返回列表 發帖

關心妍 JADE SINGS 紅館演唱會討論區 (20/1)

JADE去年轉投星娛樂,公司即力谷佢成為NEWAY STAR一姐,今日出左《仍然》呢隻碟,聽日就開佢轉會後首次紅館SHOW——《JADE SINGS演唱會》,個SHOW用番上週末KAY演唱會個台,好環保!:loveliness:
JADE的唱功於出道之初已獲廣泛認同,所以我睇呢個SHOW應該以音樂為主,唔駛太多花巧野,純粹用JADE自己把聲已經可以打動觀眾。GOOD SHOW!!:victory:

關心妍最新EP 將於1月20日上架, 如想得到Jade的親筆簽名, 可於當晚7pm開始在紅館外的售賣貨攤購買, 同時可獲得簽名票一張; 演唱會結束後Jade會同大家見面及簽名

關心妍再踏紅館諸葛拍拖捧場
http://news.on.cc/cnt/entertainm ... 0120_00862_001.html

Jade為配合個唱特別推出新EP,並在場館外發售,吸引數十歌迷排隊搶購。

舞台營造了「噴水池」效果。

【on.cc 東方互動 專訊】 關心妍(Jade)在紅館舉行一場《關心妍Jade Sings演唱會2012》,開三面台,九千個座位有九成入座率,吸引同公司的鄭融、HotCha的Winkie、舊公司的鄭欣宜、許廷鏗和舊老闆何哲圖等撐場。Jade的老公楊長智與Jade媽齊齊現身,而老闆薛嘉麟拖實剛流產的未婚妻諸葛紫岐到場,星光熠熠。
化了閃妝、穿上黑白Tube Dress襯六吋高踩鞋的Jade,由台中升起,並唱出金曲《以身試愛》及《無話再講》。為營造「噴水池」Feel,台左右兩邊有多條水柱,極具創意,Jade說:「你哋好,我等咗好多年,好開心,多謝買飛支持我,令我再一次夢想成真。」

個台唔同左@@?

例牌要問:
1. 有冇Rundown? 有咩驚喜歌出現?
2. 有冇嘉賓?

例牌要問:
1. 有冇Rundown? 有咩驚喜歌出現?
2. 有冇嘉賓?
Riverfish 發表於 2012-1-21 01:00

有 chilam 草蜢 關淑怡

螞蟻、我本人、那誰、My Love My Fate

回復 5# Riverfish

2012年1月20日 紅磡體育館 見

RUNDOWN
1.以身試愛
2.無話再講
3.負擔不起
4.如何離開你+假使我漂亮

5.無罪釋放
6.亂了情人
7.怎麽會愛上這個人
8.你太善良(合唱)
9.愛情已死(CHILAM SOLO)

10.龐貝21世紀
11.優先訂座
介紹BAND
12.要害

聖詩INTTERLUDE
13.這是什麽道理
14.不要驚動愛情
15.在你名下
傳教TALK
16.愛是不保留
聖詩INTTERLUDE

17. 再見RAINY DAY(草猛)/夜迷宫 (關淑怡)
18. SOSAD (草蜢+ JADE)
19. 華麗舞台(草蜢)

愛情故事部分

20.仍想念你
21. 手下敗將
22.我太強
23.仍然
24.放生

ENCORE:

24.挪亞方舟 ( SHIRLEY)
25.DELA ( SHIRLEY, JADE)
K MEDLEY
   26. 螞蟻
   27. 我本人
   28. 那誰
   29. MY LOVE MY FATE
30. 關心..心妍
32. 你有心

唔該晒星勤&discovered~:loveliness:

有D遺憾一隻"Jade Loves..."的歌都冇唱~
想聽玉石樂隊同白先勇...另外冇慘得過我同他不愛我亦不愛你~:(
不過好開心有仍想念你~同埋oh my god...關淑怡!正!

佢啲歌睇歌名就好陌生 但一聽到首歌D記憶就返哂嚟

我覺得關心妍的際遇有點似關淑怡, 一出道便大受注目, 橫掃各新人金獎, 但其後卻紅起, 未能上一線, 浮浮沉沉.

關淑怡同期的王菲已是亞洲神級天后, 比Jade還後期的謝安琪已是新晉天后級, 所以各新人初出道千萬不要太紅.;P

点解无惨得过我架 仲有无痛失恋啊,玉石乐队...好多都无唱

我覺得關心妍的際遇有點似關淑怡, 一出道便大受注目, 橫掃各新人金獎, 但其後卻紅起, 未能上一線, 浮浮沉 ...
2046 發表於 2012-1-22 01:05

其實好多天后級一出黎個陣都唔係好紅
楊千嬅同鄭秀文呢 d 都唔係特別紅..
唔好OT..
Jade 個晚完全係大曬功力 好勁 !

其實好多天后級一出黎個陣都唔係好紅
楊千嬅同鄭秀文呢 d 都唔係特別紅..
唔好OT..
Jade 個晚完全係大曬 ...
victor1991415 發表於 2012-1-23 00:03

大曬功力又點,903可以播都5播下

bagfgfcde 發表於 2012-1-24 12:28

903唔播又如何
紅館開到show就ok:P

bagfgfcde 發表於 2012-1-24 12:28

算啦,903可能特別憎關心妍噶

Jade Sings演唱會2012會唔會出dvd呢?
星娛樂 Star Entertainment (Universe) Ltd 回覆 : 未知

睇到 d video 有攝錄機影 wor...

無理由影完唔出咁硬膠嘛...

睇到 d video 有攝錄機影 wor...

無理由影完唔出咁硬膠嘛...
swanky 發表於 2012-1-27 15:41

王菀之個水百合夠話唔出啦.最後自己話應該會出(source from 某報紙)

她越來越像唱歌機器
技巧去到後期其實可以很駕輕就熟
但也需要一點情感上的粉飾
看影片好像是在看她表演她唱歌有多穩
而不是在投入於一首歌的意境中