返回列表 發帖

[神秘女聲?] 又要人估下隻歌係邊個唱?????

好似年年樂壇都要出一D gimmick, 就係「出歌唔出樣」,

近來youtube又流傳左隻歌唔知邊個唱既,

係一首翻唱歌「結他低泣時」。

MV淨係個女人背影, 未知係咪就係位原唱者?

聽首歌錄音唔似係柴娃娃既網絡歌手唱,

難道又有公司想捧新人? 又玩要估下咩樣?

講下首歌, 都好少聽到女版唱,

對於我呢D後生, 其實隻歌真係唔熟悉。哈哈哈。

覺得呢個女仔唱到現代感出黎,

把聲都幾清, 高音都上到。

反而最令我impressive係個編曲,

聽得出有唔同樂器既arrangement都幾認真喎。

之前有衛蘭同JW一出道都唔出樣齋出歌,

以歌聲黎吸引大家, 呢個樂壇都有實力派歌手。

跟住有龍小菌蒙面街頭獻唱, 初時大家仲好好奇面具後既佢係點樣,

打開左面具之後發現原來幾似苟姑娘喎, 可惜之後就一直紅唔起。

上年關心妍都變左C-12玩過一輪估下咩人唱既遊戲,

D玩味既歌初時都估唔到係佢, D歌都有人buy,

可惜佢轉型唔成功, 都係唱番慘情歌岩佢多D

唔知今次呢隻歌係想捧新人定舊人,

但已經開始有人問係邊個唱,

我就覺得呢把聲實在太難估, 唔似扮聲唱, 一定唔係而家仲hit既歌手。

一係就好耐冇唱歌, 或者你都好少聽佢唱歌既人。

唔知幾時會公佈係邊個呢?

會唔會真係今年既新人

Hello 唱片公司宣傳人員

「一把不可逃避的聲音」

首先Hello 唱片公司宣傳人員

我睇到個背影就諗起佢
件衫仲同呢段片幅相好似添

BTW 如果真係想sell佢o既聲o既話就唔好放埋D背影相出黎啦

不如捧下我啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

不如捧下我啦
John 發表於 2015-6-4 15:06

JOHN BB 唱歌不錯。。

你同宣傳人員講鬼有用咩。。。佢只識係不同網頁宣傳。。。

神秘女聲。。開頭以為係女鬼呢

請問係邊間公司
比少少貼士嘎唔該
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

唔知呢位新人唱唔唱兒歌嘅呢?
唱兒歌可以幫佢快啲喺purple手上攞到電台冠軍歌嘎~!
可以做2015新人王^^

如果係想做今年樂壇新人嘅話就快啲派台咯,
太遲嘅話攞唔到新人獎架

方力申ig都有post
諗緊係咪太陽娛樂嘅歌手

回復 12# rubylovessss

內地邊度可以聽啊? 我系方力申ig都睇到啊  佢Dfriend系唔系以為Stephy唱噶哈哈

懶神秘。。。
我估錯這個世界得到教訓

希望係SimC

不過一聽就知唔係

唱片公司宣傳人員
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

我都好熱愛唱歌拍電影,捧我啦!!!!
FIGHT for 陳柏宇

Hello 肥婆 唱片公司宣傳人員

影張咁嘅沙灘相都要去沖繩

尊貴的唱片公司宣傳人員您好,
本人很想入行,不知 貴公司能否於半年內捧紅我?
本人的演藝目標不是要成為甚麼天王天后 也非要奪走一千年男金
本人只有小小心願一一成為明年吳雨霏收山演唱會嘉賓
本人希望能與她手拖手 合唱山歌 gonna be alright ... whatever la
最後與她用力一抱 送個goodbye kiss

本人一旦獲得取錄,定必創意大爆發,不擇手段為求爭取名氣,博得吳雨霏小姐對我回眸一笑。
望早日獲得 貴公司答覆。
Happy and Blessed.

本人的演藝目標不是要成為 ...
jose 發表於 2015-6-5 21:48

我願意為你嘅處女作填詞哦
友情價10蚊
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

唔知你拍埋KARY一齊合唱嗰時,KARY會唔會高過你

好似明星志願d特別要求 「與吳雨霏合作」

我要做「工作滿檔的明星」
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我有六舊腹肌架
好似做偶像派明星
唔會特別要求同吳雨霏合作
不過可以同你公司新人情侶檔

據傳c12下年會出大碟,有朋友話我知有錄緊啲demo...
總之就唔係完全收皮啦。