返回列表 發帖
差4首就完整收錄7場所有Solo,寰亞真係
仲要果4首都有錄影,果下先吹得佢漲
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

在 YouTube 上觀看「20150124 楊千嬅 LET'S BEGIN 2015 世界巡迴演唱會 - 姊妹」
https://youtu.be/1VWcGWUbEsA

其實第一場係咪都有錄?見到有機
肥婆馬上收皮

KT $135入手
肥婆馬上收皮

CD入面有2張Poster同五張postcard
肥婆馬上收皮

即係冇大POSTER送,得CD入面個D? thanks
膠膠 發表於 2015-5-26 14:44

我買果間冇,唔知其他有無
肥婆馬上收皮

最好的債live cd version消左"你是最好那段債"喊位 變返正常
肥婆馬上收皮

終於聽完壓軸快歌part,私奔同開大真係好驚嚇 另外三首都接受到
抬頭 冇收錄丁生亂入版
好不 前面果talk勁短,有無人記得係邊場?
飛女 收錄第三場,姊妹 第五場,有無人認得火鳥係邊場?
慢歌編曲依家先發覺原來正到咁如果有studio version送就好啦
肥婆馬上收皮

收錄不同場次.... 銜接得可以ma?
l00540 發表於 2015-5-26 18:57

個人認為不過不失咁啦
肥婆馬上收皮

真係想講句 佢唱咩我都覺得悅耳
electric 發表於 2015-5-26 21:26

Nobody呢?
肥婆馬上收皮

盲迷嘎雖然我都係

痴線, 不停loop 緊隻碟, d編曲真係好好好聽~
連果d ...
Kyle_ 發表於 2015-5-26 21:34

狼來了真係抵讚,對呢首悶歌改咗觀
肥婆馬上收皮

回復  我等我在

百度贴吧有,搞到我都想买~不过据闻无歌词本。。。
kenny211 發表於 2015-5-26 22:55

無啊。香港甚少有歌手出演唱會碟有歌詞本
肥婆馬上收皮

睇到入面張粉紅色衫+黑裙就更加覺得好適合做封面
siongguan 發表於 2015-5-26 23:30

如果入面張粉紅色衫做DVD封面都好啦,勁有feel
肥婆馬上收皮

April:有呀 預咗喺dvd㗎喇 之前因為2cd唔夠位擺 所以先冇落 (微博私信覆我)
超興奮啊!!!
肥婆馬上收皮

另外四首?有冇嘉賓??
siongguan 發表於 2015-5-28 13:59

我淨係問DVD會唔會有返最後的歌同煉金術
肥婆馬上收皮

好掛住iPhone Samsung版 習慣失戀啊 咁 假如 / 楊千嬅 都好大機會出現係dvd

翅膀下的風 加埋 ...
siongguan 發表於 2015-5-28 14:08

唔排除煉金術係尾場清唱version
肥婆馬上收皮

如果係咁 我會更加支持寰亞折左去
siongguan 發表於 2015-5-28 14:39

經過今次live cd嘅封面揀相同tracklist,我唔覺得寰亞有咩做唔出
肥婆馬上收皮

回復  fifty1205

其實就係尾場 果晚我都係度睇 但是cd cut曬d talk位
打梦龟 發表於 2015-5-29 15:19

我都有睇尾場,但我記得talk唔係咁== (或者我有d斷片)
肥婆馬上收皮

其实我都好煩飲酒思源,唱我的生存之道仲touching啦
MiRi 發表於 2015-5-30 17:06

我都覺得我的生存之道更加適合,如果有part2,希望會轉啦
飲酒思源唔係差,只係2.0編曲太膠,原版感動好多
肥婆馬上收皮

頂唔順佢把老牛聲
咁既唱功仲學人出live cd
linda 發表於 2015-5-30 18:36

live cd冇收錄第六場再見二丁目(大文豪solo)同小飛俠(男女金合唱)喎
肥婆馬上收皮

出得未啊寰亞偏心到呢...Sammi tmr出BD啦
肥婆馬上收皮

對DVD tracklist好滿足大家唔好咁貪心啦
肥婆馬上收皮

希望隻DVD留返d talking位,bonus features都要啊
肥婆馬上收皮

千嬅個人生好完美
由護士到大明星再到今日幸福太太。 Envy!
//

DVD 300蚊可接受啦,但最近真係好窮。 ...
Nathan 發表於 2015-7-5 23:39

HMV預購價不嬲貴d,到時現貨應該唔洗300
肥婆馬上收皮

觀塘CD舖話問咗唱片公司,會delay到下星期一
肥婆馬上收皮

依家3號,希望tmr可以順利推出
肥婆馬上收皮

Sky Music話聽日出
究竟邊日架
肥婆馬上收皮

我係我part有收錄
永樂$215 no poster
肥婆馬上收皮

大傻part DVD又重新修音過
肥婆馬上收皮

乜尾場冰點之前個TALK咁長架?
好似無乜印象佢講過DVD D野-.
艾石仔 發表於 2015-7-11 23:38

可能係第三場講呢
肥婆馬上收皮

以DVD黎講,畫質算清,better than Touch Mi DVD
肥婆馬上收皮

冰點/小城大事/花與愛麗絲同好不容易個畫面好令
但係d close up入面嬅嬸好顯老
最好的債d青筋突曬出黎
同埋 ...
nicknicknick 發表於 2015-7-11 23:50

好不容易係靚,不過感覺勁似死左之後整果d回憶片段==
肥婆馬上收皮

寰亞係咪有病?
CD同DVD DISC 2竟然出入咁大
CD入面嘅飛女正傳/愛人/如果東京不快樂/深紫色/火鳥/化/姊妹係 ...
Qmen 發表於 2015-7-26 00:27

收又罵,唔收又罵=.=

做人知足d啦,千Fa演唱會可以收錄咁多bonus已經算係咁啦,試問有幾多歌手做到?

飛女DVD咪有囉
肥婆馬上收皮

幾時先肯出Bluray? 直覺話我知係9月
希望Bluray收錄返尾場清場版煉金術,同用黑皮嬲+大紅裙造型做Cover
肥婆馬上收皮

對Bluray tracklist同cover好失望
肥婆馬上收皮

習慣失戀一定唔係用高清拍,Bluray播都勁矇,換城城果首好過啦
肥婆馬上收皮

249乜都冇....點解唔整特別版...
treee 發表於 2015-8-18 13:36

d相少到喊......
肥婆馬上收皮

原來第六場都有高清錄影
其實第六場Encore都算齊,有飛女 火鳥 姊妹 楊千Fa,仲要唱得好第三場,都唔明點解仲要收錄第三場Encore,搞到無左火鳥同姊妹,套衫仲要咁難睇
肥婆馬上收皮

回復  fifty1205

消息source?
黃家正 發表於 2015-8-24 00:42

咁Bluray睇得出係咪高清錄ga ma....
肥婆馬上收皮