返回列表 發帖

[Sep/2015] 鄭俊弘THE RED CONCERT 2015 紅色演唱會

鄭俊弘THE RED CONCERT 2015 紅色演唱會
VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝
尊享優先訂票服務

演出日期 : 2015年9月5日 (晚上8:15pm)
**優先訂票日期:2015年7月7日至11日**
票價 : HK$600 / $400 / $300
地點 : 九龍灣國際展貿中心3/F 匯星STAR HALL
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

每年一show?

鄭俊弘Welcome to My Dreams 演唱會2014
票價 : HK$580 / $380 / $280

票價 : HK$600 / $400 / $300

02 著地 - 鄧麗欣

紅貓又開concert

今次惠康無sponsor

鏗鏗都係開過一次九展 佢有咩資格開第二次
仲要出得一隻碟 歌都未夠!

鄭俊弘Welcome to My Dreams 演唱會2014
票價 : HK$580 / $380 / $280

鄭俊弘THE RED CONCERT 2015 紅色演 ...
hinz 發表於 2015-7-6 17:05

仲要加價20

紅色演唱會,呢d係咩名黎

鏗鏗都係開過一次九展 佢有咩資格開第二次
仲要出得一隻碟 歌都未夠!
hin0526 發表於 2015-7-6 17:33

兩個都今年開呀

Poster今次影得算ok la

鄭俊弘THE YELLOW CONCERT 2016 黃色演唱會
鄭俊弘THE BLUE CONCERT 2017 藍色演唱會
鄭俊弘THE GREEN CNCERT 2018 綠色演唱會
鄭俊弘THE ORANGE ONCERT 2019 橙色演唱會
鄭俊弘THE PURPLE CONCERT 2020 紫色演唱會
鄭俊弘THE WHITE and BLACK CONCERT 2021 黑白演唱會

Loop到退出

Ps越黎越憎呢間公司

紅色演唱會 :0)

上次rundown:
1. 點火
2. 考驗
3. 歸途
4. 投降吧
5. Voodoo Child
6. 天堂
7. 失戀以後
8. HOME
9. 再見理想
10. 灰色命運(羅鈞滿、鄭世豪)
11. 無名氏
12. 時代曲
13. 我應該
14. 解脫(與胡鴻鈞合唱)
15. Say Something (與王君馨合唱)
16. 越難越愛(與吳若希合唱)
17. 總有你鼓勵(與吳若希、胡鴻鈞、王君馨、羅鈞滿、謝文欣、鄭世豪、姚兵、林師傑合唱)
18. 熱力節拍(Wou Bom Ba)(吳若希、胡鴻鈞、王君馨、羅鈞滿、謝文欣、鄭世豪、姚兵、林師傑)
19. 我就是我
20. 地方
21. 仍唱我的歌
22. 月半彎
23. 追
24. 側面
25. 熊貓

Encore:
26. Wonderful Tonight
27. Happy Birthday to You
28. 前程錦繡

今次可以加多5首喔
忘了嗎 / 造反 / 愛同行 / 往事隨風 / 躍動的心

btw 求美會員幫紅貓排個rundown

師奶們又要打斧頭買飛睇熊貓

Encore:

02 著地 - 鄧麗欣

Encore:
hinz 發表於 2015-7-6 17:57

Fans 唱俾熊貓聽,上年生日前開

C9 SHOW
今次做咩唔搵紅色既惠康合作?
應該搵惠康比主婦姨姨們買夠一定數量既野就送鄭作狀既演唱會飛丫馬
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

白色果pat咩黎?
同埋牙fred今年出過咩新歌可以比距再開多次?
nicknicknick 發表於 2015-7-6 18:04

忘了媽

驟眼以為太極果D開演唱會。

張poster 拍得好正,最like佢哩個陽光笑容 :)

正常應該出新碟先,黎宣傳個concert,因concert先係主菜,
已經 xyz ...

今日,同步出"愛同步"MV, 發佈 concert news, 再今晚首播劇集,都算有計劃過,有宣傳助力!
星夢,+1分啦 XDD

新人,可連續2年開到 Concert, 5錯,5錯!
Fred, Good show!!!!!

估唔到連cm都有打手

估唔到連cm都有打手
Lewis 發表於 2015-7-6 18:50

吳業坤都有既時候,鄭俊弘點可以無?

胡鴻鈞連半個演唱會都未開到,鄭俊弘已經兩個omg

估唔到連cm都有打手
起碼無係CHH出29個posts推忘了嗎
btw 請我都唔去

紅色演唱會 :0)

上次rundown:

今次可以加多5首喔
忘了嗎 / 造反 / 愛同行 / 往事隨風 / 躍動的心 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-6 17:53

希望有:
華麗轉身(與汪明荃合唱)

佢碟又未出又出黎開
【This is MC】澳門見

估唔到連cm都有打手

你講我牙???

哈,打手,無我份,我未夠班! XDDD
我只係小fans 一個, 買下佢碟,睇佢concert 甘乍!

只不過,見到張poster 下下比人倒葡萄汁,檸檬,
就拿只手指去抹一抹!

我真係低估佢個班師奶FANS...
可憐的牙醫先生呢...
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

我真係低估佢個班師奶FANS...
可憐的牙醫先生呢...
Kenny 發表於 2015-7-6 19:23

無架喇
又唔唱劇歌又唔做kfc咪唯有被雪
唔該牙醫滿約即閃

佢係咪開得仲密過幾年前嘅林峯?
爭在未係紅館

兩個都今年開呀
melodysa 發表於 2015-7-6 17:44

我真係唔想 Alfred 開 :(
可唔可以叫 Jinny 頂左個期
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

鋪s ta影到佢成個紙板人咁

同埋佢條頸原來都幾長
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

翻唱部分係咪可以揀東方紅 同 沒有共產黨就沒有新中國

佢fans d年齡層應該適合聽飄紅

無架喇
唔該牙醫滿約即閃
艾石仔 發表於 2015-7-6 19:29

艾石仔,alfred有唱劇集歌喎,但唔hit 咋嘛。

Bluejays 發表於 2015-7-6 19:35

咁咪變 "咪嘴"會

無架喇
唔該牙醫滿約即閃
艾石仔 發表於 2015-7-6 19:29

之前又話PACO想簽, 唔知堅定流

之前又話PACO想簽, 唔知堅定流
liebe 發表於 2015-7-6 21:05

想簽都唔好轉啦,轉會好可能俾人雪幾年,更可能被封殺。
反OT:不過可能上次熊貓票房好好,星夢先咁快再搞。

Fred 上年開完,星夢已經講左今年會開 Part 2,然後出 DVD。
不過係話 2015年頭 開,所以而家 9月 先開,係嚴重 delay 左。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

想簽都唔好轉啦,轉會好可能俾人雪幾年,更可能被封殺。
反OT:不過可能上次熊貓票房好好,星夢先咁快 ...
kayzzz 發表於 2015-7-6 21:18

佢上年只碟上到全年10大銷量,演唱會就唔係一開賣就滿,最後都全滿,
以一個新人,你做老闆,都識點做生意啦!

今年再開,我一定睇,佢5係唱K,係唱band!
DVD 一定買!

冇乜新歌就唔好開啦
韓國的音樂文化 就是用最好的包裝 將最難聽的噪音送出

真係有打手
02 著地 - 鄧麗欣

真係有打手
hinz 發表於 2015-7-6 22:25

可能係格離壇過黎
坤哥果個打手都係

打手能成功刺激銷量嗎

真係有打手
hinz 發表於 2015-7-6 22:25

版主,你又講我牙?  XDDD
不如,明日,我打去AEG 訂個張飛,
你比$, 當係我哩個 thread 打手費!
多謝, $600+32 正!!!!!

你比$, 當係我哩個 thread 打手費!  ...
Toho 發表於 2015-7-6 22:41

你up乜膠
02 著地 - 鄧麗欣

你比$, 當係我哩個 thread 打手費!
多 ...
Toho 發表於 2015-7-6 22:41

粉絲行為,偶像找數 ... 唔好 意氣用事

坤哥個粉絲 點煩都好,未發過火,啲文章亦好有分析性

粉絲行為,偶像找數 ... 唔好 意氣用事

坤哥個粉絲 點煩都好,未發過火,啲文章亦好有分析性 ...
Bluejays 發表於 2015-7-6 22:54

甘我想問,我邊一句係假話,
令人覺得我係打手? 而且我亦無發火或任何言論,令人不安!

一個歌手,唔係perfect,有缺點亦有優點,
有人唔like, 但一定會有人like,
點解like 佢個人講,就一定係講錯?

Ps: Bluejays 我好多謝你提點^^

星夢終於有張似樣d既poster,之前嗰個graphic desiger係咪比人炒咗呢

Bluejays 發表於 2015-7-6 19:35

點解Alfred唔開好過開呢?佢都出咗好多歌喎

點解Alfred唔開好過開呢?佢都出咗好多歌喎
AAYoung 發表於 2015-7-7 00:02

我係信要 加場 都爆到瀉 先好開,緊緊爆都唔好開,
因為會影響歌手喺 演唱會投資者圈子中 嘅聲譽。

唱片公司 成日想歌手開演唱會,因為得呢一瓣有錢賺。
佢地太多時都唔係企喺 歌手嘅最大利益角度 去諗。

個concert名真係...
不過好係佢...

concert名噴到一個點真係得何哲圖先改得出呢d名
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

鄭俊弘THE YELLOW CONCERT 2016 黃色演唱會
鄭俊弘THE BLUE CONCERT 2017 藍色演唱會
鄭俊弘THE GREEN CNCERT 2018 綠色演唱會
鄭俊弘THE ORANGE ONCERT 2019 橙色演唱會
鄭俊弘THE PURPLE CONCERT 2020 紫色演唱會
鄭俊弘THE WHITE and BLACK CONCERT 2021 黑白演唱會

Loop到退出

Ps越黎越憎呢間公司
艾石仔 發表於 2015-7-6 17:47

黑同白又可以拆開2場
改名同批名出街嘅真係噴到爆……