返回列表 發帖
跟住9秒9衝咗落街,買到AD,用電話禁買到AA
pooh1460 發表於 2015-7-27 10:33

你冇信用卡, 電話禁有aa 都買唔到啦

ad 都好前啦! 同埋, 唔係冇人陪你睇, 係全場咁多人陪你一齊睇嘛!

自己一個人自high都好正
pooh1460 發表於 2015-7-27 11:31

我自己一個睇果時, 如果隔離都係自己一個既話, 我有時會同佢傾計, 上次睇rubberband 就係咁

唔使自high, 正常黎講, 美叉演唱會應該几好氣氛的, 隨時未開場已經有人叫緊c allstar~~~ 釗峰~~~ 之類

CAS FB: 9月3號"公眾假期"下午兩點三嘅C AllLive日光浴派對,首先出浴嘅嘉賓係:「高山低谷」!

日場嘉賓 ...
Kyle_ 發表於 2015-7-28 15:39

睇黎日場去飛去得唔好, 2場夜場已經吸左大部分會買飛既人

即係話以後美叉開演唱會根本唔駛點落廣告宣傳, ig fb 報紙專訪 電台專訪呢d 已經夠

其實我whatsapp買左2日480 都猶疑左好耐買唔買埋日場...
睇到話日場rundown唔同 個朝先決定去買
好好彩買到 ...
olympiahhy 發表於 2015-7-28 21:41

恭喜你啦, 記得集郵握晒4隻美叉既手

咁伊館場細好多 而且重覆睇既人都好多XD 我就其中之一
希望下年紅館都可以幾場場場爆 ...
olympiahhy 發表於 2015-7-28 21:42

我都係重覆睇類別成員, 我買左2場夜場, 冇買日場

日場rundown唔同?
doughnut 發表於 2015-7-28 23:33

應該係呀, 有日場限定既rundown

C AllStar
12 mins

由於日場唔怕罰錢,所以我地決定唱盡佢,而家請大家幫我地設計多一part廿分鐘加長版 ...
星勤 發表於 2015-7-30 18:17

好吸引! 但我都好唔想一日睇2場c alllive喎....

從微博私信得知,歌迷會已經寄送票了。
仍然是側田位
windyiiyy 發表於 2015-8-26 00:12

四面台, 應該冇咩側田位吧

回復  lblemon

其實就是斜角位置。但我覺得位置挺好的。
windyiiyy 發表於 2015-8-26 01:03

滿意就好

8點7唱到12點, 真係超值, 而且距離极近, 同四子都握晒手

皇上近睇好靚仔

值到核爆,不過趕車趕得好辛苦
pooh1460 發表於 2015-9-3 01:20

我還可以, 一出去就見到隧巴了

四子solo你最鍾意邊個? 我最鍾意JASE

on仔隻後會無期好聽

後面喊得樂天,因為好x10000想Jase唱韆鞦萬世,同埋好想佢地唱樂天
pooh1460 發表於 2015-9-3 01:51

a hundred times, 樂天女孩, 時間囊都係我好鍾意既, 值得唱晒成首的

一定要出DVD!!!!!
終於等到韆鞦萬世~
JayantL 發表於 2015-9-3 01:51

完全見唔到有攝錄機...

大叫釗峰好靚仔條友坐我前面
pooh1460 發表於 2015-9-3 01:56

呢個人一定要喺釗峰唱下靶最後一句之前9叫釗峰好靚仔

其實今次 rundown 真係為 C AllFans 而度
唔講 theme,只講 C AllFans 最想聽到嘅歌
雖然望落個歌單係大路 ...
星勤 發表於 2015-9-3 02:27

完全同意...

其實今次 rundown 真係為 C AllFans 而度
唔講 theme,只講 C AllFans 最想聽到嘅歌
雖然望落個歌單係大路 ...
星勤 發表於 2015-9-3 02:27

例如大雨傾城, 冇返咁上下資歷既粉都唔會知呢隻歌有咩特別

相比去年紅館, 覺得佢地更適合做細場, 伊館個場細, 而且做四面同觀眾距離好近, 好互動 (有條女仲摸安仔隻腳 ...
masterdragon 發表於 2015-9-3 10:58

咁講既話, 應該所有歌手都更適合做細場喎

你地覺得四面台佢地兼顧得好嗎?

實惠旅遊老細係真粉嗎, 我見佢識唱我們的胡士托喎!

應該是... 以佢地俾人既感覺/形象, 歌曲歌路來說

紅館給人的感覺就是很mass很大型大規模
細場 ...
masterdragon 發表於 2015-9-3 13:05

這個因素我都同意, 特別係佢地主力親民, 同年輕人脈搏一致的感覺, 唔適合天王feel

城惶城恐
上車咒
逾越生死
後會無期
紅館夢
新碟係咪ep, 加多首天光同無懼 ...
艾石仔 發表於 2015-9-3 13:46

係大碟黎...

TBB主題曲版權應該不是在寰亞這邊

新碟應該有城惶城恐

on仔隻後會無期我覺得几正, 同埋佢唱得唔錯, 演繹明顯比果隻王菲, 深息都好.

我去左2場夜場, 第1場其實中年人唔算多, 耐唔中一個5字頭的, 因為第一場主要係有follow 開佢地既人whatsapp訂票的人, 所以呢場年青人最多
由于第1場极難在城網買到位, 所以加開第2場夜場, 呢場相對較容易買到公售的飛, 中年人通常鍾意城網買票, 所以中年人集中在第2場夜場...日場其實賣得唔好, 多中年人可能係與執平飛有關
同埋, 都好同意唔少一家大細, 高小或中學生與父母的組合, 通常係細路或者媽媽識美叉D歌

睇黎呢1,2年美叉入屋左好多...

睇得一場真係唔夠喉 希望今次出DVD/CD T___T
joseph0829 發表於 2015-9-4 02:46

尾場見到有2部video 拍緊...

第一次同一個show睇兩場~氣氛真係好好!Solo部分真的很出色~希望就算唔出DVD都出CD,記録下今次演出~
Bt ...
doughnut 發表於 2015-9-4 02:25

的确好多人睇多過1場, 我自己睇2場, 有兩位朋友睇晒3場...

就咁睇黎, 美叉想在紅館開2場係好難

一場伊館,估計3200個位, 兩場夜場d 飛都去得唔錯, 6400人次, 等于1場紅館3面台(6500人)
日場銷情欠佳, 估計只售出約5成原價票, 即1600人次, 合計8100人次

估計呢8100人次入面, 有500人重覆睇多于一場, 即7600人, 開三面台9500個位就岩岩好, 四面台12000個位就需要減價飛了(一係揾多d贊助)

佢話下次咋喎
kwanie 發表於 2015-9-4 10:50

之前老闆阿拔已經講左, 2016年會開紅館了

SG 5 個響晒度
志雲大師兩場都有黎睇
尾場有阿 Y,阿 Y 幫佢地填果幾首佢自己都有口 upup 響度唱
尾場仲有 ...
星勤 發表於 2015-9-4 11:51

冇睇日場, on仔點失控法?

阿y 都几支持美叉, 上次紅館佢都有黎

佢乜都睇架啦
Sm 所有show佢都話有去哂
hinz 發表於 2015-9-4 12:20

去年rb 阿y 都有去

乜都睇都好, 至少會花時間出席仲睇足全程, 已經係對歌手既一種支持, 仲攜埋眷添

不過個show真心正既
都算係今年數一數二中意既show
hinz 發表於 2015-9-4 12:25

fans 會覺得真心正

一般入場者solo果時就唔多投入, 掛住督手機, 合體之後, 後面有男人話, 十點先正式開場, 而合體後掛住玩手機既人都少左睇手機

有暖場其實好啲
等人ready
艾石仔 發表於 2015-9-4 13:13

唔係指暖場呀, 一般入場者會覺得solo 部分都係未正式開始, 要合左體之後先叫正式開始

想問下大家對暖場歌手有無咩意見?
我覺得 Keith 唱得最好係第 3 場,嘉嘉就日場唱得最好
Zpecial 就場場都 ...
星勤 發表於 2015-9-4 13:35

我去左2場夜場, 日場冇去

4個單位中, 兩晚我都覺得唱得最好係第一個 唱英文歌的女仔, 而且佢台風比較自然,輕鬆

鍾浩賢第2晚唱得好過第1晚, 隻歌好適合作為新人的派台歌, 而且鍾浩賢都掌握得不俗, 聲線感情也不錯, 呢個質素我覺得在合格之上, 適合入行.

李昊嘉, 之前只聽過佢個名, 2晚既演出只係不過不失, 謝安琪隻歌唔覺得佢發揮得好, 我覺得只是好聽的k房水平而已, 鍾浩賢勝是正常.

zpecial 只覺得主音聲線唔錯, 冇咩觀感, 不過佢唱左一隻歌就已經嚴重喘氣, 感覺唔係几好

呢次好睇過紅館 紅館嗰次個RUNDOWN 太緊密 呢次真係啱啱好~~又唱得長 值晒票價
    我見到週圍唔少A ...
wchan2013 發表於 2015-9-4 14:10

我都覺得呢次好睇過紅館, 主要係cover 歌既 selection 我覺得比較岩心水, 紅館果次, "依然", "心裡日記"果d 唔岩我心水. 果個落雨medley 選曲特別好, 分工亦佳. 再者, 伊館聲效比紅館清晰, 結實

尾場為左個點唱環節都變得好緊密架 XD

多謝意見,希望你地會繼續支持同留評語俾呢班 ShowOff 歌手
《 ...
星勤 發表於 2015-9-4 14:12

派台後我會將錯的情錯的人放在playlist

呢次好睇過紅館 紅館嗰次個RUNDOWN 太緊密 呢次真係啱啱好~~又唱得長 值晒票價
    我見到週圍唔少A ...
wchan2013 發表於 2015-9-4 14:10

靠火車回家的人, 最遲11:40 要走, 再遲怕搭唔到尾班車

第二晚發現漿漿送左花籃, 第一晚係未有的
原來因為投射左佢個樣在台上

如果係《衝口而出》咁我又唔介意
星勤 發表於 2015-9-4 20:41

呢隻歌我係從未聽過

點解我見唔到嘅,我係漿漿嘅超級fans
pooh1460 發表於 2015-9-4 23:17

位于大backdrop 的左邊, 樓梯一上黎就見到.

點解呂方都有花牌..
hinz 發表於 2015-9-4 23:20

呂方之前靚聲王揾左美叉合唱沙沙的雨, 美叉獨唱求你講清楚

唔排除呂方演唱會都有揾佢地做嘉賓架

其實係咪CAS買左女皇個RIGHT
所以EEG要拎番佢地一隻歌LOL?
艾石仔 發表於 2015-9-5 01:18

雙方面都有, CAS 幫林志美演唱會做guest, dvd都收錄了, 隻DVD 係蛋記出的

回復 296# gs0317

釗峰真係着左黑色高跟鞋的, 大約2寸半跟

爆但反應差(坐我前面個兩個人講我淨係識兩首)
pooh1460 發表於 2015-9-5 17:22

日場賣得唔好, 不少送飛或半價

安仔衝咗上panel前個排,同d fd & 親戚握手,再握埋側邊,辛苦了星勤
pooh1460 發表於 2015-9-5 17:52

on仔都好想握手, 頭場佢行埋黎暗示想握手, 得我和朋友衝前握, 其他人冇出黎, 然後official握手時間又握左, 同安仔握左2次手

突然諗,好想C Allstar同一隊前輩組合crossover開一個騷,例如草蜢,軟硬嗰啲,C Allstar可以同草蜢跳舞, ...
tiamo 發表於 2015-9-9 00:14

寧願單睇美叉咯, 草蜢麻麻地好睇