返回列表 發帖
有無YouTube link share?
艾石仔 發表於 2015-6-27 19:19

yt 未有上面爬文頂住先

(我用lcthelittleguy呢個唔多清)

有無YouTube link share?
艾石仔 發表於 2015-6-27 19:19

https://www.youtube.com/watch?v=G4kVTZX2rvQ

請問你地點用YouTube睇?地區限制
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

請問你地點用YouTube睇?地區限制
fifty1205 發表於 2015-6-27 19:23

佢用Hola! VPN 但我翻唔到><

跟住就到 Eason 嘅表演環節~ 好期待
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2015-6-27 19:31

x2

星勤 發表於 2015-6-27 19:31

X3
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

我播到金四喜快定慢?
Evan@LaRossa 發表於 2015-6-27 19:14

可能太多人睇jolin
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

等 me 幫大家 update 啦

第26屆金曲獎 得獎名單 (按頒發順序)

最佳台語女歌手獎 李愛綺 -《微風.城市》
最佳台語男歌手獎 蕭煌奇 -《上水的花》
最佳台語專輯獎  《上水的花》- 蕭煌奇

等 me 幫大家 update 啦

最佳台語女歌手獎 李愛綺 -《微 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-27 19:35

好勁, 蕭煌奇咁就獵2座

陳生把聲好似清左d

我睇到第二個奬咋!

Eason 唱得好好

聽番EASON 唱D 歌
想當年香港歌手都唱到好多HIT 既國語歌

有無漏?

1. 婚禮的祝福 (陳奕迅)
2. 我是不是該安靜的走開 (郭富城)
3. 神啊救救我 (陳小春)
4. 你的眼睛背叛了你的心 (鄭中基)
5. 半夢半醒之間 (譚詠麟)
6. 不走 (杜德偉)
7. 流言 (周慧敏、林隆璇)
8. 想說 (許志安)
9. 因為愛所以愛 (謝霆鋒)
10. 忘情水 (劉德華)
11. 寶貝對不起 (草蜢)
12. 對你愛不完 (郭富城)
13. 短髮 (梁詠琪)
14. 值得 (鄭秀文)
15. 傷痕 (林憶蓮)
16. 今夜你會不會來 (黎明)
17. 忘了時間的鐘 (古巨基)
18. 光輝歲月 (Beyond) - 粵語
19. 放開你的頭腦 (梅艷芳)
20. 謝謝儂 (陳奕迅)
21. 他不愛我 (莫文蔚)
22. 我 (張國榮)

陳奕迅「八號風球」

婚禮的祝福
我是不是該安靜的走開
神啊救救我
你的眼睛背叛了你的心
半夢半醒之間
Baby Don't Go
流言
想說
因為愛 所以愛
(吻別 Music)
忘情水
寶貝對不起
對你愛不完
短髮 / 值得
傷痕
今夜你會不會來
忘了時間的鐘
光輝歲月
放開你的頭腦
謝謝儂
他不愛我
傷痕

謝謝儂
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

嘩, EASON好正,
整段表演好豐富,
歌神真係歌神

A LIN...
2 件衫都....

大師級演唱
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

會係JOLIN拎包裝嗎?

Eason 唱得好好
chanchan0909 發表於 27/6/2015 19:42

Fit 得好緊要

聽番EASON 唱D 歌
想當年香港歌手都唱到好多HIT 既國語歌
victor1991415 發表於 2015-6-27 19:45

而家班天王天后? 笑

最佳台語女歌手獎 李愛綺 -《微風.城市》
最佳台語男歌手獎 蕭煌奇 -《上水的花》
最佳台語專輯獎  《上水的花》- 蕭煌奇
最佳專輯包裝獎  《小湊戀歌》- 聶永真
最佳編曲     佛跳牆 - 給你看

而家班天王天后? 笑
-Prince- 發表於 2015-6-27 19:57

而家 D 中生代連國語都講唔好 ... 唉

eason 個演出我 fb 好多人鬧,但呢度又好多人讚 XD
論盡樂迷,敢愛敢恨

有無漏?

1. 婚禮的祝福 (陳奕迅)
2. 我是不是該安靜的走開 (郭富城)
3. 神啊救救我 (陳小春)
4. 你的眼 ...
阻住 發表於 2015-6-27 19:50

其實點解會少左歌神?
我淨聽到吻別個音樂但無唱。

eason 個演出我 fb 好多人鬧,但呢度又好多人讚 XD
星勤 發表於 2015-6-27 20:02

咁你覺得呢

而家 D 中生代連國語都講唔好 ... 唉
chanchan0909 發表於 27/6/2015 20:01

犯同樣的錯

韋禮安 !

WEIBIRD!!!!!!!

狼 真係好聽

隻狼竟然嬴左
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

咁你覺得呢
chanchan0909 發表於 2015-6-27 20:08

到喉唔到肺,編曲亂
論盡樂迷,敢愛敢恨

Wowwwwwwwwwww
My boy

JOLIN今年第一個獎!!!

jolin開齋啦!!!!!

最佳台語女歌手獎  李愛綺 -《微風.城市》
最佳台語男歌手獎  蕭煌奇 -《上水的花》
最佳台語專輯獎   《上水的花》- 蕭煌奇
最佳專輯包裝獎   《小湊戀歌》- 聶永真
最佳編曲      佛跳牆 - 給你看
演奏類最佳作曲人獎 彭飛 - 夜晚的貓們 Night Cats
最佳作曲人獎    狼 - 韋禮安
最佳演奏錄音專輯獎 《海風的牽引》
最佳演唱錄音專輯獎 《呸》

尋人啟事暫時係咪已經輸左2次
唔太鍾意狼

我覺得eason嗰段首首都得一兩句,好零碎,
但都明白時間有限要唱哂咁多歌係好難編排嘅

呸 終於拎獎
上次講完希望仲上到台,到最後...
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

單計曲《尋人啟事》其實幾悶
係加左編同唱之後個火花先出到黎

至於錄音,呢個獎有錢係有著數
論盡樂迷,敢愛敢恨

Jolin 應該陸續有黎..
btw 有d 驚LaLa 會好似當年Hebe 咁

Jolin 應該陸續有黎..
btw 有d 驚LaLa 會好似當年Hebe 咁
victor1991415 發表於 2015-6-27 20:21

當年HEBE入圍七項, 大贏家之一,
最後.......
真係一地眼鏡碎,
BTW MY LOVE係咪史上入圍最多而全軍覆沒既專輯??

開始覺得連演奏類都要全部聽一次......

我覺得eason嗰段首首都得一兩句,好零碎,
但都明白時間有限要唱哂咁多歌係好難編排嘅 ...
cindyee 發表於 2015-6-27 20:19

太短 唔夠喉 開始認到係咩歌就轉左下一首。。。

最佳台語女歌手獎    李愛綺 -《微風.城市》
最佳台語男歌手獎    蕭煌奇 -《上水的花》
最佳台語專輯獎     《上水的花》- 蕭煌奇
最佳專輯包裝獎     《小湊戀歌》- 聶永真
演唱類最佳編曲     佛跳牆 - 給你看
演奏類最佳作曲人獎   彭飛 - 夜晚的貓們 Night Cats
演唱類最佳作曲人獎   狼 - 韋禮安
最佳演奏錄音專輯獎   《海風的牽引》
最佳演唱錄音專輯獎   《呸》
演奏類最佳專輯製作人獎 Daniel Ho -《聽見彩虹謠》
演奏類最佳專輯獎    《THE FLOW》- 門田英司

到小豬係一眾評審面前展示跳唱實力啦
唔知等陣會唔會跳足一分鐘空幹舞

小豬係第一次黎金曲?

小豬係第一次黎金曲?
victor1991415 發表於 2015-6-27 20:32

NO
07黎過