返回列表 發帖

Janice(衛蘭)、Jill(衛詩)正式簽約華納唱片

歌手衛蘭、衛詩正式簽約華納唱片,日前(25/6)二人到唱片公司正式進行簽約儀式,二人都表示非常高興可以跟大家宣布自己去向,而華納老板Gordon Lee表示一直有留意所有的歌手,亦非常有興趣跟更多有潛質的朋友合作。

對此,衛蘭衛詩兩姊妹表示非常開心:「咁知道好多媒體朋友都好關心自己嘅動向,期間亦都有唔同嘅唱片公司同自己接觸,好開心最後同華納唱片簽約,覺得佢哋係一間好有活力、好好玩嘅唱片公司,而大家嘅理念亦非常相近,希望之後會有更多嘅好歌唱比大家聽。」

另外,對於不斷有歌手加入公司,華納一眾歌手表示非常高興及歡迎:「好開心見到公司越嚟越熱鬧越嚟越多人,相信嚟緊大家會有更多合作更多嘅火花,希望可以帶到更多唔同元素嘅音樂比香港嘅朋友。」

出處:香港華納唱片 官方 Facebook / Instagram / Weibo
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Janice 今日都有特登 post 上佢微博.

之前傾咗咁耐,終於 firm 咗入華納,恭喜 Janice 同埋 Jill .

Janice 塊面肥過 Jill 一半都有
希望可以減肥 keep 返狀態
希望去到新公司會有更好發展

Janice肥左咁多,仲以為係欣宜
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Janice肥左咁多,仲以為係欣宜
我等我在 發表於 2015-6-25 21:13

直逼欣宜架啦... 加油 keep fit ...

家姐點都發展好過妹妹

家姐點都發展好過妹妹
rubylovessss 發表於 2015-6-25 21:21

傾咗咁耐,最後 Janice 都係同佢妹爭取到一個機會. 算係咁,其實我覺得華納都應該唔會點落力去捧 Jill ,應該睇佢自己運氣了.
P.S. Janice 應該經理人公司合約都簽埋咗俾華納嗰邊.

簽名被屏蔽

garethchan  陳考威  can't wait to hear your new ballads! I heard @robinchi only loves ballads!

唔通快有新歌???
Janice將出席陳詠謙Friends Live  ,唔通會唱新歌???

好開心呀,等了超過半年時間,入到大公司好滿意

Jill唱快歌好正
heartbreaker 可可 小圈子 好正

今年真係肥人樂壇年

年頭又有香港第一肥人歌手鄭欣宜大唱樹熊歌+一字馬
KB大唱我是肥仔RAP出香港美食
新力軍陳凱彤令CM一眾會員放肆地追星

依家肥蘭又復出!!!!!

好奇袋呀

佢肥唔肥我理唔到咁多.
我望落去都唔係好肥je.
不過真心真心祝福佢入到一間大公司既
希望佢真係可以回復到05-06的人氣

加油.Janice Jill
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

肥可以減但係好開心Warner肯簽Janice!Warner可以幫佢同其他人合作,脫離Mark Lui。 不過真唔知阿Jill點樣捧,本身都無脫離Janice的影子。 Janice吧聲好過Jill好多。希望Janice簽左Warner之後可以在903拿到好results。唔知Leon有什麽感想?呵呵Amusic當無存在過。

參考觀音娜往績
唔多樂觀
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

參考觀音娜往績
唔多樂觀
John 發表於 2015-6-25 23:17

我覺得只要唔留喺甲音樂,都係一條出路...

garethchan  陳考威  can't wait to hear your new ballads! I heard @robinchi only loves ballads!

唔通快有新歌???
Janice將出席陳詠謙Friends Live  ,唔通會唱新歌???

好開心呀,等了超過半年時間,入到大公司好滿意
kk8733 發表於 2015-6-25 21:28

新歌應該仲要等等,不過今年實會有新歌 ! ! ! : )
唔該阿甲音樂快 d 出咗 梵高的影子 先~ xd

Warner會唔會太多人? 資源夠唔夠分?

我覺得只要唔留喺甲音樂,都係一條出路...
lokben 發表於 2015-6-25 23:19

唔知仲會唔會搵mark lui
雷仲得近年最好既都比哂佢
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

唔知仲會唔會搵mark lui
雷仲得近年最好既都比哂佢
John 發表於 2015-6-25 23:25

試吓同多 d 其他音樂人合作都好,
係時候脫離一吓 Mark Lui ,合作太多了.

對於衞蘭、衞詩加盟華納,今日本報收到前老闆Leon發短訊回應:「加油!機會是憑努力慢慢累積的!俾心機! it is the time to show your talent.」
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

Janice 2005年出道
咁就十年喇
對於佢初出道既情形都仲有DD印象
希望加入華納會有個新開始喇

咁係咪會行single制?

講多無謂 快d出歌當年05年新人王 都回歸樂壇
側田 janice

傾咗咁耐,最後 Janice 都係同佢妹爭取到一個機會. 算係咁,其實我覺得華納都應該唔會點落力去捧 Jill ,應 ...
lokben 發表於 2015-6-25 21:25

衞蘭要努力d , 揾埋細妹果部分既營業額

I really respect Janice, her sister love for Jill is so great that she was not going to sign with a record company unless they sign Jill too!

Maybe the first plug should be a Janice and Jill duet called "JJ15" (like SS15) or "JJ Sister Love" or "JJ Sister Power"?

阿蘭加油,上返叱咤台
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

回復 25# boy4dudes
其實Janice可以先出一首獨唱歌再出一首和Jill的合唱快歌,帮Jill推一推人氣。簽左華納點都係一個好開始。

唔睇好

入華納咪又一堆EP !?

OMG!!!shiga點算
我估錯這個世界得到教訓

支持衛蘭!!!!A MUSIC浪費左你太耐

Support Janice and Jill. 佢地等咁耐就係等呢一刻可以再重聚. 兩個加埋一齊既可塑性好大. 話唔定會出張合輯!
同埋入得warner, 宣傳一定鋪天蓋地, mv應該會幾高質素. 所以絕對唔擔心JJ

簽名被屏蔽

回復 33# Sing
捧連詩雅
我估錯這個世界得到教訓

簽名被屏蔽

OMG!!!shiga點算
mrshadowll 發表於 2015-6-26 12:25

有名你叫 "輸家" , 索性轉去拍三級電影.
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

簽名被屏蔽

拍左啦"野狼與瑪莉" 首席女主角
http://www2.mclcinema.com/visMov ... Meets+Serial+Killer
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

簽名被屏蔽

作為lineyec狙擊會cm分部嘅partime會員
本人對於某會員煽動他人中傷lineyec嘅行為感到霏常不滿

再講多次,janice同shiga完全唔同level。warner捧janice係理所當然,簽janice前根本係無一姐,或者講根本無人擔得起一姐依個稱號。
所以捧janice並唔會搶走shiga啲資源,因為shiga從來無一姐嘅資源囉唔該。

以下重覆我之前所講嘅。
衛蘭係同美K美千容祖兒嚟比,shiga最多可以同美霏同弱雞比。
衛蘭最紅嗰時氣勢係仲勁過當打時期嘅容祖兒(美K美千係某段時期都試過),janice銷量更加係橫掃。
連詩雅最紅都無走下坡時期容祖兒嘅一半。請問shiga最多賣過幾隻碟?

利申:迅K霏迷

簽名被屏蔽

我簽名檔一早講明janice一線,shiga係二線(將會不保)
華納根本捧唔起shiga,連mtr廣告pakho都要同翻版 ...
Sing 發表於 2015-6-26 22:04

最好笑係成班人衝出嚟話驚shiga比人搶資源,又話佢唱得好聽過janice乜乜乜,我心諗要吹捧都唔係咁誇張啦。定係佢哋係曲線,我真心咗?

簽名被屏蔽

咁真心講句雖然華納捧唔起shiga,但都叫有俾過資源落去,janice只係連果少少資源都搶走埋者
但認同你後面果句 ...
Sing 發表於 2015-6-26 22:15

愛才隻碟直情好聽到暈,曲搶耳唱又有feel,碟內任何一首歌都好聽過shiga出道任何一首歌,我2006聽到依家。
連小姐啲歌?一首比一首差。首首唱到好似唸經咁。

其實呢
JANICE同SHIGA都唔同類型的歌手

SHIGA 唱歌有小小悲傷又帶點硬朗feel
而JANICE呢把聲實在太好聽..唱乜都好聽...
哥本哈根的另一個我 81+3

吾知周柏豪x林若寧既班底係janice身上有咩化學反應呢?

janice吾係5想再走K歌主打既路線?上隻碟既you go i go同890都見到janice想試吾同曲風,只怕入左K歌主打既華納,會成隻碟都係k歌為主....(雖則janice唱K歌好正,但想佢有多D吾同類型既歌
所以我不會臉紅和不好意思,更加不會宣佈不攞獎

回復 46# SamWaiHung
係呀,Janice的歌聲太好聽,絕對是實力派。而Shiga是比較唱得的偶像派,唱live都幾穩定的,同同是偶像派的吳若希比,佢唱功絕對優滕。兩人的market都唔同,只是多左人加入華納,資源唔知夠唔夠分配。

吾知周柏豪x林若寧既班底係janice身上有咩化學反應呢?

janice吾係5想再走K歌主打既路線?上隻碟既 ...
fyw2031044 發表於 2015-6-26 22:59

呢個化學反應真係不敢想像.
係咪想佢地整首 到此為止 2.0 出來?
不過我真係唔知JANICE點樣駕馭首歌姐
我覺得華納會幫JANICE保翻一定既人氣先,穩定個MARKET...K歌係絕對唔可以少
但係會真的嘗試其他曲風啦.890同埋YOU GO I GO呢D絕對就有化學反應啦
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

參考觀音娜往績
唔多樂觀
John 發表於 2015-6-25 23:17

其實情況又唔一樣嘅,j小姐開過咁多次紅館,懶到出汁蒞講算係咁。我都輕視咗佢。