返回列表 發帖
答題紙sample:
1. A
2. B
3. C
4. 挑選歌曲為:《仁至義盡》許廷鏗
KITSTON 發表於 2015-6-22 15:10

答題紙:
1. A
616.1314 發表於 2015-6-22 20:56

答題紙

1. 華芳凝
2. D
3. 曹關若男

4. (a) T
4. (b) F
修正:三首歌分別為《華麗轉身》、《閃爍登場》 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-22 21:48

答題紙sample:
1. A
2. B
3. C
4. 挑選歌曲為:Sam歌 - 農夫 Feat. 咖啡因公園
seeseetv 發表於 2015-6-23 14:57

下week加AP歌曲:
Sam 歌+1
仁至義盡+1
華麗轉身+1
發抖+1

半年結:
上榜歌曲數量:188
上榜男歌手數量:48
上榜女歌手數量:44
上榜組合數量:32
上榜新人數量:13

上榜歌曲平均AP:32
32AP以上歌曲數量:69
二十大死線:79
十大死線:100-01
最高AP非冠軍歌曲AP:93+01(已落榜)
最低AP冠軍歌:30(非跨年)
上榜週數最長冠軍歌:10週
上榜週數最短冠軍歌:2週(非跨年)
冠軍週最高AP:39
冠軍週最低AP:22

男歌手六甲死線:111+01
男歌手三甲死線:125+01
男歌手首名AP:157+2.5

女歌手六甲死線:123
女歌手三甲死線:138.5+0.5
女歌手首名AP:267.5+02

組合六甲死線:63
組合三甲死線:119-01
組合首名AP:221

新人九強死線:30
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

" 全女班音樂流行榜 "

今年第四首空降歌,恭喜之之

歷年 王菀之 派台記錄
2012 下次愛你 ...
616.1314 發表於 2015-6-28 01:30

Iiza all out :(Btw 你唔係要冠所有下雨天咖咩
Btwbtw 我明明聽到A.G.A.唱型唔係認咖wor!

你上星期答中整死左 fifi 啦
616.1314 發表於 2015-6-28 01:53

我以為你今week re冠添咁嗰位考生咪冇獎品囉

**** 本內容被作者隱藏 ****
616.1314 發表於 2015-6-28 14:16

高位係咪第七位

30 所有下雨天 /
29 命書 /
28 仁至義盡 /
27 仁至義盡 /
~~~~~~~(03)~~~~~~~
20 香港傑出廢青 /
~~~~~~~(04)~~~~~~~
13 別來無恙 / 信箱 /
12 Let's Keep This Tonight / 難查字 /
11 年輕人們 /
10 年輕的茶餐廳老闆娘 / 小手術 /
09 心嚎 / 一花一世界 /
~~~~~~~(13)~~~~~~~
04 七百萬個小宇宙 /
03 Colour Your Life / 搞破壞 / 聽 / Playa Hater /
~~~~~~~(18)~~~~~~~
02 鬼叫我窮牙 / 世界真細小 / 女孩 / 逾越生死 / 認 / 虛偽 / 黑心 King / 愛不起,對不起 / 天國與地獄 /
01 意識形態監獄 / 結他低泣時 / 絕 / Goodbye, Dick / 我是樂隊 / 起點‧終站 / 錯愛的意外 / 自信踭 / 一點都不痛 / 鐵鑄之契 / 本身的用處 / 黑色西裝 / 氹 / 螢火 / 本身的用處 / 感情戲 / 飛行指引 / 哲學家 / 咖啡因眼淚 / Sam 歌 / 華麗轉身 / 發抖 /
00 Sam 歌 / 華麗轉身 / 發抖 /

RK LW AP SONGS        SINGERS
01 05 30 所有下雨天       薛凱琪
02 19 29 命書          側田
03 06 28 仁至義盡        許廷鏗
04 08 20 香港傑出廢青      黎曉陽
05 13 13 別來無恙        陳柏宇
06 11 13 信箱          盧凱彤
07 15 12 難查字         李拾壹
08 10 12 Let's Keep This Tonight 馮允謙
09 12 11 年輕人們        周國賢
10 09 10 小手術         王菀之
11 16 10 年輕的茶餐廳老闆娘   My Little Airport
12 18 09 心嚎          鍾舒祺
13 19 08 一花一世界       羅力威
14 ne 04 七百萬個小宇宙     ZolarWind
15 ne 03 聽           方大同
16 ne 03 搞破壞         馬天佑
17 ne 03 Colour Your Life    張敬軒 / 馮允謙
18 ne 03 Playa Hater               天堂鳥
19 ne 02 鬼叫我窮牙       Yellow!
20 ne 02 認           AGA

RK LW SONGS   SINGERS
01 03 失樂園    Yellow!
02 05 真身     岑日珈
03 ne 妳沒說再見  Fantaz
04 ne 氹      狄易達
05 06 奮鬥     林奕匡
06 04 心債     蔣麗芸
07 10 好想抱著你  陳偉霆
08 08 我願意    羅嘉豪
09 09 2015等‧燈  梁雨恩
10 01 等雪     陳綺雯

互動環節:
以下五題答岩三題或以上即可+1AP for any songs (你識玩咖啦~)

1. 快將上位嘅A.G.A.於以下哪一首歌曲發出了“No”的Ad-lib?
   (I) 一
   (II) 若
   (III) 認
A. (I) and (II) only.
B. (I) and (III) only.
C. (II) and (III) only.
D. (I), (II) and (III)

2. 《別來無恙》MV中, 3:20電車正前往甚麼目的地?
A. 西營盤
B. 堅尼地城
C. 銅鑼灣
D. 西港城

3. 本人近日收看了哪條youtube影片50次?
A. 【粵語兒歌】李紫昕 - 原野的樂章
B. Abella 梁佑嘉《快》MV
C. 汪明荃 - 心債@顧家輝榮休盛典演唱會 2015.05.08
D. 吳雨霏 Kary Ng「狠狠舞」教學

4. 下週冠軍歌是?
A. 《別來無恙》陳柏宇
B. 《認》AGA
C. 《年輕人們》周國賢
D. 《仁至義盡》許廷鏗

5. 下週第二十位是?
A. 《Mask》岑寧兒
B. 《鐵鑄之契》洪卓立
C. 《世界真細小》李克勤 / 容祖兒
D. 《感情戲》陳詩欣

ED's #1 CHOICE 2015
我們他們 / 新地球 / 頌讚詩 / 家明[2] / 一千個假想結局 / 戰勝自己 / 浪漫前夕 / 說 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-3 22:49

errrr 兒歌榜幾時翻泥?想睇一分鐘稀客上榜嘎

如無意外 今晚隆重回歸
ed8671ed 發表於 2015-7-4 14:51

好奇袋哦搵定最新一期兒歌推介先

WYTV Music Chart
冠軍歌巡禮
Week 1-13: 一千個假想結局/我們他們/頌讚詩/家明/如你是我/最好的債/幾次/靈 ...
kevinlai1621 發表於 2015-7-4 17:07

愛麗詩係咪愛的詩朋友 記住要寫得細緻喔

RK LW AP SONGS        SINGERS
01 05 30 所有下雨天       薛凱琪
02 19 29 命書     ...
RVHOCPC 發表於 2015-6-28 23:43

互動環節得兩個人參加左咋!快D爭取參加嘅機會啦~~~~仲有46分鐘咋!!

太深 唔想答
我下週o個個簡單好多
nicholashin 發表於 2015-7-4 23:17

夠數字會員嗰個深?
btw 五題只需答中三題哦~

唔是講笑 我都想re我敢愛
dongbb2332 發表於 2015-7-4 23:41

唔是講笑 我都想re狠狠<3