返回列表 發帖
先出總結

cHarrty Music 華語及外語榜2015年上半年總結

歌曲︰(數到第二十首先有十個歌手單位)
八三夭《大逃殺》(3首)
大嘴巴《有事嗎?》(1首)
孫燕姿《Radio》(1首)
家家《我遇見你》(1首)
張學友《我醒著做夢》(1首)
張惠妹《不睡》(3首)
李榮浩《不搭》(7首)
林俊傑《浪漫血液》(1首)
潘瑋柏《一個人》(1首)
王力宏《你的愛》(1首)

男歌手︰
李榮浩(2670)=林俊傑(910)+王力宏(617)+張學友(602)+潘瑋柏(541)

女歌手︰
張惠妹>(蔡依林+解偉苓+孫燕姿)>家家

組合︰
大嘴巴>(S.H.E.+火星電台+SpeXial+自由發揮)

樂隊:
八三夭>(MP魔幻力量+Soler+宇宙人+Boxing樂團)

唱作人︰
李榮浩>(王力宏+林俊傑+周杰倫+潘瑋柏)

新人︰
唐藝>Hush>李祐誠>(Boxing樂團+謝震廷)

大碟︰
李榮浩《李榮浩》>八三夭《大逃殺》>張惠妹《阿密特2》>林俊傑《新地球》>李榮浩《李榮浩 Itunes Session》

唔該李榮浩準備定致謝詞 !!!
chanchan0909 發表於 2015-6-28 22:21

quote番尋晚金曲獎果段

李榮浩會唔會誇張左少少。。
有無可能過5000呢。。。
hictons 發表於 2015-6-28 23:08

我目標係4000

2003 Wk40冠軍︰莫文蔚《透視》
相隔十二年後另一首

cHarrty Music Wk 27
粵語榜

華語及外語榜

十年.人事

2005年度cHarrty Music Wk 27
粵語榜

華語及外語榜

cHarrty Music 華語及外語榜2015年上半年總結

歌曲︰(數到第二十首先有十個歌手單位)
八三夭《大逃殺》(3首)
大嘴巴《有事嗎?》(1首)
孫燕姿《Radio》(1首)
家家《我遇見你》(1首)
張學友《我醒著做夢》(1首)
張惠妹《不睡》(3首)
李榮浩《不搭》(7首)
林俊傑《浪漫血液》(1首)
潘瑋柏《一個人》(1首)
王力宏《你的愛》(1首)

男歌手︰
李榮浩(2670)=林俊傑(910)+王力宏(617)+張學友(602)+潘瑋柏(541)

女歌手︰
張惠妹>(蔡依林+解偉苓+孫燕姿)>家家

組合︰
大嘴巴>(S.H.E.+火星電台+SpeXial+自由發揮)

樂隊:
八三夭>(MP魔幻力量+Soler+宇宙人+Boxing樂團)

唱作人︰
李榮浩>(王力宏+林俊傑+周杰倫+潘瑋柏)

新人︰
唐藝>Hush>李祐誠>(Boxing樂團+謝震廷)

大碟︰
李榮浩《李榮浩》>八三夭《大逃殺》>張惠妹《阿密特2》>林俊傑《新地球》>李榮浩《李榮浩 Itunes Session》
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

又蝦容祖兒
等本宮 ban 左 YumK 隻數愛洩憤先
616.1314 發表於 2015-7-2 23:18

以咁多年嘅冠軍數目黎講美祖排係兩個人妻後面之後排第三架

打滾左咁多年
派左咁多首歌
如果都無乜冠都幾慘
kwanie 發表於 2015-7-3 00:18

you mean twins...LOL?

克勤牙
kwanie 發表於 2015-7-3 02:49

宋生都有過一年5冠拎男銀嘅風光日子

冠軍歌WK2-10: LUV/ LUV[2]/ LUV[3]/ Melt My Heart/ Checkmate/ Apologize/ Apologize[2]/ Spring Summer ...
hictons 發表於 2015-7-3 20:37

謝震廷