返回列表 發帖
咩呀又話飲左唔知邊個歌手開比佢既減肥藥搞到肚痛遲開????????????
艾石仔 發表於 2015-7-5 14:21

我印象中睇過悅嬅軒 PO既舊雜誌講嘎~話千嬅係保護個髮型師廢事佢因為遲大到而臭名遠播, 先捱義氣話自己肚痛而遲開SHOW~~

我印象中睇過悅嬅軒 PO既舊雜誌講嘎~話千嬅係保護個髮型師廢事佢因為遲大到而臭名遠播, 先捱義氣話自己肚 ...
Kyle_ 發表於 2015-7-5 14:38

未聽過
不過歌手自己認責較好,如果仲推比第二個,可以比人罵得仲勁

咩呀又話飲左唔知邊個歌手開比佢既減肥藥搞到肚痛遲開????????????
艾石仔 發表於 2015-7-5 14:21

睇返當年邊個歌手係佢競爭對手就估到?

睇返當年邊個歌手係佢競爭對手就估到?
on07111 發表於 2015-7-5 16:17

咁黑暗咁宮心計

咁黑暗咁宮心計
Nathan 發表於 2015-7-5 16:38

我估比茶佢好飲係基於好心地
但就唔知D茶係咪ARM佢飲
但有無人知真事係咩

好耐無黎留言,忙到ok
有無掛住我

對於DVDs 個track list, 我好滿足鳥,係無左火鳥

話說 寰亞未po過關於呢個碟既嘢
...

我想问问,有无资深Fans收到风,佢演唱会DVD系边场?

仲有,点解依家都未系微博放宣传片!!!
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

話說 寰亞未po過關於呢個碟既嘢
siongguan 發表於 2015-7-5 17:12

所以我好懷疑係咪真係禮拜五出,官方完全冇動靜……

我印象中睇過悅嬅軒 PO既舊雜誌講嘎~話千嬅係保護個髮型師廢事佢因為遲大到而臭名遠播, 先捱義氣話自己肚 ...

千嬅對熟人真係好好
其他人就
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

好耐無黎留言,忙到ok
有無掛住我

對於DVDs 個track list, 我好滿足鳥,係無左火鳥 ...
wchild 發表於 2015-7-5 17:06

有啊 多d返黎玩啦
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

當年好似話係個髮型師遲大到, 要等埋佢先可以開到SHOW, 所以先咁遲開場 ...
Kyle_ 發表於 2015-7-5 13:30

我印象中睇過悅嬅軒 PO既舊雜誌講嘎~話千嬅係保護個髮型師廢事佢因為遲大到而臭名遠播, 先捱義氣話自己肚痛而遲開SHOW~~

呢個我都有聽過
好似話呢個先係主因

btw, cafe係咪冇佐?

呢個第一次聽證明我唔夠愛瑞

又係LnG
第一場好似8:45先開始

不過Let's begin就好準時
我仲遲到 miss左一段仔勇
John 發表於 2015-7-5 13:42

Let's Begin我都遲到
當時行經黃埔花園條行人天橋個陣見到冇乜人已經心感不妙
入到去已經坐滿晒人,一坐底就響起音樂
冇人估到星期六都會咁準時開show架嘛

我記得佢將半邊天同有過去的女人撈亂哂
John 發表於 2015-7-5 13:43

呢兩首我都成日撈亂晒

呢個第一次聽證明我唔夠愛瑞
wchild 發表於 2015-7-5 17:52

我都係第一次 wor
雖然我唔係成日上悅嬅軒...

btw 尖沙咀節拍要執...
冇得好次上次係尖咀鬧市錦勁 loop 喪播"世界將我包圍 誓死都一齊"
今次隻 dvd 依然冇聲冇氣
其實早幾日宣傳係咪咁高難度?   
點解一定係出完遲幾日先 promo...?
Let's Begin我都遲到
當時行經黃埔花園條行人天橋個陣見到冇乜人已經心感不妙
入到去已經坐滿晒人,一坐底就響起音樂
冇人估到星期六都會咁準時開show架嘛

呢兩首我都成日撈亂晒
Jacz 發表於 2015-7-5 18:02

佢今次係幾早下我排得入場凳都未坐暖已經見個台發光
冇耐就開場 lu

我本身覺得兩隻歌差好遠
但上次千嬅一撈亂我就發現原來差唔多一樣

好耐無黎留言,忙到ok
有無掛住我

對於DVDs 個track list, 我好滿足鳥,係無左火鳥
wchild 發表於 2015-7-5 17:06

唔知終極encoure清唱版 煉金術 有冇收錄到

以為你忙到放棄佐人瑞

我都係第一次 wor

冇得好次上次係尖咀鬧市錦勁 loo ...
mix_nzi 發表於 2015-7-5 18:04

呢間公司真係好廢,由宣佈開Let's Begin,到加場,到幾時公售,
到廣州站延期,到出CD/DVD時間,全部都唔係官方出promo先

我估佢係預佐有好多野要講好多人要多謝,所以準時開show,
但就冇諗過無啦啦殺出個林海峰出泥,搞到浪費佐成十分鐘,仲要skip佐首身分證歌
其實我覺得尾場encore仲有啲歌佢要場架,例如姊妹咁,奈何唔夠時間

兩首真係好似,不過我成日都諗唔起半邊天係點唱

我想问问,有无资深Fans收到风,佢演唱会DVD系边场?

仲有,点解依家都未系微博放宣传片!!! ...
kenny211 發表於 2015-7-5 17:14

主rundown係尾場

其他bonus track,嘉賓 就差唔多邊場都有

有啊 多d返黎玩啦
John 發表於 2015-7-5 17:23

JOHN哥講呢D

以為你忙到放棄佐人瑞  ...
Jacz 發表於 2015-7-5 18:08

人瑞喺我心目中地位係不變

清唱版 煉金術 無收錄我都可以J IPAD, 但歌詞唱錯晒

-_- 千千cafe汁左就覺千嬅既時代過左。。。鍾意fa既人都變得好大個,唔會成日關注。。

清唱版 煉金術 無收錄我都可以J IPAD, 但歌詞唱錯晒 ...
wchild 發表於 2015-7-5 20:30

-_-有時唱到錯曬聽到驚。

歌手當中佢記憶算數一數二差lol

-_- 千千cafe汁左就覺千嬅既時代過左。。。鍾意fa既人都變得好大個,唔會成日關注。。 ...
Nathan 發表於 2015-7-5 21:30

幾時摺埋?5月我仲有上千千cafe喎
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

-_- 千千cafe汁左就覺千嬅既時代過左。。。鍾意fa既人都變得好大個,唔會成日關注。。 ...

咁有開始,一定有終結,瑞瑞都遇左有呢一日

我都係第一次 wor

冇得好次上次係尖咀鬧市錦勁 loo ...
mix_nzi 發表於 2015-7-5 18:04

我都記得 個陣一出親去 早輪就別理新聞這麼假
之後就瘋狂J子高

節拍幾時執 希望執之前有機會誰這樣強大

以為你忙到放棄佐人瑞  ...
Jacz 發表於 2015-7-5 18:08

終極encore真係好瘋狂
個姿勢就好似呢張咁

真係以前好勝演唱會都冇咁瘋狂

我等我在 發表於 2015-7-5 22:05

近幾日
你試下上下 上唔到啦

-_-有時唱到錯曬聽到驚。

歌手當中佢記憶算數一數二差lol
Nathan 發表於 2015-7-5 21:32

佢今次小城大事 聽返CD竟然唱到彼此追憶不怕愛要終止

不過變左每年記得那天再流淚
無奈要被你拋棄後 -> 如若要被你拋棄後
這一刻也許 -> 甚麼都也許
笑我這個毫無辦法 -> 我也笑我原來是個

JOHN哥講呢D
wchild 發表於 2015-7-5 20:28

你就哥 叫老哂

岩岩係HMV個網見到....

講真 大家都長大
我都由中學雞 聽到大學雞 聽到出黎做野
老左好多 心態都好唔同
同Let's begin今次一樣, 今次千嬅出黎, 好明顯成熟左好多
我都好想可以有一日好似佢咁, 可以為左家庭, 停止不良嗜好, 最開心就係返去同仔仔玩

清唱版 煉金術 無收錄我都可以J IPAD, 但歌詞唱錯晒 ...
wchild 發表於 2015-7-5 20:30

我到依家都仲時不時j YouTube

我等我在 發表於 2015-7-5 22:05

6月底冇佐

終極encore真係好瘋狂
個姿勢就好似呢張咁  

真係以前好勝演唱會都冇咁瘋狂 ...
John 發表於 2015-7-5 22:40

救命,笑到收唔到制

L&G個次又係好瘋狂,可惜人瑞冇出到泥

講真 大家都長大
老左好多 心態都好唔同
同Let's begin今次一樣, ...
John 發表於 2015-7-5 22:44

我同你差唔多年紀嫁我記得同你一L樣....由中學到大學到而家做野, 1X年都係千嬅陪我長大
今年年頭睇LETS BEGIN 仲係FB出過潮文講千嬅點陪我走過好多歲月

BTW 你講既仔仔係係將來既親生仔定係溝仔果仔

deepsee18 發表於 2015-7-5 22:43

預左貴嫁喇...個DVD都叫得幾齊幾豐富佢賣幾錢都係出果日奇衝去買嫁喇

講真 大家都長大
老左好多 心態都好唔同
同Let's begin今次一樣, 今次千嬅出黎, 好明顯成熟左好多
我都好想可以有一日好似佢咁, 可以為左家庭, 停止不良嗜好, 最開心就係返去同仔仔

Lets Begin 之後真係睇得出千嬅心態唔同佐,可能有個老公同埋個仔,其他野已經冇以前睇得咁重要了

大人個個仔仔定係細路個個仔仔先,講清楚啲好喎

我同你差唔多年紀嫁我記得同你一L樣....由中學到大學到而家做野, 1X年都係千嬅陪我長大
今年年頭睇LETS BEGIN 仲係FB出過潮文講千嬅點陪我走過好多歲月

BTW 你講既仔仔係係將來既親生仔定係溝仔果仔
Kyle_ 發表於 2015-7-5 23:02

我係由小學雞,到中學,到大學,到依家,我最__

好多講關於千嬅集體回憶既潮文

原來我地問佐同一樣野

deepsee18 發表於 2015-7-5 22:43

好貴喎, 唔知有冇歌詞薄呢?

預左貴嫁喇...個DVD都叫得幾齊幾豐富佢賣幾錢都係出果日奇衝去買嫁喇 ...
Kyle_ 發表於 2015-7-5 23:03

幾貴都買...

講真 大家都長大
老左好多 心態都好唔同
同Let's begin今次一樣, ...

千嬅個人生好完美
由護士到大明星再到今日幸福太太。 Envy!
//

DVD 300蚊可接受啦,但最近真係好窮。

千嬅個人生好完美
//

DVD 300蚊可接受啦,但最近真係好窮。 ...
Nathan 發表於 2015-7-5 23:39

HMV預購價不嬲貴d,到時現貨應該唔洗300
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

千嬅個人生好完美
//

DVD 300蚊可接受啦,但最近真係好窮。 ...
Nathan 發表於 2015-7-5 23:39

應該唔會過200...我估270-280到

點會咁貴呀
Hmv個價唔駛理嫁
Cd都同sammi個隻個價一樣
姐係DVD 220左右囉
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

點會咁貴呀
Hmv個價唔駛理嫁
Cd都同sammi個隻個價一樣
姐係DVD 220左右囉
hinz 發表於 2015-7-5 23:52

原來可能仲平咁多而家HMV 同街價差咁遠嫁咩
以前都係差20-30蚊~

原來可能仲平咁多而家HMV 同街價差咁遠嫁咩
以前都係差20-30蚊~ ...
Kyle_ 發表於 2015-7-5 23:55

唔關事 係hmv個預購價係貴40%左右
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

應該唔會過200...我估270-280到
Kyle_ 發表於 2015-7-5 23:48

吾打算係hmv買。。。270-280個價合理啲

hinz 發表於 2015-7-5 23:56

原來貴成40% 咁多長知識鳥~
雖然唔打算係HMV買

hinz 發表於 2015-7-5 23:56

原來係咁...不過hmv賣野偏貴...

大家邊到買碟多?