
01. 詹瑞文 - 舞大舞細
02. 陳凱彤 - 第一眼
03. 周慧敏 - 肋骨
04. 林欣彤 - 洗澡
05. 馮允謙 - 紙筆墨
06. 陳奕迅 - K歌之王
07. 黃耀明 - 翡翠劇場
08. 達明一派 - 達明一派對
09. 張信哲 - 零靜雪
10. 李逸朗 蔣雅文 - 我蠢我認
11. BOYZ - 死性不改
12. I Love You Boyz - 我我我我我有胸部!
13. 福祿壽 - 兄弟
14. 王祖藍 - 跌落凡間的天使
15. 梁洛施 - 愛到底
16. 鄭伊健 - 一個人戀愛
17. 洪杰 王凱駿 - 拉鋸戰

CD 3
01. 羅文 - 獅子山下
02. 葉蒨文 - 傷逝
03. 林子祥 - Until We Meet Again
04. 趙學而 - 每隔兩秒
05. 王傑 - 心癮
06. 羅嘉良 - 天地有情
07. 鄭嘉穎 - 說來話長
08. Closer - 明白
09. Swing - 1984
10. 張家輝 - 愛得起
11. 葉佩雯 - 二人默劇
12. 何嘉莉 - 兩種人
13. 泳兒 海鳴威 - 我的回憶不是我的
14. 趙頌茹 - 大孩子
15. 陳冠希 - 香港地
16. 英皇群星 - 和華麗有約 (國語)

DVD
01. 英皇群星 - 和華麗有約(粵語)MV
02. 英皇群星 - 和華麗有約(國語) MV
03. 15周年慶典花絮
i) MV製作花絮
ii) 記者會
iii) 真係架?
iv) Greeting

附加資料:
英皇娛樂15週年,旗下歌手總動員,謝霆鋒、容祖兒、古巨基、Twins、林峯、張敬軒、詹瑞文、泳兒、陳偉霆、洪卓­立、鍾舒漫、羅力威、馮允謙、吳浩康、林欣彤、許靖韻、張致恆、洪杰和新人陳凱彤齊齊唱出主題曲「和華麗有約」。這張新曲+精選還收錄52首英皇大熱金曲。
《和華麗有約》以雙封面發行,內附︰特大海報、兩款摺章以及「和華麗有約」MV和15周年慶典花絮DVD。

群星雲集 華麗見證 英皇 · 娛樂萬家十五載
DELUXE BOXSET 雙封面
內附 : 特大群星海報 (27”x28”)
    兩款群星摺章 (37”x7”)

3CD收錄52首英皇大熱作品 DVD收錄<<和華麗有約>>MV 及15周年慶典花絮

出處:Yesasia
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

每個歌手d歌好有代表性喎, 算揀得唔錯

30rock 發表於 2015-4-23 16:49

10. 陳偉霆 - 女皇?
02 著地 - 鄧麗欣

cd 3 jeng
love wins!

「3CD收錄52首英皇大熱作品」
05. 馮允謙 - 紙筆墨???

羅力威 - 全職宅男  咁都代表性 ???

真係夠啦,估到應該會出15週年合輯,但隻DVD咁“孤寒”,就得“和華麗有約”MV+“慶典花絮”……真係依家咁唔興出Karaoke DVD?連合輯嘅歌曲MV都唔興出?

嬲架, 咁多美祖唔收錄, 係咪又想塞入大碟度.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

x2

hinz 發表於 2015-4-23 16:53

點解唔係的士司機!

話說mag 要淪落到放係cd 2
02 著地 - 鄧麗欣

i) MV製作花絮
ii) 記者會
iii) 真係架?

咩黎 ???

i) MV製作花絮
ii) 記者會
iii) 真係架?

咩黎 ??? ...
chanchan0909 發表於 2015-4-23 17:21

廣告宣傳

廣告宣傳
nicholashin 發表於 2015-4-23 17:25

咁都入碟
  貴為一姐joey都係得一隻歌, 但係sa, gil, vincy都有一隻半
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

竟然收錄 我我我我我有胸部

第一眼放進去…會不會…

謝霆鋒、容祖兒、古巨基、Twins、林峯、張敬軒、詹瑞文、泳兒、陳偉霆、洪卓­立、鍾舒漫、羅力威、馮允謙、吳浩康、林欣彤、許靖韻、張致恆、洪杰和新人陳凱彤

地位排名
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

mv咁少
我估錯這個世界得到教訓

mag 同 jay fung後到......
仲後過陳凱彤

做咩無SS14

做咩無SS14
wchild 發表於 2015-4-23 18:38
可能唔夠第一眼/女皇hit

陳凱彤1st plug都收録~佢仲有冇碟出~

泳兒封面有兩張相
榮升一姐麼
nicknicknick 發表於 2015-4-23 19:15

吓 明明兩個都係許靖韻嚟

hinz 發表於 2015-4-23 16:53

邊個黎㗎?

失禁跌價清貨嗰陣就買返隻

失禁跌價清貨嗰陣就買返隻
jasonng 發表於 2015-4-23 20:06

我唔會買垃圾
02 著地 - 鄧麗欣

泳兒封面有兩張相
榮升一姐麼
nicknicknick 發表於 2015-4-23 19:15

泳兒一定係一姐啦,得佢有一首半!
美祖都係得一首。

蛋蛋公司耐唔耐就出D咁既集錦大碟.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

得一隻(兩隻)新歌... = =

kenny 呢?

好心英記唔好又為地球製造廢物。

得一隻(兩隻)新歌... = =
lokben 發表於 2015-4-23 21:29

仲有陳凱彤 - 第一眼都係新歌
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

點解唔送埋台曆,賣大包
舞來舞去 不日內開始錄音。

米奇老鼠呀
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

陳偉霆如果唔系在內地爆紅,邊會排得甘前啊

我都唔記得鄭嘉穎簽過英皇出碟~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
肋骨都擺埋落去喔
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
希望陳凱彤隻歌只係因為要出呢隻碟先放落去

話明和華麗有約 咁有冇簽名會or握手會架??
相信唔少fans都好想同阿sa有約 同佢握個手仔
Happy and Blessed.

好多歌都揀得幾好, 而且每個單位都係得一首歌, 都幾公平下
應該會買, 淨係睇D歌名都勾起好多回憶
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

TWINS SA GIL 都係拎代表作
(GIL 都係好似係 ?

其實女皇 可能陳生成日係內地唱 所以比TAXI 更代表性

反而最估唔到 詹SIR都算以高地位咁加盟英皇:-0!

冇Kenny既?

kenny 呢?
lorbat 發表於 2015-4-23 21:57

Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

d歌真係揀得ok既, 一人一首, 好過比一哥一姐霸幾首
同埋有d歌好有回憶

btw 接受唔到William地位高過立立

同埋有d歌好有回憶

btw 接受唔到Willi ...
Kyle_ 發表於 2015-4-24 11:40
Mag連吳浩康都不如喎 立立算排得前啦

仲有陳凱彤 - 第一眼都係新歌
KYC0347 發表於 2015-4-23 22:16

唔識

嗰首國語版我都唔當新歌...

泳兒有1.5首

Kyle_ 發表於 2015-4-24 11:40

一陣好似伍樂誠個隻就。。。

KYC0347 發表於 2015-4-24 11:32

咁有人地都有solo過既

TWINS SA GIL 都係拎代表作
(GIL 都係好似係 ?

其實女皇 可能陳生成日係內地唱 所以比TAXI 更代表性

反 ...
俊仔 發表於 2015-4-24 10:29

完全諗唔到Gill點解會係慣性冬眠...
心多 放低過去 仲代表作啦

Disc 3 個track list 同10年前個隻 愛回憶108好似-.-

完全諗唔到Gill點解會係慣性冬眠...
心多 放低過去 仲代表作啦
jsun 發表於 2015-4-24 18:45

但係其實心多同放低過去都無咩人識=_,=所以揀隻最好賣的碟 的主打 正路呀