返回列表 發帖

衛蘭“3000 Day & Night”演唱會

竟然開演唱會咁好..雖然唔係紅館~SUPPORT :lol

賣飛啦!! 衛蘭3000 Day & Night Concert將會於5月15日(下星期二)在樂LOOP優先訂票!!! 每買2張門票,會得到Janice親筆簽名海報!!!

poster 第一眼見到側田先過見到衛蘭
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

側田返來 香港樂壇  一步 :lol
很興奮和緊張,非常榮幸能當music director. 讓我對所有MD有全新尊重,真不簡單。還有所有musicians 都是我老師,特別期待與janice再度新火花

熱切期待!!!~~~

兩場都會去,
仲有 6 月 29 佛山 My Love My Song 音樂會都係哈. :)

衛蘭《3000 Day & Night》音樂會專訪 http://t.cn/zOR7nYi

3000 意思出道8年?
365 x 8=2920 ≈3000days?

Janice冇声冇气咁耐...竟然突然话要开演唱会...吓咗一跳!不过都支持嘅...毕竟中意咗佢好耐!

好期待 janice同側田都好耐冇喺音樂上合作過
仲有咁多唔同既音樂人 好似港樂咁XD

對不起,零興趣!!!!:L
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

好想去呀

3000 意思出道8年?
365 x 8=2920 ≈3000days?
我等我在 發表於 2012-5-11 11:27

根據 promo 係話
Janice 嘅第一隻碟 Day & Night ,
由 04 年籌備推出至 12 年 = 3000 日與夜之後嘅一個全新 concert ,
然後都係搵返阿田嚟合作,今次係佢首次做音樂總監一職. : )

好期待 janice同側田都好耐冇喺音樂上合作過
仲有咁多唔同既音樂人 好似港樂咁XD ...
星夢情真 發表於 2012-5-11 14:08

我都熱切期待中哈... : )

對上一次合作,
係 24 (作曲 側田 x 主唱 應昌佑 x featuring Janice )

紀念被黎明糟蹋的3000日?

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

已經訂左飛喇..好期待XD
希望會唱<退>啦

仲有仲有...6月22日 百威“MY LOVE MY SONG”衛蘭巡迴音樂會 - 清遠站 (嘉賓都係藍奕邦)

【衛蘭】百威“MY LOVE MY SONG”衛蘭巡迴音樂會清遠站的發布會將於5月16日星期三在大地數字影院——清遠城市廣場影院大堂舉行,衛蘭將親臨影院發布會現場為音樂會做啟動禮!

http://e.weibo.com/1893906844/yiNEPEUYO

紀念被黎明糟蹋的3000日?
windyiiyy 發表於 2012-5-12 11:08

你真係無聊... :sleepy:

仲有仲有...6月22日 百威“MY LOVE MY SONG”衛蘭巡迴音樂會 - 清遠站 (嘉賓都係藍奕邦)

【衛蘭】百威“MY LOVE MY SONG”衛蘭巡迴音樂會清遠站的發布會將於5月16日星期三在大地數字影院——清遠城市廣場影院大堂舉行,衛蘭將親臨影院發布會現場為音樂會做啟動禮!

http://e.weibo.com/1893906844/yiNEPEUYO
PY79 發表於 2012-5-12 14:42

My Love My Song 巡迴音樂會 應該仲會係響廣東地區一帶仲有其它站演出...
目前已知係 22/06 清遠 同 29/06 佛山 .

已經訂左飛喇..好期待XD
希望會唱<退>啦
PY79 發表於 2012-5-12 12:43

唔知點解我都覺得今次係會唱 退 , xd :handshake

今次話仲會特登揀一d B Side 嚟唱,好期待呀... : )

希望今次個Show可以幫Janice發掘更多歌路;

霎眼嬌、My Cookie Can、一場誤會、這正是我、如水、寒命、你知道我在等你們分手嗎?、積雪、你的女人、Morning、大哥、拍錯拖、陰天假期、就算世界無童話、愛在天地動搖時、越幫越忙

今日星蹤@14/5:
活動項目      時間               出席         地點
記者會         3:00pm         衛蘭         中環威靈頓街1號荊威廣場3樓

應該係演唱會記者會~

今日星蹤@14/5:
活動項目      時間               出席         地點
記者會         3:00pm         衛蘭         中環威靈頓街1號荊威廣場3樓

應該係演唱會記者會~
PY79 發表於 2012-5-14 07:41

:D

聽日 aeg 同 loop app 優先訂票開始.

21/05 快達票及通利琴行開售! : )

from FranChan Weibo :
多謝大家支持! 加推的Janice演唱會既優先訂購門票都已經售罊了

:) :handshake

加場了!

由於反應熱烈!!!!!!!
衛蘭演唱會7月20及21號兩場
樂Loop最佳位置已預售爆滿!

現緊急追加【7月22號】一場!

同時緊急擴大待服器,迎接下一浪衝擊!
【今晚‧五月十六號‧零時零分】
樂Loop【LoopXu】內再度公開預售!

p.s.【無需登記】訪客模式用戶亦可即時購買!

anice衛蘭 3000 Day & Night Concert>最like rundown投票, 喜歡衛蘭嘅你點可錯過, 快快登入Facebook樂LOOP群組發言啦

無論如何,點都會去
8年前睇住呢個小女仔入樂壇
8年後呢個SHOW真係好值得紀念

JANICE X JUSTIN 係會有擦出幾多火花的

已經訂左480:]

倒數 1 個月 on show ! : )

繼續熱切期待...

倒數 2 weeks
when plug 2nd new songs ?
A-music:Q

倒數 2 weeks
when plug 2nd new songs ?
A-music
discovered 發表於 2012-7-7 17:31

睇個樣... 應該唔會有...

不過就做咗兩年有多嘅新碟係已做到尾聲...
展望 9 月出... :)

回復 30# lokben

poor Janice

what  is Leon  thinking ?

Janice衛蘭 親筆設計【3000 Days &Nights Concerts】限量紀念品屆時將於會場內發售,售價待定1. Tee 2. Tote Bag @百仕活娛樂事業AMusic http://t.cn/zWIeBGP

演唱會紀念 tee 好靚,必買...
好快好快就開 show ...

小小透露一吓會唱嘅歌:
我想愛就愛 心亂如麻 不可一世

珍姐今個星期GOOD SHOW LA

今晚開 show !
唔知會唔會喺演唱會聽到新歌咧~ ^^

btw , 睇曬三場,返嚟再講... :)

GOOD SHOW!!!!! JANICE & TEEN:)

Band Intro
1. 我想愛就愛
2. 就算世界無童話
3. Morning
4. 愛才
5. Dream A Litter Dream
6. 心亂如麻 & ​My Cookie Can
7. 愛在天地動搖時
8. 殘酷遊戲
9. 深愛
10. 唯愛人間
      Break - Band表演時間
11. 積雪
12. 我愛呼吸
13. 拍錯拖
14. 霎眼嬌
      叫聽眾一齊起身, 介紹Band
15. 一場誤會
16. 退
17. 陰天假期
18. Please
19. 不可一世
20. 男人信什麼 with Justin
21. 命硬 with Justin
22. 大哥
23. 我懷念的你
24. 十個他不如你一個
      Encore
25. My Love My Fate
26. 離家出走

評分人數

• 釘釘

22/07  Rundown
我想愛就愛 (Opening Song)
就算世界無童話
Morning
愛才
Dream A Little Dream
心亂如麻
My Cookie Can
愛在天地動搖時
殘酷遊戲
深愛
唯愛人間
Band Member Introduction (全場Stand Up)
積雪
我愛呼吸
拍錯拖
霎眼嬌
Band Music
一場誤會
退
陰天假期
Please
不可一世
男人信甚麼 (feat. 側田)
命硬 (feat. 側田 & band member: Ken)
Nearness Of You (Janice即興 - Tribute to her Dad)
大哥
我懷念的你
十個他不如你一個
My Love My Fate
離家出走 (Ending Song)
Imagine (feat. 側田) (Encore)

個 show 好正, e + 仲回味緊... : )
基本 95 % 以上舊歌都重新編曲咗,首場睇嗰陣時特別新鮮!~

Dream A Little Dream of Me 應該會收錄喺嚟緊新碟度... :)

MOOV 有其中 3 首 live 率先聽啦!~ :)

不可一世 , My love my fate , 離家出走

live  cd
coming soon :lol

live  cd
coming soon
discovered 發表於 2012-8-8 16:05

如果出埋DVD/Blu-Ray就好啦:D