返回列表 發帖

[May/26/2015] Let's Begin 2015 世界巡迴演唱會 Live - 楊千嬅 (2CD)

歌手:楊千嬅
唱片名稱:Let's Begin Concert 2015 世界巡迴演唱會 Live
唱片封面:
推出日期:2015/5/26
唱片類型:2CD

Tracklist :
CD: 1
1. Overture / 勇
2. 狼來了
3. 數你
4. 小城大事
5. 原來過得很快樂 + 再見二丁目
6. 因為所以
7. 烈女
8. 當女飛俠愛上萬能俠
9. 處處吻
10. 色惑
11. 斗零踭
12. Overture
13. 出埃及記
14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風
16. 少女的祈禱

CD: 2
1. E-714342
2. 冰點
3. 笑中有淚
4. 可惜我是水瓶座
5. 野孩子
6. 最好的債
7. 大傻
8. 私奔
9. 開大
10. 熱血青年 + 大激想
11. 抬起我的頭來
12. 飲酒思源
13. 好不容易遇見愛
14. 飛女正傳
15. 愛人
16. 如果東京不快樂
17. 深紫色
18. 火鳥
19. 化
20. 姊妹

附加資料:
細胞分裂再重組 脫胎換骨Let’s Begin
二十年major minor classics 盡出
最刻骨銘心的楊千嬅式情歌回憶滿載 一次公開

特別收錄:
尚未出版得奨金曲: 「好不容易遇見愛」live version
尚未出版世紀合作: 「最好的債」live version

出處:Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

唱片名稱:Let's Begin Concert 2015 世界巡迴演唱會 Live
唱片封面:

推出日期:2015/7/10
唱片類型:2DVD + Karaoke DVD

Tracklist :
DVD: 1 (112 Min)
2. 狼來了
3. 數你
4. 小城大事
6. 因為所以
7. 烈女
9. 處處吻
10. 色惑
11. 斗零踭
13. 出埃及記
14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風
16. 少女的祈禱
17. 楊千嬅overture
18. E-714342
19. 冰點
20. 笑中有淚
21. 可惜我是水瓶座
22. 野孩子
23. 最好的債

DVD: 2 (103 Min)
1. 大傻
2. 私奔
3. 開大
4. 熱血青年 + 大激想
5. 抬起我的頭來
6. 飲酒思源
7. 好不容易遇見愛
8. 假如讓我說下去
9. 最後的歌
Bonus Feature:
10. 習慣失戀 (容祖兒 /楊千嬅)
11. 終身美麗 (鄭秀文 / 楊千嬅)
12. 你最珍貴 (張學友 / 楊千嬅)
13. 小飛俠 (周柏豪 / 楊千嬅)
14. 大激想 (陳奕迅 / 梁漢文 / 楊千嬅)
15.煉金術
16. 飛女正傳
17. 楊千嬅
18. Making of Let's Begin (20'00)

DVD: 3 (Karaoke)
2. 狼來了
3. 數你
4. 小城大事
6. 因為所以
7. 烈女
9. 處處吻
10. 色惑
11. 斗零踭
13. 出埃及記
14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風
16. 少女的祈禱
19. 冰點
20. 笑中有淚
21. 可惜我是水瓶座
22. 野孩子
23. 最好的債
24. 大傻
25. 私奔
26. 開大
27. 熱血青年 + 大激想
28. 抬起我的頭來
29. 飲酒思源
30. 好不容易遇見愛
31. 假如讓我說下去
32. 最後的歌
33. 習慣失戀 (容祖兒 / 楊千嬅)
34. 終身美麗 (鄭秀文 / 楊千嬅)
35. 煉金術
36. 飛女正傳
37. 楊千嬅

附加資料:
細胞分裂再重組 脫胎換骨Let's Begin 二十年major minor classics 盡出
最刻骨銘心的楊千嬅式情歌 回憶滿載 一次公開
DVD特別收錄:
Making of Let’s Begin 製作花絮
煉金術 / 飛女正傳 / 楊千嬅
隨碟附送52頁相集 / Mini Poster

特別收錄:
尚未出版得奨金曲: 「好不容易遇見愛」live version

02 著地 - 鄧麗欣

Keep for bd
02 著地 - 鄧麗欣

買左碟既朋友仔記得報下價呀
Kenny 發表於 2015-5-25 23:51

應該同sammi 125差唔多嫁啦
02 著地 - 鄧麗欣

FROM Mini Shop
02 著地 - 鄧麗欣

有冇人覺得快歌果d部份既歡呼聲好似被較細聲左???
現場睇果陣好大聲嫁wor
同埋慢歌果d歡 ...
Kyle_ 發表於 2015-5-26 23:43

都好過1314 Cut哂
02 著地 - 鄧麗欣

隻CD出咗兩個星期
隻DVD幾時先有架
nicknicknick 發表於 2015-6-8 17:34

原先6月中而家又話6月尾
02 著地 - 鄧麗欣

2DVD + Karaoke DVD #2
02 著地 - 鄧麗欣

唱片封面:

推出日期:2015/7/10
唱片類型:2DVD + Karaoke DVD

Tracklist :
DVD: 1 (112 Min)
2. 狼來了
3. 數你
4. 小城大事
6. 因為所以
7. 烈女
9. 處處吻
10. 色惑
11. 斗零踭
13. 出埃及記
14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風
16. 少女的祈禱
19. 冰點
20. 笑中有淚
21. 可惜我是水瓶座
22. 野孩子
23. 最好的債

DVD: 2 (103 Min)
1. 大傻
2. 私奔
3. 開大
4. 熱血青年 + 大激想
5. 抬起我的頭來
6. 飲酒思源
7. 好不容易遇見愛
8. 假如讓我說下去
9. 最後的歌
10. 習慣失戀 (容祖兒 /楊千嬅)
11. 終身美麗 (鄭秀文 / 楊千嬅)
12. 你最珍貴 (張學友 / 楊千嬅)
13. 小飛俠 (周柏豪 / 楊千嬅)
14. 大激想 (陳奕迅 / 梁漢文 / 楊千嬅)
15.煉金術
16. 飛女正傳
17. 楊千嬅
18. Making of Let's Begin (20'00)

DVD: 3 (Karaoke)
2. 狼來了
3. 數你
4. 小城大事
6. 因為所以
7. 烈女
9. 處處吻
10. 色惑
11. 斗零踭
13. 出埃及記
14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風
16. 少女的祈禱
19. 冰點
20. 笑中有淚
21. 可惜我是水瓶座
22. 野孩子
23. 最好的債
24. 大傻
25. 私奔
26. 開大
27. 熱血青年 + 大激想
28. 抬起我的頭來
29. 飲酒思源
30. 好不容易遇見愛
31. 假如讓我說下去
32. 最後的歌
33. 習慣失戀 (容祖兒 / 楊千嬅)
34. 終身美麗 (鄭秀文 / 楊千嬅)
35. 煉金術
36. 飛女正傳
37. 楊千嬅

附加資料:
細胞分裂再重組 脫胎換骨Let's Begin 二十年major minor classics 盡出
最刻骨銘心的楊千嬅式情歌 回憶滿載 一次公開
DVD特別收錄:
煉金術 / 飛女正傳 / 楊千嬅
隨碟附送52頁相集 / Mini Poster

特別收錄:

02 著地 - 鄧麗欣

Shock dvd 收錄左咁多嘉賓!
Kyle_ 發表於 2015-7-2 17:45

林海峰talk呢
02 著地 - 鄧麗欣

點會咁貴呀
Hmv個價唔駛理嫁
Cd都同sammi個隻個價一樣
姐係DVD 220左右囉
02 著地 - 鄧麗欣

原來可能仲平咁多而家HMV 同街價差咁遠嫁咩
以前都係差20-30蚊~ ...
Kyle_ 發表於 2015-7-5 23:55

唔關事 係hmv個預購價係貴40%左右
02 著地 - 鄧麗欣

原來貴成40% 咁多長知識鳥~
雖然唔打算係HMV買
Kyle_ 發表於 2015-7-5 23:56

之前美祖個水晶球700幾 嚇死左大家
02 著地 - 鄧麗欣

我想問有冇親知道呢隻會唔會出BLURAY
最近唔係好搵到占美
釘釘 發表於 2015-7-7 12:04

會啦都好難會無
02 著地 - 鄧麗欣

點解演唱會DVD仲唔出新POST既?
kenvincy.cn 發表於 2015-7-8 12:17

#2囉
不嬲都唔另開post

903有廣告了
02 著地 - 鄧麗欣

FROM 寰亞FB:有看過【楊千嬅 Let's Begin巡迴演唱會】尾場的朋友就知當晚  然升上舞台,嚇了  一跳!!演唱會 ...
Kyle_ 發表於 2015-7-9 15:15

我建議大家唔睇好過睇
02 著地 - 鄧麗欣

minishop 219
02 著地 - 鄧麗欣

最後一晚嘅煉金術都係冇收錄
Alantse722 發表於 2015-7-11 17:57

明明有錄
02 著地 - 鄧麗欣

終於睇左disc 2
大傻頭個part好明顯錄過==
02 著地 - 鄧麗欣

唱片封面:

推出日期:2015/8/18
唱片類型:Blu-ray

Tracklist :
TBC

附加資料:
楊千嬅 – Let’s Begin Concert 2015 世界巡迴演唱會 Live (Blu-ray)
細胞分裂再重組脫胎換骨Let's Begin 二十年major minor classics 盡出
最刻骨銘心的楊千嬅式情歌回憶滿載一次公開

特別收錄:
煉金術/ 飛女正傳/ 楊千嬅

出處:minishop
02 著地 - 鄧麗欣

好想快D知tracklist~~~
one3one4loveyou 發表於 2015-8-13 11:33

應該係同dvd一樣
02 著地 - 鄧麗欣

249乜都冇....點解唔整特別版...
treee 發表於 2015-8-18 13:36

mini 219
02 著地 - 鄧麗欣

02 著地 - 鄧麗欣

原來10月31號就係新加坡站!
electric 發表於 2015-9-19 15:31

都唔關你事啦
02 著地 - 鄧麗欣