返回列表 發帖
仲有呢隊
chanchan0909 發表於 2015-7-30 18:30

原來今年又出左另一隊
個比賽簽D人番黎儲架?

TVB新人獎吳業坤+陳凱彤係咪已經穩陣,仲有一位…

原來今年又出左另一隊
個比賽簽D人番黎儲架?
KITSTON 發表於 2015-7-30 18:44

簽黎爭新人銅獎

TVB新人獎吳業坤+陳凱彤係咪已經穩陣,仲有一位…
XYZZY 發表於 2015-7-30 18:53

可能譚嘉儀今年出,咁實有獎陳凱彤都算半個巨聲幫,咁就又係巨聲天下
簽黎爭新人銅獎
chanchan0909 發表於 2015-7-30 18:57

歌都唔派點掙
派左都可以好似小塵埃@903咁

可能譚嘉儀今年出,咁實有獎陳凱彤都算半個巨聲幫,咁就又係巨聲天下

歌都唔派點掙{:1_9: ...
KITSTON 發表於 2015-7-30 19:08

陳凱彤半個巨聲幫又點
唔好唔記得陳慧敏

不過 LILLIAN 勝在有 EEG
點都會分到個獎既
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

【on.cc東網專訊】 天后王菲愛女竇靖童(童童)進軍歌壇,經理人陳家瑛先後為其出歌、遠赴倫敦拍MV,為了將她打造成為國際級歌手,於年底在日本推出的專輯作足準備,有傳陳家瑛早前更不惜豪擲1200萬元,買樓給童童打造私人錄音室。據知,原本在今年舉行巡唱的王菲,為了讓陳家瑛將精力投放於囡囡身上,結果她決定全面停工、無限期押後個唱。

話禮拜五係東京會公開表演, 期待

一大堆不知名歌手
KWANG GOR同埋JUDE我識得.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

真心,Myar嘅歌好聽
唔想香港樂壇死,聽廣東歌吧!
廣東歌only...

Redholic 同 池希 都係今年新人

Redholic 同 池希 都係今年新人
chanchan0909 發表於 2015-8-8 11:42

多謝提醒 唔該曬~
無力將天氣逆轉。

陳詩欣 EUNICE 好熟面口
原來佢拍過無聲佔有 MV
有冇人知佢仲拍過 D 咩?

陳詩欣 EUNICE 好熟面口
原來佢拍過無聲佔有 MV
有冇人知佢仲拍過 D 咩?
Our_Souvenir 發表於 2015-8-12 15:37

洪卓立 Ken

《無聲佔有》 或 國語:《時間差》

http://www.youtube.com/watch?v=2wn-9N-GbQ4

彭永琛 Sean Pang《天天樂天》

無力將天氣逆轉。

雞蛋蒸肉餅算唔算?
派台計係第一首
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

星娛樂又又又簽左隊新人lol
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

星娛樂又又又簽左隊新人lol
hinz 發表於 2015-8-17 11:00

一隊新人? 組合??
無力將天氣逆轉。

一隊新人? 組合??
moxy 發表於 2015-8-17 11:03

今年新樂隊 sp'ACE 正式登場! 由獨立樂隊出身,累積六年經驗後終於簽左唱片公司,六位成員親自創作首支派台歌〈Never say it again〉,追尋夢想,灌輸正能量!
‪#‎spACE‬ ‪#‎Neversayitagain‬ ‪#‎派台歌‬ ‪#‎樂隊‬ 星娛樂 Star Entertainment (Universe) Ltd ‪#‎SOLITON‬
02 著地 - 鄧麗欣

SimC 已經無左,大家忘記佢啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2015-8-17 11:11

失望~~~

失望~~~
lblemon 發表於 2015-8-17 11:20

其實佢唱現場都炒過唔只一次… 仲要係大炒果種喎

點解呢度會有唔少人期待佢架…?
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2015-8-17 11:11

如果confirm咗 咁我就delete佢
無力將天氣逆轉。

如果confirm咗 咁我就delete佢
moxy 發表於 2015-8-17 11:32

delete 吧,都已經無合約
論盡樂迷,敢愛敢恨

點解呢度會有唔少人期待佢架…? ...
星勤 發表於 17/8/2015 11:23

其實她結他都幾累事

點解呢度會有唔少人期待佢架…? ...
星勤 發表於 2015-8-17 11:23

有時見佢唱得几好, 雖然大炒亦見過

覺得佢好靚女.

本人女新人排名(暫時)
1. 祖絲<--友情分
2. 陳凱彤<--身材分
3. 陳綺雯<--娛樂分
---------------------------
4.曾若嬅<--美麗分
5.池希<--霸氣分
6.簡淑兒@女子標本<--氣質分

delete 吧,都已經無合約
星勤 發表於 2015-8-17 11:35

返左荷蘭未?

返左荷蘭未?
lblemon 發表於 2015-8-17 11:52

咁我就唔知了
論盡樂迷,敢愛敢恨

本人女新人排名(暫時)
1. 祖絲
harryharry 發表於 2015-8-17 11:51

Josie 同 陳綺雯 算今年新人??
無力將天氣逆轉。

即將加入嘅女新人

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20150820/19262165

江華女 天天
陳少琪女 陳明憙

陳詩欣 感情戲 首播903# 之前以為MusicNEXT連首播都無
Yan Ting第三plug 逃兵得wasabi播
Jude嘅格拉斯哥流浪 開始跌落死線
榴槤乜乜乜 繼續死線附近徘徊
無力將天氣逆轉。

26/8 my 903 com
sp'ACE - Never Say It Again(C)
無力將天氣逆轉。

其實木偶哥算唔算新人呢

陳詩欣 感情戲 首播903# 之前以為MusicNEXT連首播都無
moxy 發表於 2015-8-24 18:35

interview ==
02 著地 - 鄧麗欣

Sim C 1曲都無就88

标题

曾詠欣終於有粤语派台
Royal Ho算唔算新人?
無力將天氣逆轉。

1/9 my903.com
曾詠欣 - 終點 (c)
無力將天氣逆轉。

仲要加埋Sony 2015 新人葉巧琳,即係Trekkerz o既Mischa

仲要加埋Sony 2015 新人葉巧琳,即係Trekkerz o既Mischa
KITSTON 發表於 2015-9-7 16:42

okmovin'同Royal Ho算唔算今年新人
無力將天氣逆轉。

moxy 發表於 2015-9-7 17:01
movin'唔算啦
上年派左三首歌

moxy 發表於 2015-9-7 17:01

movin'應該就唔算啦
Royal Ho似乎係啦

今年啲女團係咪一定要四人
連as one都要調整人數至四人

Royal Ho + FFx + B.Gs 今年 3 大極品新人

Royal Ho + FFx + B.Gs 今年 3 大極品新人
chanchan0909 發表於 2015-9-17 01:16

馬天佑 樂卓奇 應該都可以候選極品新人
無力將天氣逆轉。

ONLY識坤哥 & 曉陽

今年啲女團係咪一定要四人
連as one都要調整人數至四人
harryharry 發表於 2015-9-17 01:06

真係影衰香港噶組合

更新至1020
有冇你心水嘅新人呢
無力將天氣逆轉。

男新人: Yan Ting (不過第一年都做唔起 應該會唔持久)
女新人: 陳詩欣 (K 歌 + 靚樣 不過入左間細公司 應該之後都好難做得起)

新人真係一年弱過一年

男新人: Yan Ting (不過第一年都做唔起 應該會唔持久)
女新人: 陳詩欣 (K 歌 + 靚樣 不過入左間細公司 應該 ...
Our_Souvenir 發表於 25/10/2015 14:32

坤哥, Jude, 陳凱彤唔算弱掛

Yan Ting《半祝福》《逃兵》四台聯ban

Ar fi 分身 Aifi 呢 ???

SimC 點解消失咗?睇樓上好似因為live差無得出道?有無佢啲大炒live聽下?印象中佢把聲幾靚喎。

坤哥, Jude, 陳凱彤唔算弱掛

Yan Ting《半祝福》《逃兵》四台聯ban
XYZZY 發表於 2015-10-25 14:45

你吳生呢 D 咁既質素最後會拎到三大傳媒新人金
我真係接受唔到