返回列表 發帖

[May/26/2015] Let's Begin 2015 世界巡迴演唱會 Live - 楊千嬅 (2CD)

歌手:楊千嬅
唱片名稱:Let's Begin Concert 2015 世界巡迴演唱會 Live
唱片封面:
推出日期:2015/5/26
唱片類型:2CD

Tracklist :
CD: 1
1. Overture / 勇
2. 狼來了
3. 數你
4. 小城大事
5. 原來過得很快樂 + 再見二丁目
6. 因為所以
7. 烈女
8. 當女飛俠愛上萬能俠
9. 處處吻
10. 色惑
11. 斗零踭
12. Overture
13. 出埃及記
14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風
16. 少女的祈禱

CD: 2
1. E-714342
2. 冰點
3. 笑中有淚
4. 可惜我是水瓶座
5. 野孩子
6. 最好的債
7. 大傻
8. 私奔
9. 開大
10. 熱血青年 + 大激想
11. 抬起我的頭來
12. 飲酒思源
13. 好不容易遇見愛
14. 飛女正傳
15. 愛人
16. 如果東京不快樂
17. 深紫色
18. 火鳥
19. 化
20. 姊妹

附加資料:
細胞分裂再重組 脫胎換骨Let’s Begin
二十年major minor classics 盡出
最刻骨銘心的楊千嬅式情歌回憶滿載 一次公開

特別收錄:
尚未出版得奨金曲: 「好不容易遇見愛」live version
尚未出版世紀合作: 「最好的債」live version

出處:Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

歌手:楊千嬅
唱片名稱:Let's Begin Concert 2015 世界巡迴演唱會 Live
唱片封面:

推出日期:2015/7/10
唱片類型:2DVD + Karaoke DVD

Tracklist :
DVD: 1 (112 Min)
2. 狼來了
3. 數你
4. 小城大事
6. 因為所以
7. 烈女
9. 處處吻
10. 色惑
11. 斗零踭
13. 出埃及記
14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風
16. 少女的祈禱
17. 楊千嬅overture
18. E-714342
19. 冰點
20. 笑中有淚
21. 可惜我是水瓶座
22. 野孩子
23. 最好的債

DVD: 2 (103 Min)
1. 大傻
2. 私奔
3. 開大
4. 熱血青年 + 大激想
5. 抬起我的頭來
6. 飲酒思源
7. 好不容易遇見愛
8. 假如讓我說下去
9. 最後的歌
Bonus Feature:
10. 習慣失戀 (容祖兒 /楊千嬅)
11. 終身美麗 (鄭秀文 / 楊千嬅)
12. 你最珍貴 (張學友 / 楊千嬅)
13. 小飛俠 (周柏豪 / 楊千嬅)
14. 大激想 (陳奕迅 / 梁漢文 / 楊千嬅)
15.煉金術
16. 飛女正傳
17. 楊千嬅
18. Making of Let's Begin (20'00)

DVD: 3 (Karaoke)
2. 狼來了
3. 數你
4. 小城大事
6. 因為所以
7. 烈女
9. 處處吻
10. 色惑
11. 斗零踭
13. 出埃及記
14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風
16. 少女的祈禱
17. 楊千嬅overture
18. E-714342
19. 冰點
20. 笑中有淚
21. 可惜我是水瓶座
22. 野孩子
23. 最好的債
24. 大傻
25. 私奔
26. 開大
27. 熱血青年 + 大激想
28. 抬起我的頭來
29. 飲酒思源
30. 好不容易遇見愛
31. 假如讓我說下去
32. 最後的歌
Bonus Feature:
33. 習慣失戀 (容祖兒 / 楊千嬅)
34. 終身美麗 (鄭秀文 / 楊千嬅)
35. 煉金術
36. 飛女正傳
37. 楊千嬅

附加資料:
細胞分裂再重組 脫胎換骨Let's Begin 二十年major minor classics 盡出
最刻骨銘心的楊千嬅式情歌 回憶滿載 一次公開
DVD特別收錄:
Making of Let’s Begin 製作花絮
煉金術 / 飛女正傳 / 楊千嬅
隨碟附送52頁相集 / Mini Poster

特別收錄:
尚未出版得奨金曲: 「好不容易遇見愛」live version
尚未出版世紀合作: 「最好的債」live version

出處:Sky music
02 著地 - 鄧麗欣

Keep for bd
02 著地 - 鄧麗欣

Rundown唔係尾場竟然
鍊金術咁多年都冇出過live, 作死
【This is MC】澳門見

must buy la both cd n dvd
love wins!

再望真D個TRACK LIST, 其實算齊
仍然FF DVD 再多幾首歌

Rundown唔係尾場竟然
鍊金術咁多年都冇出過live, 作死
lemontea1069 發表於 2015-5-15 12:00

鍊金術SAVED IN MY Ipat

求DVD收煉金術!!!
讓我對這世界好奇
讓我信自己的真理

再望真D個TRACK LIST, 其實算齊
仍然FF DVD 再多幾首歌

鍊金術SAVED IN MY Ipat ...
wchild 發表於 2015-5-15 12:19

冇最後的歌
假如讓我說下去
華星3寶大激想

佢條小腿咩事?
Happy and Blessed.

冇最後的歌
假如讓我說下去
華星3寶大激想
lemontea1069 發表於 2015-5-15 12:28

可能D錢用晒比SAMMI
我IPAD 仲齊RUN DOWN 過寰亞

等bd

可能D錢用晒比SAMMI
我IPAD 仲齊RUN DOWN 過寰亞
wchild 發表於 2015-5-15 12:40

咁你出啦

呢個係final cover?

個名係型係靚,但係太大啦,會遮曬全部嘢
...

佢條小腿咩事?
jose 發表於 2015-5-15 12:33

PS到成碌竹咁

PS到成碌竹咁
屮SiU霖屮 發表於 2015-5-15 13:40

其實係條裙遮左部分小腿...

個cover hea到唔知乜事
我剩係想佢收返正常唱既煉金術姐
明明第三場有錄影!
楊千嬅,假如讓我說下去,最後的歌都一定要有囉!唔係呢隻碟真係好唔圓滿

點解 煉金術 同 楊千嬅 唱左甘多晚都無啊

點解 煉金術 同 楊千嬅 唱左甘多晚都無啊
阿mark 發表於 2015-5-15 16:40

楊千嬅係指定ENDING歌....7場唱5場, 都竟然冇收錄, 係咪玩野

呢個係final cover?
lemontea1069 發表於 2015-5-15 12:55

應該係嫁喇, 千嬅IG 都POST 左出黎

唯有寄望DVD/BR 個COVER 會更靚啦

真係收得唔齊, 唉
學你地話齋, 等DVD啦

差4首就完整收錄7場所有Solo,寰亞真係
仲要果4首都有錄影,果下先吹得佢漲
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

寧寧舍舍唔收幾首。。
咩玩法

寧寧舍舍唔收幾首。。
咩玩法

呢個做COVER 好正

真係收得唔齊, 唉
學你地話齋, 等DVD啦
lemontea1069 發表於 2015-5-15 18:03

FF 下好啦, 可能DVD都無

好野有火鳥咩都抵返~

咁多首歌但竟然冇煉金術, d字同cover好似唔係好夾

個cover有冇揀過架。hea到...
深紫色 正

鍊金術
假如讓我說下去
楊千嬅
最後的歌

咁都唔出埋

鍊金術
假如讓我說下去
楊千嬅
最後的歌

咁都唔出埋
cbacbacba1 發表於 2015-5-15 23:31

點解唔完整收錄 ga?

鍊金術
假如讓我說下去
楊千嬅
最後的歌

咁都唔出埋
cbacbacba1 發表於 2015-5-15 23:31

米系咯,封面唔掂就算了,歌又差4首

唔收埋果4首可能真係2CD 容量有限...惟有CD內要犧牲
希望DVD出夠3隻,真係收錄到被CUT/未曝光既歌啦

會唔會佢錄音個場唱得差所以唔要.

鍊金術
假如讓我說下去
楊千嬅
最後的歌

咁都唔出埋

無呢四首
購買意慾大跌

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

老老實實,呢兩張仲似樣過cover個張喇,寰亞真係廢到!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

會唔會佢錄音個場唱得差所以唔要.
on07111 發表於 2015-5-16 00:16

鍊金術點會差,差都係最後的歌啫,個陣喊咗

呢個做COVER 好正

FF 下好啦, 可能DVD都無
wchild 發表於 2015-5-15 18:56

呢張有霸氣好多喎

其實楊千嬅好似第一次出咗live cd先出DVD
以前都係一次過出埋

回復 37# Jacz

第一張,好似sammi果只封面

還我煉金術、楊千嬅、假如讓我說下去、最後的歌
很不完美的tracklist

好似少左好多歌都無收錄,唔係幾夠喉啦.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

終於出

hea整
btw未搵到中文字幕所以打英文算

hea整
btw未搵到中文字幕所以打英文算
艾石仔 發表於 2015-5-16 22:46

都話hea整都好過寰亞整既 btw, 呢張圖應該好match個 let's begin logo
...

求DVD收錄所有嘉賓的演出!!!!!!!求求你啦寰亞!!!
__曾踏破過深海
          尋求你我所愛__

我要最後的歌!!

求DVD收錄所有嘉賓的演出!!!!!!!求求你啦寰亞!!!
ilovemiriam 發表於 2015-5-17 10:46

Mi都無啦..... 同公司嘅華仔都被cut 到體無完膚

所以華星三寶應該無得留低
孤寒寰亞

d歌唔齊wo, 無咩意欲買

itunes張pre-order長banner cut淨個頭好得人驚

咁樣好好多
itunes 廣告用咁,好心封面就用呢個啦
...