返回列表 發帖
希望美匡之後有機會唱下佢個英文Demo版...

今晚好 輕鬆,細場有細場好。

RE: [Jun/2015] 陳柏宇《Escape現場唱》音樂會

原來咁多人第一次睇柏乳live,小弟都係xd準時開show, 好開心唔洗等,成晚都好enjoy
佢把聲真係好好聽好好j

完左我仲簽埋名,加一張自拍合照

佢真係好得意好nice

Btw hehe 個鼓手同埋親愛的仇人個composer 好好j

阻住 發表於 2015-6-23 22:47

Missing You,仲要差唔多key,唔知有無機會聽

未開場個陣,我隔離個男仔話見到馮曦妤、As One,不過我望極都望唔到
原來係坐係第一行
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

拎左簽名啦,jason好有禮,逐個多謝,工作人員又冇呢樣唔比果樣唔比
lblemon 發表於 2015-6-23 22:34

仲好體貼, 寫埋名
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

現場聽完全唔覺Phil唱得大聲,岩岩好
Ki 發表於 2015-6-23 22:37

好想快d聽返, 等人upload
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

仲好體貼, 寫埋名
kevinlai1621 發表於 2015-6-23 23:01

Yes ar, 我簽左4個
係wor, d 工作人員好nice, 同jason 一樣

第一樣野讚既係準時開SHOW 除左葉德嫻之外,仲有邊個歌手可以做到
第二樣野讚既係現場觀 ...
Ki 發表於 2015-6-23 22:46

講得好 你講中曬我想講嘅野
其中兩三首有 D 位唱得唔太好, 不過之前失聲影響發揮都唔會去怪佢, 好開心聽到佢話仲係好鐘意唱歌

現場觀眾質素好高,每一首歌都幾乎係去到最尾一粒音完左先拍手掌 (呢句真係無限個 like)

我張陳年yes card終於獲得陳柏宇既烏龜一隻^^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

講開又講,今晚好少fans 咁,覺得大多數入場既都欣賞佢既樂迷多嘎

我張陳年yes card終於獲得陳柏宇既烏龜一隻^^
dongbb2332 發表於 2015-6-23 23:26

你攞張yes card比佢簽名?
無唱你暪我暪

阻住 發表於 2015-6-23 22:47
我都想聽 加咗和音仲好聽咗

講得好  你講中曬我想講嘅野
其中兩三首有 D 位唱得唔太好, 不過之前失聲影響發揮都唔 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-23 23:24

慳番你啲時間

講開又講,今晚好少fans 咁,覺得大多數入場既都欣賞佢既樂迷多嘎
Kyle_ 發表於 2015-6-23 23:27

我覺得無左班Fans、而得到呢班尊重歌手既樂迷,絕對係歌手既福氣(對唔住個班太過激動支持自己偶像既Fans)
無錯,去到Encore呢啲位,其實係好需要Fans去帶動全場一齊嗌番個歌手出場
但係今晚係一個免費性質既音樂會,其實有無呢個Encore位都無乜所謂

最重要既,我反而覺得係吸納呢一班樂迷,畢竟本身Jason個Fans base唔係太過強大
點樣去吸引一班人去聽佢啲歌,有呢個音樂會真係最好不過
大家都安安靜靜咁去歌、欣賞成個音樂會
若然下次有啲大型啲既演唱會,我相信基於今個音樂會既表現(無論係Jason定係觀眾)
都會吸引到更多人去聽&睇
>吾
>甘
>米
>尼

觀後感:
1. 以唱新歌表現黎講, 唱功比預期差(第一次親身聽佢LIVE), 但本身聲線好靚. 但唱舊歌就好穩了,唱功立時返黎, 可能因為舊歌已唱熟左.
2. JASON 唔係几擅長搞氣氛
3. JASON D歌迷好斯文, 好有修養, 會等最後果粒音先至拍掌, 又冇人9叫. 呢個現象以前只在美之演唱會見過
4. JASON好瘦
5. 佢成日都話自己只係enjoy唱歌唔想壓力太大, 咁搞法公司梗係hea佢啦! 樂壇前浪後浪一齊湧, 不進則退呀!

Kyle_ 發表於 2015-6-23 23:27

你講起呢樣 me 就把鬼火
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

目測場內大約有800-1000人, 諗緊將會係銷量榜第几位呢?

我都拎到簽名呀,好開心呀,今晚D歌好好聽,同D音樂人合作得好好,音響都唔錯!好正!

觀後感:
1. 以唱新歌表現黎講, 唱功比預期差(第一次親身聽佢LIVE), 但本身聲線好靚. 但唱舊歌就好穩了,唱功 ...
lblemon 發表於 2015-6-23 23:43

關於第二點
  佢唔係好識刻意搞氣氛, 不過佢個種真係台上其實又幾好笑

關於第二點
  佢唔係好識刻意搞氣氛, 不過佢個種真係台上其實又幾好笑 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-23 23:59

佢真係好得意, 有D天然呆

目測場內大約有800-1000人, 諗緊將會係銷量榜第几位呢?
lblemon 發表於 2015-6-23 23:47

但我諗好多人都一早預購哂....預購計唔計銷量榜嫁?

但我諗好多人都一早預購哂....預購計唔計銷量榜嫁?
Kyle_ 發表於 2015-6-24 00:01

應該計卦!

我入埋後台同佢影其實啲fansclub系坐哂平地前面,你地冇見到有人攞住燈牌咩?我都系fansclub其中一位成員嚟,我寧願輕輕鬆鬆咁睇表演唱會,所以冇舉到,因為遲咗落嚟,條尾長到阿媽都唔記得,所以冇簽到
Infinity & Eternity

好少可簽名會俾影相GA
簽名之前仲系樓下同林奕匡影左相添
音樂記錄
don't forget tonight

好少可簽名會俾影相GA
簽名之前仲系樓下同林奕匡影左相添
tombus20002000 發表於 2015-6-24 00:50

朋友我都同phil兄影咗相喎

關於第二點
  佢唔係好識刻意搞氣氛, 不過佢個種真係台上其實又幾好笑 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-23 23:59

其實佢介紹啲歌嘅時候有少少長氣(雖然咁顯得佢可愛)如果講得簡短會好啲
好可惜今日佢狀態有少少差

聽得出佢把聲有啲沙

希望佢繼續出歌啦
佢嘅音樂會真係可遇不可求

其實佢介紹啲歌嘅時候有少少長氣(雖然咁顯得佢可愛)如果講得簡短會好啲
好可惜今日佢狀態有少 ...
harryharry 發表於 2015-6-24 01:07

我反而覺得ok, 其實係電台訪問d講辭
  btw, 佢個提詞機應該有曬佢d講稿

有冇人記得/知個鼓手叫咩名, 好想搵佢D相

別來無恙mv幾有意思,感動

個live好正,
都有12首歌,
但有幾首播mmo
別來無恙MV有故事性,
Sony 進步左
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

尋晚怕等太耐所以無等
有d後悔

我入埋後台同佢影其實啲fansclub系坐哂平地前面,你地冇見到有人攞住燈牌咩?我都系fansclub其中一 ...
pooh1460 發表於 2015-6-24 00:33

見到有人拎住燈牌,但係唔見有人舉
同埋今日係咪唔係太多人有黎?
點解你地個邊無人帶頭嗌Encore,呢啲野其實係靠你地做
無出過Jason functions,不過你地果個Fans club係咪唔興嗌?幾欣賞你地呢樣野
>吾
>甘
>米
>尼

尋晚怕等太耐所以無等
有d後悔
Stanley 發表於 2015-6-24 08:53

真係等左几耐呀, 我排大約第50個, 等左45分鐘先搞掂, 後樓梯越等越焗呀救命, 我後面應該都仲有好多人

不過可以近距離見到jason 加大大個簽名, 算係咁啦

見到有人拎住燈牌,但係唔見有人舉
同埋今日係咪唔係太多人有黎?
點解你地個邊無人帶頭嗌Encore ...
Ki 發表於 2015-6-24 09:01

系個個太耐冇聽Jason唱歌,寧願專心聽同睇個show都唔攞啦(仲要系得1gp帶咗燈牌),至於嗌encore方面,有一gp系有嗌(我個gp系有嗌,不過太細聲),而且冇人和應。點解?因為Jason個fansclub系分開咗3個gp,所以大家都冇一致嗌,而且乜唔系嗌嗌吓播別來無恙mv咩?

系個個太耐冇聽Jason唱歌,寧願專心聽同睇個show都唔攞啦,至於嗌encore方面,有一gp系有嗌(我個gp系有嗌 ...
pooh1460 發表於 2015-6-24 09:41

誤打誤撞造就尋晚既高質素音樂會
Encore個part一開始有人嗌,但係跟住唔知點解變左拍手
>吾
>甘
>米
>尼

琴晚post錯區, 應該放呢到好d
本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
kevinlai1621 發表於 2015-6-24 10:48

真係好正, 原來現場phil既和音真係啱啱好, 琴晚睇kkbox好大聲下 依家搞到我好想聽Missing You
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

**** 本內容被作者隱藏 ****
kevinlai1621 發表於 2015-6-24 10:48
好拆 現場聽真係好好聽

好拆  現場聽真係好好聽
nicholashin 發表於 2015-6-24 11:07

咁現場睇一定係最正 如果唔係仲會有人入場咩

Can't see. :(
回復 137# kevinlai1621

Can't see. :(
回復  kevinlai1621
angelicdestiny 發表於 2015-6-24 12:16

上Youtube打陳柏宇,我岩岩見應該係爭尋晚最愛既逸後未有片
>吾
>甘
>米
>尼

系個個太耐冇聽Jason唱歌,寧願專心聽同睇個show都唔攞啦(仲要系得1gp帶咗燈牌),至於嗌encore方面,有 ...
pooh1460 發表於 2015-6-24 09:41

原來已經分裂埋第3個gp出黎啦
一路以為只係split左兩個
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

[url=#37988875]quote[/url]]上Youtube打陳柏宇,我岩岩見應該係爭尋晚最愛既逸後未有片
Ki 發表於 2015-6-24 13:27 [[url=#51566335]quote[/url]]

https://www.youtube.com/watch?v=KXZbjPD0n6c

尋晚去睇左,真係好正。

其實佢可以坐係到唱大半場真係好勁。
啲歌已經難唱仲坐住黎運氣無乜走音
勁過好多mk歌手一路唱一路抹窗

其實佢可以坐係到唱大半場真係好勁。
啲歌已經難唱仲坐住黎運氣無乜走音
勁過好多mk歌手一路唱一路抹窗 ...
艾石仔 發表於 2015-6-24 15:40

個啲就算鬼數啦,仲衰過馬戲團小丑,只不過係面皮夠厚上台捱過個幾分鐘叫呢班人做歌手,簡直係侮辱左其他唱得之人
>吾
>甘
>米
>尼

仲有, 一開始果段短片好正!

佢唔錯架啦,對比其他歌手走左音
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

逸後LIVE好正。Jason吧聲回復返狀態。唔知KKBox會唔會收錄live recording比人download?

逸後LIVE好正。Jason吧聲回復返狀態。唔知KKBox會唔會收錄live recording比人download? ...
angelicdestiny 發表於 2015-6-24 22:35

估岀第二版多d
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

唔喺香港,琴晚幾經辛苦log in kkbox,最後只睇到下半場。除左一字一涙有啲失準外,其餘全部都唱得好好,感覺仲好聽過cd,編曲幫左唔少,聽到逸後已經好感動,呢個真係我聽過最正嘅逸後live!

聽聞Jason簽到12點先簽完! 其實Jason由初出道走偶像派路線,到宜家可以話係成功去到另一層次,冇左班尖叫嘅妹妹仔,但多左真正欣賞佢歌聲嘅樂迷,其實都係好事黎,就算比佢keep住嗰幾十個9叫嘅fans又點,都唔會幫到佢上紅館,佢最需要嘅係擴闊歌迷層面,用實力打動人,所以見到佢努力學唱歌令自己進步真係好開心,好希望Sony今年落力啲谷佢上去!