返回列表 發帖
簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

咁係咪會行single制?
星夢情真 發表於 2015-6-26 00:15

都可以啦,喺甲音樂都係派歌先,慢慢再出碟...

入華納咪又一堆EP !?
lmml4 發表於 2015-6-26 11:54

唔一定吧, Pakho 都有得出大碟,或者多過 4 首歌嘅 EP ... Janice 一般都錄好耐一隻碟,我相信都係出返大碟嘅. : )

吾知周柏豪x林若寧既班底係janice身上有咩化學反應呢?

janice吾係5想再走K歌主打既路線?上隻碟既you go i go同890都見到janice想試吾同曲風,只怕入左K歌主打既華納,會成隻碟都係k歌為主....(雖則janice唱K歌好正,但想佢有多D吾同類型既歌
fyw2031044 發表於 2015-6-26 22:59

咁其實再主打 K 歌都好,我覺得喺 side track 方面華納至少都會俾 Janice 去嘗試好多唔同嘅嘢,唔同得甲音樂,係 side track 都要係 K 歌為主...

咁簽janice做咩piece雅連大碟都無資格出
janice張張大碟都高銷量
你話捧邊個呢?
Sing 發表於 2015-6-26 18:28

據我所知, Janice 經理人公司嗰邊都係會簽俾華納(以前都係黎生嗰邊 ~ 百仕活 ~ ) ,宜家完全親生女,
Shiga 得唱片合約,應該算半個外人吧...

咁其實再主打 K 歌都好,我覺得喺 side track 方面華納至少都會俾 Janice 去嘗試好多唔同嘅嘢,唔同得甲音 ...
lokben 發表於 2015-6-27 13:45

希望多些R &B 或Jazz 做第二或第三主打啦 。。。

蘭蘭唱 一夜傾情。。。Jazz 好正,希望唱多些依D 歌

回復 57# lokben
咁Shiga係華納的待遇已算唔錯了,同樣的情況Meg係英皇唔見得受重視。

回復  lokben
咁Shiga係華納的待遇已算唔錯了,同樣的情況Meg係英皇唔見得受重視。 ...
Ching2015 發表於 2015-6-27 14:07

算係乖女,又有歌又有碟出又有獎拎。

係啦,TVB8最女,鏗鏗最男,弱雞最歌。同星夢一哥一姐一起拿大獎,算係咁,起碼比英皇的一班太后之下的女歌手好。

唔知WARNER MUSIC揀緊歌比JANICE錄未呢?我唸公司都頭痛,因為要揀首最正既做FIRST PLUG會有壓力
如果又係情歌一定比網民插轉左公司都走唔出舊公司既影子,但如果唔係情歌又怕難爭取香港呢個K歌市場
真係一個好大既決定

我覺得最好整首兩姊妹合唱做FIRST PLUG,又夠gimmick ,之後每人先派SOLO

回復 62# one3one4loveyou
不如兩姐妹合唱一首跳舞快歌做first plug, 不過建議Janice要keep fit 先。

唔知WARNER MUSIC揀緊歌比JANICE錄未呢?我唸公司都頭痛,因為要揀首最正既做FIRST PLUG會有壓力
如果又係情歌一定比網民插轉左公司都走唔出舊公司既影子,但如果唔係情歌又怕難爭取香港呢個K歌市場
真係一個好大既決定

我覺得最好整首兩姊妹合唱做FIRST PLUG,又夠gimmick ,之後每人先派SOLO
one3one4loveyou 發表於 2015-6-27 21:35

好似有首新歌係陳考威作曲,陳詠謙填詞,但唔知係唔係會 plug ,
分分鐘到時同期甲音樂派 梵高的影子 , 風格都會幾特別, xd

回復  one3one4loveyou
不如兩姐妹合唱一首跳舞快歌做first plug, 不過建議Janice要keep fit 先。 ...
Ching2015 發表於 2015-6-27 22:21

咁好大風險WOR,我估唔會跳,最多係輕快小小既曲風,因為到時記者又唔知作咩了

好似有首新歌係陳考威作曲,陳詠謙填詞,但唔知係唔係會 plug ,
分分鐘到時同期甲音樂派 梵高的影子 , 風格 ...
lokben 發表於 2015-6-27 22:29

咁快作左比JANICE??????

分分鐘到時同期甲音樂派 梵高的影子 , 風格 ...
lokben 發表於 2015-6-27 22:29

陳考威D 曲其實無咩特別。。。快歌好些。。如果慢歌真係唔好做第一主打歌。。。

陳考威自己作的一般,同其他人一起作曲就正好多,陳考威+Fergus Chow就Perfect

梵高的影子,曲係王梓軒,佢喜歡中西樂器混合,特別唔特別,真係要聽過先知。。。你聽過?? 點特別??似之前邊首歌??

都可以啦,喺甲音樂都係派歌先,慢慢再出碟...
lokben 發表於 2015-6-27 13:38

近年serving you imagine E11都派到第四五首先出碟
其實同華納個運作都幾似
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

簽名被屏蔽

好難想像之後會有啲咩事發生

終極大輸家會係?

雖然終極玩家素質唔為勝負告急

好難想像之後會有啲咩事發生

終極大輸家會係?

雖然終極玩家素質唔為勝負告急 ...
FY5856 發表於 2015-6-28 20:39

???? 你講緊咩???  唔明白。。。

我就唔似你地要求咁高
我就繼續求JANICE有新歌出就得了.
真的唔想浪費左佢一把咁好聽的聲線.
同埋我好想好奇地瞭解佢...這麼多年了
D中文有無進步???XDDDDD
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

回復 72# Kenny
其實一直覺得Janice 唱英文歌比較有feel。始終中文唔係佢first language.

回復  Kenny
其實一直覺得Janice 唱英文歌比較有feel。始終中文唔係佢first language. ...
Ching2015 發表於 2015-6-29 09:16

好似之前咁就得了,一隻大碟入邊.帶一兩首英文歌就最正啦.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

咪合唱啦
1st plug你瘦夠了嗎2.0
2nd plug心亂如麻2.0
3rd plug離家出走2.0
包紅 ...
Sing 發表於 2015-6-28 16:12

嘩..如果有個歌手咁好彩出道撞正呢3首歌係一定會爆紅.
Janice自己話過唔想再唱咁多k歌,所以一定會有新驚喜.

咪合唱啦
1st plug你瘦夠了嗎2.0
2nd plug心亂如麻2.0
3rd plug離家出走2.0
包紅 ...
Sing 發表於 2015-6-28 16:12

1ST PLUG唔駛
心亂如麻 同 離家出走 係必須要的

入咗華納以後會唔會好似連詩雅同DJ咁plug 曬所有歌然後出一張EP 啊?

入咗華納以後會唔會好似連詩雅同DJ咁plug 曬所有歌然後出一張EP 啊?
CNKB 發表於 2015-7-2 13:28

希望有得plug哂所有歌之後出大碟
類似serving you, E11咁做法已經好滿足
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

回復 78# John
期待緊Janice的新碟。

應該會好似第二個側田咁

我就唔似你地要求咁高
我就繼續求JANICE有新歌出就得了.
真的唔想浪費左佢一把咁好聽的聲線.
同埋我好想好奇地瞭解佢...這麼多年了
D中文有無進步???XDDDDD
Kenny 發表於 2015-6-28 23:46

應該無咩進步, XD
之前有個訪問話到而家都無刻意去學過,話慣咗拼音模式...
同埋開 show 都唔駛提詞機, Janice 話就算俾到 d 拼音歌詞佢睇,
佢 get 到嗰個意思,嗰句歌詞都唱完了,會影響分心.

好似之前咁就得了,一隻大碟入邊.帶一兩首英文歌就最正啦.
Kenny 發表於 2015-6-29 13:16

我都希望華納嘅碟可以同 Janice 保留呢個傳統,至少有一首英文作品,原創 / cover 都 ok . :)

希望唔會啦...反正佢 plug 歌時間畢撈都長,希望最後出返大碟,
同埋我記得以前訪問 Janice 講過唔多鐘意出 EP ,佢鐘意做大碟嗰種模式.

希望唔會啦...反正佢 plug 歌時間畢撈都長,希望最後出返大碟,
同埋我記得以前訪問 Janice 講過唔多鐘意出 EP ,佢鐘意做大碟嗰種模式.

回復 67# kk8733

除咗一首 陳考威 x 陳詠謙 合作新歌,收到風,會再同 Wyman 合作!

回復  kk8733

除咗一首 陳考威 x 陳詠謙 合作新歌,收到風,會再同 Wyman 合作!
lokben 發表於 2015-7-16 23:24

WYMAN 今年D 詞好唔得,唔好呀。。。

我比較想知作曲同埋曲風會有咩轉變。。。

WYMAN 今年D 詞好唔得,唔好呀。。。

我比較想知作曲同埋曲風會有咩轉變。。。 ...
kk8733 發表於 2015-7-17 00:01

咁 Wyman 都係大牌,同佢合作都係好事呀,今次合作好似係一首慢歌.

其它嘅歌曲風一定會有轉變!
同埋 Janice 話咗會同妹妹分開出碟,咁應該係唔會點合唱嘅~

咁 Wyman 都係大牌,同佢合作都係好事呀,今次合作好似係一首慢歌.

其它嘅歌曲風一定會有轉變!
同埋 Janic ...
lokben 發表於 2015-7-21 18:07

希望八月份有新歌聽

回復 87# lokben
唔通佢地分開Janice唱慢歌,而Jill主力唱快歌?都好,market唔同,費事互相比較。

好野!

回復  lokben
唔通佢地分開Janice唱慢歌,而Jill主力唱快歌?都好,market唔同,費事互相比較。 ...
Ching2015 發表於 2015-7-22 11:00

Janice 話係分開形式派歌同出碟,唔一定話分好曬 d 曲風邊個唱嘅,
其實 Janice 可以唱多 d 佢自己鐘意嘅 R & B 同 jazz 嘅,本身佢都話過唔鐘意點唱快歌.

P.S. 好大機會 Jill 派歌先~

回復 91# lokben
其實我都係喜歡Janice唱英文歌,我覺得佢可以manage到唔同曲風,以前係AMusic係浪費左人才,期待佢地快D派歌。

Janice 話係分開形式派歌同出碟,唔一定話分好曬 d 曲風邊個唱嘅,
其實 Janice 可以唱多 d 佢自己鐘意嘅  ...
lokben 發表於 2015-7-22 19:43

Jill 派歌先。。。OH。。咁慘。。。

Janice 有排等,究竟等咩。。。要錄多幾首,睇邊首好些???

回復  lokben
其實我都係喜歡Janice唱英文歌,我覺得佢可以manage到唔同曲風,以前係AMusic係浪費左人才, ...
Ching2015 發表於 2015-7-22 20:59

確實, Janice 其實都可以出到好多唔同類型嘅碟,
廣東碟 / 英文碟(原創嘅都好正) 甚至 hifi 翻唱碟 (呢個一定有 market ! )

Jill 派歌先。。。OH。。咁慘。。。

Janice 有排等,究竟等咩。。。要錄多幾首,睇邊首好些???
kk8733 發表於 2015-7-22 21:12

我話好大機會啫...
Jill 之前就有錄過一 d 歌,有存貨嘛,
Janice 先啱啱開始錄.

希望Janice會有好發展。
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

回復 96# borbor
不論發展成點,都會比留係黎天王公司好,零
   宣傳,零曝光率。