返回列表 發帖
回復 150# 我等我在

百度贴吧有,搞到我都想买~不过据闻无歌词本。。。
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

回復  我等我在

百度贴吧有,搞到我都想买~不过据闻无歌词本。。。
kenny211 發表於 2015-5-26 22:55

無啊。香港甚少有歌手出演唱會碟有歌詞本
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

fifty1205 發表於 2015-5-26 23:19

睇到入面張粉紅色衫+黑裙就更加覺得好適合做封面
...

有冇人覺得快歌果d部份既歡呼聲好似被較細聲左???
現場睇果陣好大聲嫁wor
同埋慢歌果d歡呼聲明顯比快歌大聲, 慢歌果d先係正常聲量
btw cut左好多千嬅講野既部份

台上嗰D 樂手真係無得頂, D 慢歌正到呢

美祖有
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

同埋慢歌果d歡 ...
Kyle_ 發表於 2015-5-26 23:43

都好過1314 Cut哂
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

同埋慢歌果d歡 ...
Kyle_ 發表於 2015-5-26 23:43

我覺得係貼面咪同 手拎咪既收音唔同

其實成個flow咁聽落嚟,都唔係好差。
慢歌真係好正,好有感情,編曲更加係冇得輸。
快歌如果修下音真係好好多,宜家聽得出係病咗咁唱。
anyway,點我都會買兩隻支持人瑞,畢竟尾場真係打類固醇搵命搏。

我覺得好似和音無佐

熱血青年似尾場
千嬅見到班FD勁笑-___-

CD 係咪錄尾場?fa 把聲幾病下

睇到入面張粉紅色衫+黑裙就更加覺得好適合做封面
siongguan 發表於 2015-5-26 23:30

如果入面張粉紅色衫做DVD封面都好啦,勁有feel
肥婆馬上收皮

希望下次演唱會 記好d歌詞~ 再多d時間準備!
和你結過 那些黨派 你是最好那段債

勇個intro 真係好感動..
今次編曲做得好好, 色惑都突然好聽左.

快劍俠 發表於 2015-5-27 11:07

多左好多弦樂管樂真係令好多慢歌正左好多。而且快歌編得都唔馬虎呢啲都要起cd先聽得返
記起現場,特別唱快歌部分,啲重低音聽得我好辛苦,完全唔知咁豐富

快劍俠 發表於 2015-5-27 11:07

色惑好似真係好聽咗

暫時聽左幾首好正喎
應該會買 DVD 以示支持

化真係銜接得好好
electric 發表於 2015-5-26 19:37

銜接得好到我唔記得lur 左邊句

銜接得好到我唔記得lur 左邊句
快劍俠 發表於 2015-5-27 14:26

我專登係youtube搵翻

聽咗三次,暫時覺得斗零踭、好不容易遇見愛唱得最好

咁歌詞本係米人瑞改篇歌詞version?

咁歌詞本係米人瑞改篇歌詞version?
快劍俠 發表於 2015-5-27 15:36

真係出既話, 應該有排改d歌詞

聽咗三次,暫時覺得斗零踭、好不容易遇見愛唱得最好
kenvincy.cn 發表於 2015-5-27 15:34

我覺得除左大傻之外其他都唱得好好
但係大傻係我心目中既十大黎架

熱血青年似尾場
千嬅見到班FD勁笑-___-
膠膠 發表於 2015-5-27 01:11

邊個諗熱血青年中間加part大激想架
真係好L正
勁鍾意佢唱 唔想冇得想 之後入返 今天不夠電 果度

實物包裝係靚架wo

成隻碟美中不足真係《開大》
其他都好正

其實快歌現場聽係好正好HIGH
一變CD 就無曬個種HYPER

女飛俠唱到好似就斷氣

女飛俠唱到好似就斷氣
PerryXD 發表於 2015-5-27 20:59

開大仲辛苦

開大仲辛苦
teng212 發表於 2015-5-27 21:08

聽到第一首大傻已經唔想繼續聽啲字逐隻逐.隻.字咁唱
仲同我講開大辛苦...?
聽佢唱快歌live真係 ==

快歌part係點已經唔使再講
我想講嘅係
我發現原來深紫色唔係幾適合live唱,冇咗份神祕感之餘句“來又來又來又來”唱得好怪
p.s. 飲酒思源算唔算係每晚嘅廁所位?

我覺得除左大傻之外其他都唱得好好
但係大傻係我心目中既十大黎架 ...
electric 發表於 2015-5-27 16:37

大傻同私奔原version都好正,改到鬼甘,私奔係我心中的十大

祖同嬅 ge concert 都好好,可惜兩隻碟ge 後期都做得麻麻地

其實我覺得快歌果part 好好loop

其實開大係好好loop...如果正常唱既話
https://www.youtube.com/watch?v=t0IQR4lY6Zc

快歌part係點已經唔使再講
我想講嘅係
我發現原來深紫色唔係幾適合live唱,冇咗份神祕感之餘句“來又來又來 ...
Frankie318 發表於 2015-5-27 22:39

其實飲酒思源係心目中十大

成張碟loop左幾次
其實每一首歌既新arrangement我都幾喜(最喜竟然系私奔)
唯獨系花與愛麗絲唔多 ...
nicknicknick 發表於 2015-5-27 21:32

私奔係現場睇係正到無倫
尤其是中間佢邊拍手邊mau低果part so jable

其實搞咩 明明 YOUTUBE 片睇真係好多首都唱得好好 但一去到 CD LIVE VER 真係災難級

其實飲酒思源係心目中十大
electric 發表於 2015-5-28 08:47

美麗嬅D歌正到, 已經超出十大

April:有呀 預咗喺dvd㗎喇 之前因為2cd唔夠位擺 所以先冇落 (微博私信覆我)
超興奮啊!!!
肥婆馬上收皮

April:有呀 預咗喺dvd㗎喇 之前因為2cd唔夠位擺 所以先冇落 (微博私信覆我)
超興奮啊!!! ...
fifty1205 發表於 2015-5-28 13:43

預咗邊D?????????????????????????

其實開大係好好loop...如果正常唱既話
timmy 發表於 2015-5-28 01:40

的確...本來諗住係KKBOX 搵番CD版 但原來成隻開大碟係無!雖然LIVE CD係咁 但我相信配合埋畫面 成件事會好唔同 期待DVD

超興奮啊!!! ...
fifty1205 發表於 2015-5-28 13:43

另外四首?有冇嘉賓??
...

我認為全碟最正係翅膀下的風,居然無人提???
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

另外四首?有冇嘉賓??
siongguan 發表於 2015-5-28 13:59

我淨係問DVD會唔會有返最後的歌同煉金術
肥婆馬上收皮

我淨係問DVD會唔會有返最後的歌同煉金術
fifty1205 發表於 2015-5-28 14:05

好掛住iPhone Samsung版 習慣失戀啊 咁 假如 / 楊千嬅 都好大機會出現係dvd

我認為全碟最正係翅膀下的風,居然無人提???
我等我在 發表於 2015-5-28 14:05

翅膀下的風 加埋個燈光show 正D
...

好掛住iPhone Samsung版 習慣失戀啊 咁 假如 / 楊千嬅 都好大機會出現係dvd

翅膀下的風 加埋 ...
siongguan 發表於 2015-5-28 14:08

唔排除煉金術係尾場清唱version
肥婆馬上收皮

唔排除煉金術係尾場清唱version
fifty1205 發表於 2015-5-28 14:38

如果係咁 我會更加支持寰亞折左去
...

如果係咁 我會更加支持寰亞折左去
siongguan 發表於 2015-5-28 14:39

經過今次live cd嘅封面揀相同tracklist,我唔覺得寰亞有咩做唔出
肥婆馬上收皮