返回列表 發帖

網上識人請教

想問下大家有時上網,用instagram同facebook既時候,無意發現一個陌生人,幾夾眼緣,咁你會點做?

1)在他/ 她的post留言,希望佢留意到
2)主動send friend request/ follow him/ her
3) 直接send message 去佢個inbox

邊個方法比較好/ 有效/ 無咁odd?又或者可以點樣做(真係好想識佢)

Thank you

我覺得若果本身唔識就pm人會唔會太進取呀- -
除非賣廣告姐, 若果唔係我會好驚
Happy and Blessed.

第二項好似會比佢無視
因為識唔識都可以follow佢既話 佢應該因為你follow佢而留意你

用2唔會留意你
1&3就會理下你

1 -> 唔理
2 -> 嚇死
3 -> 嚇死

無試過。。。123

因為我FB , IG 都勁少人。。。

選擇第一個

ig like下佢d相draw下attention先
跟手inbox佢囉 haha
不過我驚佢當你係痴漢

冇pool出的毒氣丸 上 >3<

ig like下佢d相draw下attention先
跟手inbox佢囉 haha
不過我驚佢當你係痴漢

冇pool出的毒氣丸 上 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-18 23:35

原來你咁毒

原來你咁毒
kk8733 發表於 2015-5-18 23:36

嗚嗚。。。。
不要再說了

嗚嗚。。。。
不要再說了
ed8671ed 發表於 2015-5-18 23:37

大家鬥毒,呵呵

緣分野,無邊樣方法好定唔好,隨心就可以

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
harryharry 發表於 2015-5-18 23:43

扮撞到,Wawa ,又學到野,我完全無想過依個方法。。

先 1)在他/ 她的post留言,希望佢留意到,

留言到開給唔抗拒你,

再 3) 直接send message 去佢個inbox

我都唔會咁出面lol, 靜靜stock佢算數
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

呢個好似好 D , 佢有應你嘅話你可以試下 (3) , 佢無應你就算啦 廢事騷擾人

1)在他/ 她的post留言,留低全名,電話,佢會主動聯絡你。

互粉互讚咪得囉lol

用jackd lor

直接識我算啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

直接識我算啦
John 發表於 2015-5-19 01:02

Hi,肥仔 John

Hi,肥仔 John
harryharry 發表於 2015-5-19 01:04

Hi 不如聽日去新斗記
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

引佢like反你;)

Hi 不如聽日去新斗記
John 發表於 2015-5-19 01:06

仲新斗記?咁out
http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20150427/19126438
我想食泰菜多啲

大家好多溝仔溝女既招式同經驗嘎

大家好多溝仔溝女既招式同經驗嘎
Kyle_ 發表於 2015-5-19 01:11

佢地老江湖...經驗豐富
我咩都唔識

仲新斗記?咁out

我想食泰菜多啲
harryharry 發表於 2015-5-19 01:10

佢個look真係好賓賓
反ot: 要進入人地 生活, 舉個例, 如果想識鄭融, 就試下去環球大廈

用jackd lor
Lewis 發表於 2015-5-19 00:26

whats that?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

睇下女追男 / 男追女囉(or男追男)
FIGHT for 陳柏宇

Try to see where he/she usually goes to according to what he/she posts on ig/fb
And then visit those places frequently to heighten the chance of meeting him/her in person

睇下女追男 / 男追女囉(or男追男)
~蛋撻~ 發表於 2015-5-19 18:50

點解無女追女。。

一般用1
其實呢d都系隨緣噶 合眼緣既話 你留言距會即可有回應
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

互粉互讚咪得囉lol
kwanie 發表於 2015-5-19 00:20

中學FB舊招 lolxD
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

多謝咁多位既踴躍回覆。
我最終做左1同2呀,成功引起佢既注意

主動visit佢frequently既place 都係一個幾好既idea, but for my case, quite difficult

仲有1個問題係,how to sustain?

當引到佢注意後,點做?

繼續逢有新post, 即回覆?

中學FB舊招 lolxD
Nicholas 發表於 2015-5-20 02:08

呢招未必得,因為年紀有一段距離

whats that?
hinz 發表於 2015-5-19 14:02

Good question, what's that?