返回列表 發帖

[Apr/30/2015] COME ON enjoy the best - 許志安 (4CD)

歌手:許志安
唱片名稱 : COME ON enjoy the best
唱片封面:

推出日期:2015/4/30
唱片類型:4CD

TrackList:
CD1
1. 你的秀
2. 如初
3. 你的男人
4. 流淚行勝利道
5. 新天地
6. 情人甲
7. 冰山一對
8. 睡火山
9. 心照不宣
10. 一直相愛
11. 天下有情人
12. 前程錦繡
13. 大愛
14. 豬先生
15. 何慧愛

CD2
1. 美中不足 葉德嫻合唱
2. 今年沒聖誕
3. 一步一生
4. 安哥之歌 獨唱版
5. 苦中作樂
6. 女人之苦 梅艷芳合唱
7. 天下之大
8. 活在當下
9. 羅馬
10. 徒然
11. 苦口良藥 陳慧珊合唱
12. 爛泥
13. 昨遲人
14. 讓愛
15. 青蛙王子
16. 借你耳朵說愛你
17. 會過去的 車婉婉合唱

CD3
1. 半天假
2. 相信愛
3. 世紀末煙花
4. 為甚麼你背着我愛別人
5. 真心真意
6. 教我如何不愛他 葉德嫻合唱
7. 愛你
8. 甲乙丙丁 張學友 鄭中基合唱
9. 上弦月
10. 一家一減你
11. 二人行一日後
12. 我的天我的歌
13. 星河感覺
14. 男人的感慨
15. 灰飛煙滅
16. 男人最痛
17. 迷糊情慾對象 (Minimalistic Cyber Mix)

CD4
1. 從你祝福中離開
2. 心血 (Acoustic version)
3. 想說
4. 從沒這麼愛戀過
5. 其實你心裡有沒有我 鄭秀文合唱
6. 雨後陽光
7. 唯獨妳是不可取替
8. 反正經(Remix)
9. 喜歡妳是妳
10. 火熱動感 La La La 郭富城、鄭秀文、梁漢文合唱
11. 徹夜纏綿
12. 不倦的蝴蝶
13. 翻騰
14. 愛情沒理由
15. 戀愛片段
16. 將冰山劈開 梅艷芳合唱

附加資料:
收錄安仔 太陽娛樂 , 東亞 , 正東 , 華星時期
全記錄最精選安歌4CD 65首
特別收錄全城熱播新歌 “你的秀”

出處:Sky Music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

哇,好吸引

得一隻新歌LOL

佢到底出左幾多次精選

hea cover

CD2 - CD4 都幾吸引

CD1 對佢近期既歌係零認識

太陽都幾氹本, 肯買咁多版權

點解咁嘅
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好似好多年冇買過安的一手碟...今次幾吸引
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

仲諗到呢個

must buy
love wins!

CD1-CD3好多喜歡的歌
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

有齊哂佢d歌, 搞到唔係好想買
同埋09年果隻精選都有買
不過佢d hit 歌+好聽既歌真係好多好多, 紅館見喇安哥

佢到底出左幾多次精選
艾石仔 發表於 2015-4-24 14:11

有新歌的精選(廣東碟)的年份
91 93 97 99 01 02 04 05 09 15

CD2 - CD4 都幾吸引

CD1 對佢近期既歌係零認識

太陽都幾氹本, 肯買咁多版權 ...
wchild 發表於 2015-4-24 14:37

相反Fifi就兩次都唔買版權出DVD
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

可惜無收錄安仔之前在東亞、正東時期未曝光的單曲
包括正東時期的粉領一族(CCTV電視劇《粉領一族》主題曲)、什麼時候、愛的推理(TVB電視劇《謎情家族》主題曲)
以及東亞時期的無盡的煙火(CCTV電視劇《滾滾紅塵》片尾曲)

肯俾錢買老鼠安既版權,點解唔可以買FI,搞到沒得出DVD!!!

回復 6# wchild

cd2 jeng jeng
love wins!

是否華納的版權費太貴?...

今次真係太陽買哂安哥所有舊歌D版權?
我覺得可能係幾間公司合作一齊出嘎~
太陽+寰亞東亞華星+正東~
精選碟成日都見到咁既跨公司合作~
有錢齊齊搵嘎~

P.S. 今次個唱真係出到碟先話PACO 偏心都未遲啦

太陽+寰亞東亞華星+正東 ...
Kyle_ 發表於 2015-4-24 20:51

我都覺得係,出精選碟唔一定要買版權啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

抵食夾大件
【This is MC】澳門見

太陽+寰亞東亞華星+正東 ...
Kyle_ 發表於 2015-4-24 20:51

好似以前出嘅《Love 情歌集》咁,只係嗰時係出一堆歌手嘅歌,呢次係出許志安嘅歌

好似以前出嘅《Love 情歌集》咁,只係嗰時係出一堆歌手嘅歌,呢次係出許志安嘅歌 ...
Jacko·HW 發表於 2015-4-25 11:22

直接d即係好似千嬅盛放3CD
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

但係好多歌都無......
睡王子、一千次日落、日落旅館、優先擁抱...都無!
就連近年的學行、大風吹、空前絕後、你傷風我感冒...都無!
其實減左幾首國語就擺得落架喇,可惜可惜~~~

紅館出面有親筆簽名版賣, 搞到我郁郁想買返隻
(利申有佢3隻精選碟喇LOL)

紅館出面有親筆簽名版賣, 搞到我郁郁想買返隻
(利申有佢3隻精選碟喇LOL) ...
Kyle_ 發表於 2015-4-30 23:45

簽名版已買有海報送
韓國的音樂文化 就是用最好的包裝 將最難聽的噪音送出

一千次日落當年唔hit 架咩?
精選碟又冇
又n 年冇唱
2000 年十大勁歌金曲黎架喎
定係其實半天假hit d 呢首係造馬?
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

精選

4cd....
覺得個Cover好FiFi style
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

但係好多歌都無......
睡王子、一千次日落、日落旅館、優先擁抱...都無!
就連近年的學行、大風吹、空前絕 ...
bellajo 發表於 2015-4-26 10:56

FUCK 原來連眼前一亮都冇 當年我好like架大hit
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

一千次日落當年唔hit 架咩?
精選碟又冇
又n 年冇唱
2000 年十大勁歌金曲黎架喎
定係其實半天假hit d 呢首係 ...
ricnature 發表於 2015-5-1 23:33

果年最hit系會過去的,不過tvb好少比合唱歌十大,先比一千次日落

果年最hit系會過去的,不過tvb好少比合唱歌十大,先比一千次日落
阿mark 發表於 2015-5-5 18:39

係人都知會過去的最hit但四台成績除903 外唔算好好
一千次日落精選又冇concert 又冇
個年獨唱邊首最hit 其實
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

係人都知會過去的最hit但四台成績除903 外唔算好好
一千次日落精選又冇concert 又冇
個年獨唱邊首最hit 其 ...
ricnature 發表於 2015-5-9 15:55

未签收 貌似hit 過一千次日落