返回列表 發帖

" 全女班音樂流行榜 "

「I'm a superstar 鎂光燈中發亮 給舉世欣賞
   為我的理想 換千種色相
   氣氛唱得高漲 燒滾你每一晚上」

美轉強勢打入女歌手十強~~

Week 24 ~ (04/06 - 10/06)         AP  LW  NW  TREND                                          
01. 汪明荃 / 閃爍登場       | 35 | 09 | 07 | 09>09>09>09>09>09>01
02. 容祖兒 / 女皇         | 20 | 04 | 08 | 03>03>03>02>01>04>04>02
03. 勞嘉怡 / 尋找稜角       | 12 | 03 | 04 | 04>02>03>03
04. 吳雨霏 / 流螢         | 11 | RE | 08 | 06>05>03>04>03>01>05>XX>04
05. 許雅婷 / 人魚之丘       | 06 | 06 | 02 | 06>05
06. 薛凱琪 / 所有下雨天      | 05 | 02 | 03 | 05>02>06
07. 袁紫僑 / 幾百萬分之一     | 04 | NE | 01 | 07
08. 汪明荃 / 華麗轉身       | 03 | 01 | 07 | 08>08>08>08>01>08>08
09. 簡淑兒 / 留一線        | 03 | NE | 01 | 09
10. 汪明荃 / 銀河         | 03 | 10 | 07 | 10>10>10>10>10>10>10            
xx. 吳若希 / 眼淚的秘密      | 16 | 05 | 05 | 05>XX>03>02>03>05>XX
xx. 溫 心 / 剛剛         | 00 | 07 | 01 | 07>XX
xx. 鄧麗君 王 菲 / 清平調    | 00 | 01 | 02 | 07>01>XX

35 閃爍登場
~~~~~~~~~~~~~~(01)~~~~~~~~~~~~~~
20 女皇
16 眼淚的秘密
12 尋找稜角 (7+5)
11 豔羨 / 一千個假想結局 / 超男友 / 流螢 / 我敢愛
10 假如讓我說下去
06 人魚之丘
05 所有下雨天
04 幾百萬分之一
03 留一線 (2+1) / 華麗轉身 / 銀河
~~~~~~~~~~~~~~(15+01)~~~~~~~~~~~~~~
02 非凡人生 / 鍾無艷 / 好時辰
01 再見二丁目 / 最後的歌 / 一個人的童話 / 數你 / 少女的祈禱 / 姊妹 / 野孩子 / 可惜我是水瓶座 / 勇 / 小星星 / 煉金術 / 小城大事 / 烈女 / 化 / 撈月亮的人 / 我在橋上看風景 / 原來過得很快樂 / 斗零踭 / 飲酒思源 / 火鳥 / 翅膀下的風 / 深息 / 好不容易遇見愛 / 最好的債

" 女中光華 " 全女班冠軍歌列表

WK01~13: 樂觀 / 最好的債 / 水星逆行 / 冬至 / 若 / 這麼近那麼遠 / 最好的債 [2] /
一千個假想結局 / 篋神 / 肋骨 / 浪漫前夕 / 總有一個人 / 我們他們

WK14~26: 幸福車站 / 飄紅 / 我敢愛 / 流螢 / 糖衣 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 [2] /
女皇 / 華麗轉身 / 清平調 / 閃爍登場

女歌手十強 排名不分先後 max. = 458 min. = 101

容祖兒 [4] / 連詩雅 [4] / 吳雨霏 [3] / 楊千嬅 [2] / 汪明荃 [2] /
江海迦 [1] / 雨 僑 [1] / 王菀之 [1] / 官恩娜 [1] / 周慧敏 [1]

舊歌精選

某美版主個 icon 呀~ 真係巧巧聽~

我懷疑自己愛嬅

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

呼吸輕輕一下 指尖輕輕一擦
RVHOCPC 發表於 2015-6-7 00:17

仲有疊字
二〇二三年度全女班投票

ED's KIDS Choice #08
相逢何必乜乜乜三部曲成功令蔣志光逐步邁向兒童聽眾層:
相逢何必曾相識。相逢何必曾 ...
ed8671ed 發表於 2015-6-7 00:05

銀河無冠就 OUT !!!
二〇二三年度全女班投票

眼淚的咪咪out左
RVHOCPC 發表於 2015-6-7 00:22

35 閃爍登場
~~~~~~~~~~~~~~(01)~~~~~~~~~~~~~~
20 女皇
16 眼淚的秘密
12 尋找稜角 (7+5)
11 豔羨 / 一千個假想結局 / 超男友 / 流螢 / 我敢愛
10 假如讓我說下去
06 人魚之丘
05 所有下雨天
04 幾百萬分之一
03 留一線 (2+1) / 華麗轉身 / 銀河
~~~~~~~~~~~~~~(15+01)~~~~~~~~~~~~~~
02 非凡人生 / 鍾無艷 / 好時辰
01 再見二丁目 / 最後的歌 / 一個人的童話 / 數你 / 少女的祈禱 / 姊妹 / 野孩子 / 可惜我是水瓶座 / 勇 / 小星星 / 煉金術 / 小城大事 / 烈女 / 化 / 撈月亮的人 / 我在橋上看風景 / 原來過得很快樂 / 斗零踭 / 飲酒思源 / 火鳥 / 翅膀下的風 / 深息 / 好不容易遇見愛 / 最好的債
有美走勢 03>02>03 唔好太貪心
真的不需奢望太多
二〇二三年度全女班投票

新少女標本踢走 2 大天后
chanchan0909 發表於 2015-6-7 00:27

我想請晒四位年尾黎坐下
你個偽荃粉
討論標本都唔慶祝 Lisa 冠
二〇二三年度全女班投票

07>04>07>02>09>XX
算係咁啦 我信有某天必然會再見

liza隔week冠嘅
重鎚wk26冠銀 ...
ed8671ed 發表於 2015-6-7 00:30

其實係太重口味要俾多少少時間 me 谷到上冠
二〇二三年度全女班投票

me 提起 Lisa 就有人黎追問幾時喺 me 到拎到外卡嘎啦
chanchan0909 發表於 2015-6-7 00:35

Liza 成績o甘好華麗轉身 5 冠 (ed8671ed*2, RVHOCPC, 616.1314, TVB) 1 亞 (kwanie)

係咪好應該拎到張外卡先
二〇二三年度全女班投票

印象中channnnnnnnnnnnnnnnnnnn好似請咗Liza去季選
樂觀d homo
Wonders 發表於 2015-6-7 00:41

你有無興趣加入我地愛荃力呢個大家庭
二〇二三年度全女班投票

身為linceye 003號會員
要識做啦
ed8671ed 發表於 2015-6-7 00:53

我又要入
二〇二三年度全女班投票

**** 本內容被作者隱藏 ****
chanchan0909 發表於 2015-6-7 09:00

where's liza
二〇二三年度全女班投票

Week 24 (3 Jun - 9 Jun)
1. (12,9,3,4,7,2) 回眸一笑 - 陈柏宇
2. (15,13,9,7,4,12) 边城 - Mr
3. (20,17, ...
kojieyan 發表於 2015-6-7 00:46

做咩今 wk 唔見左榜名
二〇二三年度全女班投票

有獎問答遊戲
試分析下列資料,然後回答問題。

問題:推斷下星期重新上榜歌曲。

(A) 連詩雅〈為何要我愛上你〉

(B) 容祖兒〈飄紅〉

(C) 吳雨霏〈超男友〉

資料一、上述歌曲走勢及播放率
〈為何要我愛上你〉
   04 > 01 > 01 > 03 > 08 > XX
   AP: 152

〈飄紅〉
   01 > 02 > 02 > 02 > 02 > XX
   AP: 150

〈超男友〉
   04 > XX
   AP: 11

資料二、榜主言論
由於我榜太塞
輪候急症室名單:
流螢 (RE) 、超男友 (RE) 、想入霏霏、滲、被窩、金色之夏、LOVE HARD、永遠的愛麗絲、虛偽、小手術、不顧一切、陳凱彤小姐新歌、睇完急症番嚟等雪、世界真細小 (我收到既版本將會係 ft. Hacken Lee)及大家都好想上既弟子規xxx

Liza 燒滾你每一晚上 第二彈將無限期延遲

OT: 華麗轉身假假地都有五冠(ed*2, R, 616, TVB)
希望 chanchan 會員畀下面入圍

616.1314 發表於 2015-6-2 23:50

資料可能有用 , 亦可能屬誤導性質 , 請三思而後行
獎品
答中問題的考生可要求榜主冠或唔冠某首歌(美祖美迦及美轉個三首歌不受影響)。

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
二〇二三年度全女班投票

選項:(A) 連詩雅〈為何要我愛上你〉

要求:冠〈所有下雨天〉
kojieyan 發表於 2015-6-9 13:03

仲打算 out 呢首 宜家要谷上冠

=本周遊戲結束=
See You Next Week W/ Shiga
下 week 會有評卷參考同考生表現
協助愛荃力谷 Liza
二〇二三年度全女班投票

原來多咗3首咋~! 感覺上多好多 lol

應該開心定唔開心好
shiga有得re  但係冇得 ...
ed8671ed 發表於 2015-6-9 20:20

以後 wk wk 都有得玩
二〇二三年度全女班投票

收到世界真細小 live version 未
Wonders 發表於 2015-6-9 20:38

下 wk 上
二〇二三年度全女班投票

好快手喔  似有兩星期冠  Live X 1 CD X 1
Wonders 發表於 2015-6-9 20:43

小道消息話 903 同 TVB 寄左落棺同這樣近既 live 派台碟俾 me
二〇二三年度全女班投票

chob上半年夠1000 fun未
Wonders 發表於 2015-6-9 20:48

500 都未有
二〇二三年度全女班投票

Flash本地歌曲流行榜 Week 24 ( 7/6 - 13/6/2015 )

OUT:
天橋 - 楊千嬅     (20>17>13>07>02>01>04)
新 ...
manu 發表於 2015-6-10 18:40

下 wk 冠無條件 ?
二〇二三年度全女班投票

ED's #1 CHOICE 2015
我們他們 / 新地球 / 頌讚詩 / 家明[2] / 一千個假想結局 / 戰勝自己 / 浪漫前夕 / 說 ...
ed8671ed 發表於 2015-6-10 21:00

全中
可唔可以 disclose 下美祖歷年成績
二〇二三年度全女班投票

唔知呢~唔知呢~
提示係要喺適當嘅日子附近冠

本榜只有1.5年歷史
2014  布穀 ...
ed8671ed 發表於 2015-6-10 21:29

chob 首冠
我榜
12 手寫
13 excel
14 日日榜
15 CM
二〇二三年度全女班投票

美祖強勢憑飄紅勇奪
- 我等我在一票3分
- ed 榜首冠
- jose 榜首冠
- 同馮寶寶「我呵一句你呵一句」既機 ...
bagfgfcde 發表於 2015-6-10 22:41

好不容易... 榜 2 weeks no. 1
二〇二三年度全女班投票

**** 本內容被作者隱藏 ****
chanchan0909 發表於 2015-6-11 18:00

Liza
一定俾 5 分
二〇二三年度全女班投票

Cut 左啦 佢又 mo 份 sponsor, 無得好似 Yan Ting 咁又入選又有得表演
chanchan0909 發表於 2015-6-11 20:42

希望最低分都可以唱
呼籲各位美會員俾飄紅 清平調 逾越生死 無條件 回到最愛的那天 同 why 5 fun
二〇二三年度全女班投票

--------------------------------------------------------------------------------------------------- ...
jasonng 發表於 2015-6-11 22:59

Twins 係咪

04>07>05>07>06>07>07>07>08>07>09>07>10>07>...>20>07>19>07...>01>07
二〇二三年度全女班投票

咦 都好喎
呢個走勢太美
jasonng 發表於 2015-6-11 23:45

呢個走勢夠 Twins 係貴榜拎兩年組金
二〇二三年度全女班投票

由於我好乖甘聽 ed 話一路 d 數一路聽 why
shiga 姐又有得高位 re
二〇二三年度全女班投票

R&K之後plug國語應該都難谷d xddd

聽住計數有冇幫助
ed8671ed 發表於 2015-6-12 18:34

[no offense 霏粉唔好打我]

原本聽緊 lau ying 計得好慢
一聽 why 就計得快好多
二〇二三年度全女班投票

一雞兩味認真聽唔落, 所以應該都唔會上榜
   況且今年組合競爭激烈, 冧莊都好難講 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-12 18:41

孖有無機
二〇二三年度全女班投票

MonChoix2015 week 24                                       
P        LW        WK        PEAK        SONG        SINGER
1        6        2        3        女孩 (1 week no.1)        韋禮安
2        1        4        1        幸福之 ...
tobby 發表於 2015-6-13 22:17

速上認 愛迦
二〇二三年度全女班投票