返回列表 發帖

李幸倪挺進《中國好聲音4》盲選舞台

(吉隆坡訊) 第4季節《中國好聲音》首播時間雖已由原定的7月10日延到17日才播出,但盲選錄製不受影響,並已在本月17日正式開錄。根據可靠消息指出,張惠妹的妹妹張惠春確定加入戰局,而近年事業重心擺在香港的大馬歌手李幸倪也順利通過海選挺進盲選舞台。

《中國報》致電李幸倪香港經紀人確認消息時,對方回說:“目前還在保密中,暫時不方便對外說些什么,等一個月后我們再聊吧。”再問到李幸倪有否被轉身、選了哪位導師等,經紀人皆以“暫時不便透露”作答。

過去累積不少比賽經驗的李幸倪,于2010年到台灣參加《超級偶像4》,成為大馬幫踢館選手中分數最高的一位。同年她去香港《超級巨聲2》踢館,與該屆冠軍林欣彤對戰,雖然輸了比賽,卻贏得民心。之后她選擇簽約種子博美娛樂,以香港作為歌唱事業的根據點。去年約滿的她,至今仍是自由身,經紀人透露她正物色新東家,現階段也在錄歌,但因合作計劃還沒成行暫時沒辦法推出新歌。

http://www.chinapress.com.my/node/632785

-----------------------------------------------------------------------------------

原來唔係簽環球
望佢之後爆紅

(吉隆坡訊) 第4季節《中國好聲音》首播時間雖已由原定的7月10日延到17日才播出,但盲選錄製不受影響,並已 ...
hehe 發表於 2015-6-27 01:10

我估已經簽左, 一日未公布一日都係"自由身"

幾surprise。好似想用中國好聲音令多D人認識佢,如果簽左唔需要甘做。我覺得Gin吧聲好過GEM但欠缺運氣。

希望佢成功 佢真係需要多 D 人識佢

我記得佢,佢叫Gin Lee
同AGA 合唱過 一
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

Gin Lee live好得!加油
讓我對這世界好奇
讓我信自己的真理

希望第一 round 就 out 出黎
然後專心響香港唱歌
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

其實由佢當初係超級巨聲同 Mag PK 既時候
我已經覺得佢好勁
聲底靚 唱英文歌好好聽
之後都有聽過佢唱 live
覺得佢一直在欠缺一個伯樂
希望佢今次可以有出路

不過由此我覺得香港樂壇真係越搞越差
好多歌手都紛紛上國內發展
因為一班樂壇的一哥一姐
埋沒左好多新人既機會
希望可以有人正視呢個趨勢

我仲以為已經簽咗環球添

千其唔好入汪峰組..
唔係既話..
第一ROUND就玩完
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

其實你見到 Gin Lee 的 ig
Duncan 幾乎 like 晒佢每個 post 的

我反而覺得環球等佢上左好聲音
hit左之後再簽佢

其實由佢當初係超級巨聲同 Mag PK 既時候
我已經覺得佢好勁
聲底靚 唱英文歌好好聽
之後都有聽過佢唱 live
...
ladygaga 發表於 2015-6-27 11:26

女金仲要拎到2047.... 仲乜叫人地正視
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

係環球嫁啦, 唔駛講! 等到上電視就公開, 咁又一單大新聞

其實你見到 Gin Lee 的 ig
Duncan 幾乎 like 晒佢每個 post 的
yanchapahsuk 發表於 2015-6-27 15:19

Duncan做到咁明顯?!哈哈哈,其實都幾好笑
讓我對這世界好奇
讓我信自己的真理

係環球嫁啦, 唔駛講! 等到上電視就公開, 咁又一單大新聞
chung0115 發表於 2015-6-28 03:20

其實舊年系Eric Kwok個作品展,都睇到多少端倪啦~~
讓我對這世界好奇
讓我信自己的真理

fb某人:有朋友問過唱片公司宣傳人員,其實係簽咗(環球)半年有多,不過唱片老細話暫時未係合適時候公佈,仲已經錄好咗一到兩隻歌

OT:好似Janice Yan又参加這個比賽。期待Gin同Janice的演出。

希望hit到啦