返回列表 發帖
CAS應該唱煙花非花同逾越生死

我都期待緊CAS會唱咩歌
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

Shiga都錄左
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Shiga都錄左
hinz 發表於 2015-6-24 21:39

咁可能shiga有冠
  d人上一次, 攞完冠軍歌就算
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

Shiga都錄左
hinz 發表於 2015-6-24 21:39

希望碎雅可以冠

R&K, Dear Jane, Phil, BOP, Shiga都有錄影勁歌
matt0605 發表於 2015-6-24 19:29

R&K被tvb ban咗咁多次.應該上榜了吧

睇左預告
今個星期有美勤、sherman同LLV

你最重要live唔想聽

2015.06.27 - 沈震軒、馮允謙
播出日期: 2015.06.28 (日)       

作為一個男歌手,保持「型、英、帥、靚、正」的外表絕對是理所當然。而今集的嘉賓沈震軒(Sammy)和馮允謙(Jay)要拍攝MV時,會如何設計自己的造型?若他們的想法與導演出現分歧時,二人會想到甚麼解決方法?

Sammy聯同好友覃嘉健(Jam)為大家自彈自唱,送上現場特別版<約誓>及<單打獨鬥>。一首歌要感動人心,歌者必先投入感情演唱。但作為型男的Sammy,應迷倒不少女性,為何會自嘲演繹失戀情歌毫無難度?

Jay剛推出新專輯,便來到「碟潮」與大家分享和不同填詞人合作的感受。是次專輯的主打歌<年月匆匆>,是Jay講述加入樂壇四年來的成長及感受,這四年的歌手生涯,使他有何反思?

今集「超級勁歌推介」,有陳奕迅<無條件>、鍾鎮濤與釗峰首次合作的<煙花非花>,以及適逢鄧麗君離世20年,王菲特意與一代歌壇天后跨時空對唱的<清平調>。另外,亦會送上Maroon 5<Sugar>、Sia<Elastic Heart>及張靚穎<Bazaar>的MV。

真得不似是真冇 MV
Jay plug 年月匆匆去 TVB?

超級勁歌推介加多首清平調?
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

作為一個男歌手,保持「型、英、帥、靚、正」 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-6-26 14:38

前幾日岀個陣無清平調架喎
02 著地 - 鄧麗欣

2015.06.28 - 「勁歌師兄」李克勤送上<你最重要>

曾擔任《勁歌金曲》主持的李克勤,重踏熟悉的舞台,送上新歌<你最重要>。此乃「校長」譚詠麟相隔22年後再為克勤創作的歌曲,克勤認為作品的曲風有何突破之處?

節目還有鍾舒漫跳唱大玩80年代風格的<改潮玩代>,為何她會有此概念,並邀請MC仁負責歌曲Rap的部分?吳業坤首支派台作品<原來她不夠愛我>取得佳績,更獲唱片公司舉行祝捷會,所以他要獻唱作品以答謝歌迷。羅力威也帶來歌詞包含德、法、中、日、韓五種語言的「我愛你」的<夏之咩>,莫非他想將「追女仔」國際化?

另外,「超級勁歌推介」會播放鍾鎮濤、釗峰<煙花飛花>、陳奕迅<無條件>及鍾嘉欣<不顧一切>的精采MV。本週「勁歌金榜」冠軍歌是吳若希的<眼淚的秘密>,她會現場演繹這首為劇集《武則天》片尾曲的作品。
02 著地 - 鄧麗欣

回復 169# hinz

吳若希系米連續8冠了

前幾日岀個陣無清平調架喎
hinz 發表於 2015-6-26 14:44

好似日頭既超級勁歌金推介都冇播過清平調啊

2015.06.28 - 「勁歌師兄」李克勤送上

曾擔任《勁歌金曲》主持的李克勤,重 ...
hinz 發表於 2015-6-26 15:42

煙花飛花係咪新歌
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

作為一個男歌手,保持「型、英、帥、靚、正」 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-6-26 14:38

呢集正有約誓、單打獨鬥同年月匆匆聽

你最重要、煙花飛花呢
nicholashin 發表於 2015-6-27 16:41

正,D MV可以Skip
BTW 煙花飛花可能係李克勤o既飛花新版

好似日頭既超級勁歌金推介都冇播過清平調啊
PangChiYeung 發表於 2015-6-27 13:20

係咪下星期 o係原有4首之外加多1首
再下星期就轉另一round  (即係清平調得1星期)
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

香港小姐 今年新增主題曲:
邀請了曾為韓國女團少女時代擔任監製的音樂猛人,為今屆港姐競選寫主題歌曲。而 ...
Bluejays 發表於 2015-6-24 01:30

給.香港小姐係咪唔會再用喇
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

係咪下星期 o係原有4首之外加多1首
再下星期就轉另一round  (即係清平調得1星期) ...
hechart 發表於 2015-6-27 22:36

不過勁歌金曲又唔播清平調wor 樂勢力又會播既

不過勁歌金曲又唔播清平調wor 樂勢力又會播既
PangChiYeung 發表於 2015-6-27 22:42

勁歌金曲好似唔會播晒咁多首超級勁歌推介?
其實都係得個估字, 有時篇文都唔係好信得過, 睇下今晚播清平調之前有無話係超級勁歌推介先知

呢次錄影無咪咀...

數左下 有疑似14首可以上榜既歌塞住

而且個榜都好塞 眼淚的秘密 仁至義盡 你最重要
    回到最 ...
PangChiYeung 發表於 2015-6-23 09:35

你最重要今星期第2位 但已經上左黎唱
未必會冠?

給.香港小姐係咪唔會再用喇
hechart 發表於 2015-6-27 22:37

何太試新野永遠都係試完就走(尤其係港姐,年年新款),
我諗 首港姐歌 應該只係用一年嘅姐。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

吳若希系米連續8冠了
阿mark 發表於 2015-6-26 15:57

唔計同 Hubert 合唱嘅 暗戀,
係由 2012年中 我沒有傷心 開始 8連冠,橫跨兩間公司四張碟。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

點解樂勢力個約誓x單打獨鬥,約誓得o個一段仔架,明明係plug同介紹約誓

點解樂勢力個約誓x單打獨鬥,約誓得o個一段仔架,明明係plug同介紹約誓 ...
KITSTON 發表於 2015-6-30 13:30

係囉
單打獨鬥唱咁多
實在太令人失望鳥
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

唔計同 Hubert 合唱嘅 暗戀,
係由 2012年中 我沒有傷心 開始 8連冠,橫跨兩間公司四張碟。 ...
Bluejays 發表於 2015-6-28 00:29

no
上年《想起你》ban咗
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)