返回列表 發帖
回復 101# lblemon

其實呢一刻去不斷F5城市售票網個web都還可以睇到有啲380有位嘅。其實我都想睇2場,但系約咗人9月3先得閑。

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

回復  lblemon

其實呢一刻去不斷F5城市售票網個web都還可以睇到有啲380有位嘅。其實我都想睇2場,但 ...
windyiiyy 發表於 2015-7-13 23:44

呢D 位今日日間一直比人hold左又唔比錢, 晚上才放出來

周三10點准時click入去買, 我諗應該買到既!

回復 103# lblemon

一直hold住系咪 一次過選定40 然後15分鐘再嚟一次?都拼搏喔。

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

回復  lblemon

一直hold住系咪 一次過選定40 然後15分鐘再嚟一次?都拼搏喔。 ...
windyiiyy 發表於 2015-7-13 23:50

係. 2部電腦/IP 交叉住咁做. 與此同時, 同潛在買家聯絡

如果係主辦單位擠牙膏式銷售, 通常1,2小時後就會有一批位放出, 唔會hold咁多個鐘

加場先嚟有限購票數量(* 售票首天每人每次限購票10張),What the.....
Infinity & Eternity

加場先嚟有限購票數量(* 售票首天每人每次限購票10張),What the..... ...
pooh1460 發表於 2015-7-14 13:06

估計首場開售時, 主辦單位忘了 設定首日限購數量

上城網睇過 其實仲有唔少$380呀

之後剛剛去左門市買 個阿姐第一句就話賣晒 我話上網睇仲有
點知佢仲揀到兩張$380第一行俾我 (雖然未知個view好唔好)

大家不妨再試下

上城網睇過 其實仲有唔少$380呀

之後剛剛去左門市買 個阿姐第一句就話賣晒 我話上網睇仲有
點知佢仲揀到兩 ...
masterdragon 發表於 2015-7-14 13:22

主辦單位忘了設定首日限購數量, 令炒飛人士輕易hold 起大量門票, 昨日日間勁難買到連位...

其實..cas炒得起咩
Btw, 其實果個咩wtsapp買飛收唔收手續費?

其實..cas炒得起咩
hehe 發表於 2015-7-15 02:08

正常黎講, 1場伊館既話, 有機會有得小小地炒下

2場就應該冇得炒

冇寫要手續費喎, 應該唔駛吧

其實..cas炒得起咩
hehe 發表於 2015-7-15 02:08

上次紅館黃牛每張飛 +100 蚊
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

上次紅館黃牛每張飛 +100 蚊
星勤 發表於 2015-7-15 10:14

上次紅館+100 係邊個票價, 靚位嗎?

今日又係比人hold 晒d 貴飛

上次紅館+100 係邊個票價, 靚位嗎?

今日又係比人hold 晒d 貴飛
lblemon 發表於 2015-7-15 10:17

好似每種門票都有
位靚唔靚就唔知了,無去問
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

好似每種門票都有
位靚唔靚就唔知了,無去問
星勤 發表於 2015-7-15 10:25

今次伊館, 公眾人士想在城網買480 真係几難...

今次伊館, 公眾人士想在城網買480 真係几難...
lblemon 發表於 2015-7-15 10:28

我今朝入到, 但放棄了, 位置太差
【This is MC】澳門見

我今朝入到, 但放棄了, 位置太差
lemontea1069 發表於 2015-7-15 11:11

你睇座位表都知, 480蚊大部分位已經黑晒...咁點算, 睇380 定唔睇算數?

其實點解唔whatsapp 優先訂?

你睇座位表都知, 480蚊大部分位已經黑晒...咁點算, 睇380 定唔睇算數?

其實點解唔whatsapp 優先訂? ...
lblemon 發表於 2015-7-15 11:16

我都唔知, 哈哈
  有冇機會加第3場
【This is MC】澳門見

我都唔知, 哈哈
  有冇機會加第3場
lemontea1069 發表於 2015-7-15 11:19

昨日香討有人話, 仍可以用whatsapp 訂加場的門票啊

其實個Whatsapp訂飛好多嘢唔清楚
最尾變左我教佢點做

其實個Whatsapp訂飛好多嘢唔清楚
最尾變左我教佢點做
B-Lai 發表於 2015-7-15 12:19

whatsapp 訂票如何拎飛?

ON仔生日願望
「公司應承我如果呢段片o係8月前超過7015view,我就可以o係黎緊9月 C AllLIVE演唱會唱深息,希望大家可以完成我的生日願望,一齊SHARE呢條片。」

BTW ON仔真係好喜歡COVER千嬅D歌

whatsapp 訂票如何拎飛?
lblemon 發表於 2015-7-15 12:36

佢話演唱會前三星期公佈多數都係去北角/觀塘拎架啦
而且個時間多數係閒日九至五, 迫人請假/託人去拎

而且個時間多數係閒日九至五, 迫人請假/託人去拎 ...
B-Lai 發表於 2015-7-15 14:07

揾順x , dhx 果d 上去拎件咪得咯

揾順x , dhx 果d 上去拎件咪得咯
lblemon 發表於 2015-7-15 14:28

一般拎飛要出身份證明文件, 唔係親身上去仲要寫授權書.......佢都無問我拎地址, 應該唔會寄嚟啦

一般拎飛要出身份證明文件, 唔係親身上去仲要寫授權書.......佢都無問我拎地址, 應該唔會寄嚟啦 ...
B-Lai 發表於 2015-7-15 16:05

揾速遞拎 即係等如托人去拎之嘛.

不過, 到時睇佢點安排啦

而且個時間多數係閒日九至五, 迫人請假/託人去拎 ...
B-Lai 發表於 2015-7-15 14:07

點解會估北角/觀塘?紅磡都得架,哈哈

佢地老細話聽日有嘢公佈,唔知講乜呢
論盡樂迷,敢愛敢恨

佢地老細話聽日有嘢公佈,唔知講乜呢 ...
星勤 發表於 2015-7-15 20:59

睇怕又加場...

宜家去城市電腦售票網睇,兩場都有飛賣喎!乜唔係話爆咗一場咩?

宜家去城市電腦售票網睇,兩場都有飛賣喎!乜唔係話爆咗一場咩?
gs0317 發表於 2015-7-15 23:49

第一日公售時, 日間D位比人hold住未比錢, 令其它人無票可買, 到晚上有一些380 被放返出黎

揾速遞拎 即係等如托人去拎之嘛.

不過, 到時睇佢點安排啦
lblemon 發表於 2015-7-15 16:40

揾速遞拎要俾錢, 不如託朋友XD

佢地老細話聽日有嘢公佈,唔知講乜呢 ...
星勤 發表於 2015-7-15 20:59

上次能得利個次個音樂會去北角拎
我對上幾次中獎拎演唱會飛都係去觀塘(環球同kkbox都係apm) XD

紅磡係咪私人國總部?XD

到時最先買個d變左中間場我會好唔開心= ="

上次能得利個次個音樂會去北角拎我對上幾次中獎拎演唱會飛都係去觀塘(環球同kkbox都係apm) XD

紅磡係咪 ...
B-Lai 發表於 2015-7-16 10:17

相信紅磡機會最大, c 總部嘛

可能加9月3 日場...

相信紅磡機會最大, c 總部嘛

可能加9月3 日場...
lblemon 發表於 2015-7-16 10:50

真係加3號日場呀

真係加3號日場呀
sophia121 發表於 2015-7-16 19:59

相信日場會有有米中學雞黎睇...平時夜場冇得咁夜返屋企所以冇得睇

9月2買唔到嘅真相
pooh1460 發表於 2015-7-17 00:44

見過至少3個版本: 完全冇黑位, 中度黑位, 你貼呢個係重度黑位

見過至少3個版本: 完全冇黑位, 中度黑位, 你貼呢個係重度黑位
lblemon 發表於 2015-7-17 01:00

今日返ive註冊,順便經過伊館睇吓,原本真係咁黑

今日返ive註冊,順便經過伊館睇吓,原本真係咁黑
pooh1460 發表於 2015-7-17 01:11

講真丫, 初初只開一場, 又開放全世界可以無限量whatsapp優先訂購, 仲有贊助商, 多黑位係正常

可能後來決定加場, 所以部分380 黑位放返出黎公售

見到好多人原價賣480...

見到好多人原價賣480...
samxdxd 發表於 2015-7-17 14:11

因為黃牛估唔到佢地開3場...  480 係勁難公售買到, 就係比呢班黃牛霸住d 位

有冇人要9月2 一張?(原價480)
(非黃牛)個fd買多咗
要嘅,pm我真係C AllFans

個whatsapp系統問我改唔改日場
改就送簽名海報俾我

個whatsapp系統問我改唔改日場
改就送簽名海報俾我
B-Lai 發表於 2015-7-22 09:55

你原本買左2號定3號夜場啊?

睇黎480 賣多左, 或者贊助商指定要夜場飛, 唯有將部分人轉去日場...

你原本買左2號定3號夜場啊?

睇黎480 賣多左, 或者贊助商指定要夜場飛, 唯有將部分人轉去日場... ...
lblemon 發表於 2015-7-22 10:56

2號晚, 我唔轉啦, 夜場好似開心D

2號晚, 我唔轉啦, 夜場好似開心D
B-Lai 發表於 2015-7-22 18:19

我2,3號夜場都有買..

我都覺得夜場會開心D, 相信大部分c allfans已經買左2或3夜場, 擔心日場觀眾少D fans, 氣氛會差D

下星期一公開發售9月3日場

未買到飛既各位努力喇

當佢地老細話有真正第一行買個時,有啲心動

當佢地老細話有真正第一行買個時,有啲心動
pooh1460 發表於 2015-7-27 06:38

祝你好運, 記得第一時間click入去

仲有日場限定rundown添

祝你好運, 記得第一時間click入去

仲有日場限定rundown添
lblemon 發表於 2015-7-27 09:54